Nepal
Ne vem, če obstaja sploh kakšna najbolj pocen varianta za to relacijo. Zdi se mi da do Katmanduja vozijo iz Evrope le tri letalske družbe. Austrian Airlines, Aeroflot pa Quatar Airline. Pred dobre pol leta sem dal za karto LJU-DUN-KAT in DEL-DUN-LJU mal čez 200k sit (pri STA). Povezave Nepal-Indija so dobre in poceni.(V Nepalu ni železnice). Zna biti problem v monsunskem času, saj so ceste v Nepalu zelo slabe. Problem znajo biti tudi Maoisti; kakšne zasede pa to.
LPmartin napisal:
Pozdravljen Martin!
V Indijo sem šel z avtobusom iz narodnega parka Chitwan do obmejnega mesta Sunauli. Za ceno ne vem, ker sem plačal v paketu še ostale stroške v narodnem parku. Od tam pa z busom do Varanasija. Naprej do Agre in Delija pa z vlakom.
Cene prevoza so zelo zelo nizke. Lahko izbiraš med javnimi prevozi in turističnimi busi. Edini problem so ceste (in s tem povezni živci) v Nepalu, ki jim sploh ne morš reč ceste. Je treba vidt 🙂
Cena prevoza od Katmanduja do Varansija od 800 – 2655 NR in od Kat – Delhija od 1500 – 4468 NR. Vožnja traja ene dva dni.
1usd = 75nr
Za več inf. tigertravel@hotmail.com
LP
Bil sem na pet dnevnem trekingu. Ne rabš bit ne vem kok prpravljen, odvisno spet katero smer greš. Če si vsaj malo navajen pešačiti ne bo panike. Dobr pa je da greš postopama in se mal klimatiziraš.
Če boš šel na treking okol Annapurne te pride taksa 30 usd, pa mogoče še kakšnih 60 usd za enosmer avion, da se ogneš maoistom (odvisno na katerga boš šel in koliko časa). Lodgi in hrana sta zelo ugodna.
LP
Včeraj sem malo brskal po http://www.restplatzboerse.at/ in so mi dali naslednjo ponudbo:
TG 925 W 09JUN MUCBKK HS2 2110 #1240
TG 319 W 11JUN BKKKTM HS2 1030 1235
TG 320 W 06JUL KTMBKK LL3 1340 1810 WARTELISTE
TG 924 W 08JUL BKKMUC HS2 1240 1900
muc münchen
bkk bangkok
ktm kathamdu
Preis pro Person: € 565
Taxen pro Person: € 100
Buchungsgebühr pro Person: € 15,-
Mi pa niso povsem jasni datumi. A to pomeni, da je treba čakat en dan med enim in drugim letom?
Forum je zaprt za komentiranje.