Najdi forum

Pozdravljeni vsi, ki ste polni znanja in ga radi delite okrog.. 🙂

V avgustu odpotujem za 4 tedne v Nepal in imam par vprašanj.

Ali je še vedno možno dobiti vizo kar na letališču v Kathmanduju? Je cena bolj ugodna, kot pa če si jo uredim doma?

Proti čemu vse se moram cepiti?

Zanima me, kje v Slo lahko kupim mrežo proti komarjem?

Hvala vsem!

Uživajte v cvetju!
MiKkA

Lep pozdrav Mikka!
Najprej prijateljsko opozorilo popotnika, da drugic podaj post med popotniske, ker tukaj te lahko pozre debata o last minute skusnjavah!
Glede nepalske vize, bolje da si jo urejas tam, ker pri nas jo definitivno preplacas zaradi posrednistva (predvidevam da ima kompas prste vmes), pride pa 30USD spolnis formularje in akcija…
Glede cepljenja mogoce proti hepatitisu, kaj drugega je ze bolj odvec kot pa ne, ti bo zalegla prirocna popotna ambulanta….
Mreze proti komarjem dobis v trgovini Iglu v Ljubljani ali v Mariboru, ceprav za Nepal ne rabis ravno, dovolj so repelenti proti komarjem katere pa kupi tam, ker bolje zalezejo kot pa nasi….
Lep popotniski pozdrav,
Shanti

Živjo!

Mislim, da se viza še vedno lahko dobi kar na letališču. Cena “doma” je preplačana, ker ti jo ureja kakšna turistična agencija, pa jim moraš dati provizijo. Lahko pa poskusiš kontaktirati g. Ashwina Shrestha, ki je častni konzul (ful prijazen gospod, vedno svetoval trekingašem, alpinistom …)

Konzulat Kraljevine Nepal
Dunajska cesta 104 1000 Ljubljana
Slovenija
Tel: 01/568 2331
Fax: 01/568 2775
Elektronska pošta: aswin.shresta@hotmail.com
gospod Aswin Kumar Shresta, častni konzul

Pri vstopu v Nepal se ne zahteva nobenega cepljenja, svetujejo pa cepljenje proti hepatitisu A, včasih tudi proti tetanusu in zdravila proti malariji, če se misliš dalj časa zadrževati v malaričnem območju (J del države ob meji z Indijo).

Žal ne vem kje se dobi mreže proti komarje, ker je nikoli nisem nesla s seboj. Ko pa sem potovala po južnem delu, pa so bile mreže že nad posteljo (pa sem všasih spala tudi samo v kolibah).

Uživaj v Nepalu! Sem ti “fovš”, ker greš tja ….

Tini

Hvala obema za info.. Zeeelooo hvaležna 😉

Uživajte v cvetju,
MiKkA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close