Neozdravljiva bolezen
Ne nehajo blatiti oseb, 12.09.2025 ob 10:59
Če kdo ve, ali te lahko IK pošlje v penzijo,četudi ni končano zdravljenje. Diagnoza neozdravljiva. Hvala…če se je že kdo soočil …
Odvisno za kaj gre. Kar nekaj je kroničnih bolezni, kar pomeni, da so neozdravljive in če je okvara toliko odstotkov, da ne moreš ali ne smeš več delat, te upokojijo. Zdraviš se pa seveda še naprej, da se napredovanje bolezni upočasni.
Ne nehajo blatiti oseb, 12.09.2025 ob 16:53
Paranoidna shizofrenija.
EJ kdo mi je ukradu nick,nesramno in podlo,da pišeš v imenu drugega. Tudi ta bolezen bi lahko bla, ampak ni. Glej,bolezen samo useka,lahko te zadane kadarkoli, tebe ali tvoje najdražje, če jih imaš, zato ne žali.
Čisto odvisno od bolezni. Tudi od tumorja. Pri glioblastomu itak ne dočakaš odločbe, ker te prej pobere, drugi tumorji ki so zazdravljivi, in ki ti z operacijo pozdravijo simptome, pa načeloma ne predstavljajo invalidnine, razen če te ne naredijo invalida. Moja soseda je imela v roku 20 let že 3x operacijo tumorja v glavi in še vedno dela. Res pa je, da je tumor operatibilen in ji nikoli ni odvzel funkcionalnosti.
ni nujno, 13.09.2025 ob 20:20
Čisto odvisno od bolezni. Tudi od tumorja. Pri glioblastomu itak ne dočakaš odločbe, ker te prej pobere, drugi tumorji ki so zazdravljivi, in ki ti z operacijo pozdravijo simptome, pa načeloma ne predstavljajo invalidnine, razen če te ne naredijo invalida. Moja soseda je imela v roku 20 let že 3x operacijo tumorja v glavi in še vedno dela. Res pa je, da je tumor operatibilen in ji nikoli ni odvzel funkcionalnosti.
Prijateljici so operirali glioblastom konec zime 2023, 30 obsevanj, kemoterapije, zdaj dobiva biološka zdravila v infuziji vsakih nekaj tednov in kup drugih zdravil.
A še vedno je med nami, v super formi, ob dobrih dnevih niti opaziš ne, da je bolna.
modrivrag, 12.09.2025 ob 11:19
Odvisno za kaj gre. Kar nekaj je kroničnih bolezni, kar pomeni, da so neozdravljive in če je okvara toliko odstotkov, da ne moreš ali ne smeš več delat, te upokojijo. Zdraviš se pa seveda še naprej, da se napredovanje bolezni upočasni.
ti boš že vedel ker imaš sam takšno izkušnjo. V službi nisi mogel delat in so te po ovinkih in fintah upokojili in vlečeš invalidnino, doma pa lahko obdeluješ vinograd v strmini z motiko, a ne Milan?? Daj še kakšen nasvet kako IK okrog prinesem, jaz bi tudi invalidnino ene par sto evrov na mesec na račun drugih ljudi.
Ne nehajo blatiti oseb, 14.09.2025 ob 06:24
Dobro jutro, koliko časa je bil na bolniški,preden so ga upokojili.
Zdravo,
na bolniški je bil 4 leta. Maligen gliom visokega gradusa. Po operaciji in zaključeni kemoterapiji je bil nekaj kasneje vložen predlog za IK. Preden se je vse sprocesiralo je trajalo eno leto. Sedaj je imel po 2 letih kontrolni pregled, kjer bo po vsej verjetnosti avtomatsko podaljšana I. kategorija. Ima veliko zdravil in precej težav, ampak smo še skupaj, z veliko hvaležnostjo, da se ga bo najmlajši spomnil, saj je bil ob diagnozi novorojenček. Lp.
Anonimno 2817, 14.09.2025 ob 13:29
Zdravo,
na bolniški je bil 4 leta. Maligen gliom visokega gradusa. Po operaciji in zaključeni kemoterapiji je bil nekaj kasneje vložen predlog za IK. Preden se je vse sprocesiralo je trajalo eno leto. Sedaj je imel po 2 letih kontrolni pregled, kjer bo po vsej verjetnosti avtomatsko podaljšana I. kategorija. Ima veliko zdravil in precej težav, ampak smo še skupaj, z veliko hvaležnostjo, da se ga bo najmlajši spomnil, saj je bil ob diagnozi novorojenček. Lp.
Hvala za info, pri nas je sedaj leto dni na bolniški, pa je IK zahtevala vso dokumentacijo, zato sem spraševala ali ga lahko kar upokojijo,ker se še zdravi. Saj veste,da ne vemo vseh teh protokolov. Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.