Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek neotesani tast

neotesani tast

Ne vem. Se ne pritožujem nad tem, da so drugi nesramni in neotesani.[/quote]

Ti pa jaz povem, da deluješ vzvišeno in pokroviteljsko s svojimi komentarji, kjerkoli v okviru tega foruma jih napišeš.[/quote]
Človek, ki veliko ve, še ni nujno prevzeten. Prevzeten je lahko tudi tisti, ki druge označuje za prevzetne. Vsaj v očeh nekaterih ljudi. Nikoli ne moremo namreč vsem delovati prijazno. Marsikomu lahko delujemo prijazno, medtem, ko se potem najdejo ljudje, kateri se zdimo recimo prevzetni. Kaj pa zdaj, kakšni smo v resnici? :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Samo ne nekaj bi se obregnil. Ti praviš, da bi zignorirala v nulo, če ne bi bila naučena spoštovati ostale. Morda samo on tega ni bil naučen. Brez tega sta potem takem ista, oba bi najraje ignorirala drug drugega, le da se ti temu upiraš, ker si bila tako naučena in ne ker človeka kot takega spoštuješ. V resnici le IGRAŠ spoštovanje. Mogoče on to čuti.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Samo ne nekaj bi se obregnil. Ti praviš, da bi zignorirala v nulo, če ne bi bila naučena spoštovati ostale. Morda samo on tega ni bil naučen. Brez tega sta potem takem ista, oba bi najraje ignorirala drug drugega, le da se ti temu upiraš, ker si bila tako naučena in ne ker človeka kot takega spoštuješ. V resnici le IGRAŠ spoštovanje. Mogoče on to čuti.[/quote]
Ja, odsev v ogledalu, ki ga ne mara. 🙂
Nista si tako različna, kot želi avtorica prikazati.

Ti pa jaz povem, da deluješ vzvišeno in pokroviteljsko s svojimi komentarji, kjerkoli v okviru tega foruma jih napišeš.[/quote]
Človek, ki veliko ve, še ni nujno prevzeten. Prevzeten je lahko tudi tisti, ki druge označuje za prevzetne. Vsaj v očeh nekaterih ljudi. Nikoli ne moremo namreč vsem delovati prijazno. Marsikomu lahko delujemo prijazno, medtem, ko se potem najdejo ljudje, kateri se zdimo recimo prevzetni. Kaj pa zdaj, kakšni smo v resnici? :))[/quote]

No, Marko, saj nisi prevzeten, samo zdi se mi, da se greš mediatorja tudi tam, kjer ti ni potrebno. :)) Recimo, oseba A reče, da meni, da je nekaj bolje v zeleni barvi, jaz rečem, da sem bolj za modro barvo, ti pa uskočiš v pogovor in predlagaš turkizno. :))) Veš, ni vedno turkizna pravšnja, mora biti ali zelena ali modra..:))

Saj ni meni nihče napisal, da sem prevzeten, vsaj ne v tej temi. 🙂

Ej, če se ne moreta sami odločit, če bo zelena ali modra, bo pač turkizna, saj očitno tiste dve nista pravi. :))

Jah, zakaj pa se tvoj druži s svojimi starši, ki te tako grdo tretirajo in so brezobrazni?
Jaz bi stare odj***, če bi se do moje izvoljenke tako obnašali. Zakaj pa tvoje tega ne naredi???

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Jah, zakaj pa se tvoj druži s svojimi starši, ki te tako grdo tretirajo in so brezobrazni?
Jaz bi stare odj***, če bi se do moje izvoljenke tako obnašali. Zakaj pa tvoje tega ne naredi???[/quote]
Če bi živel z njimi 30 let, bi se jih navadil, bi jih poznal in tudi razumel, zakaj so takšni. Lahko je rečt, da bi jih odjebal, ko nisi v njegovi koži.

Jaz bi stare odj***, če bi se do moje izvoljenke tako obnašali. Zakaj pa tvoje tega ne naredi???[/quote]
Če bi živel z njimi 30 let, bi se jih navadil, bi jih poznal in tudi razumel, zakaj so takšni. Lahko je rečt, da bi jih odjebal, ko nisi v njegovi koži.[/quote]

Oprosti, ampak ne razumem, zakaj bi rad bil “terapevt” nekomu, ki te niti ne odzdravi?
Človeka, ki se tako obnaša pa res ne rabimo “razumeti”, ker ne pozna osnov bontona.

Kakšen terapevt? Jaz samo pravim, kako je v njegovi situaciji. On jih takšne očitno sprejema, saj je živel z njimi celo življenje. Niti ni nujno, da jih razume. Ne moreš govoriti, kaj bi ti storil na njegovem mestu, ker če bi bil na njegovem mestu, bi bil drug človek, kot si danes. Bil bi on, torej bi ravnal isto kot on.
Meni osebno se tudi vse to zdi nesprejemljivo, ampak to samo zato, ker imam s svojimi povsem drugačne odnose. Kakor berem, se je Katalenca na to navadila in je s tem zadovoljna, torej nima potrebe, da karkoli spreminja. Je pa res, da človek včasih zatre svoje želje/potrebe samo zaradi ljubega miru v hiši oziroma zato, ker ne ve, kako bi situacijo mirno rešila. Ko je enkrat tega preveč, ko se nabere, človek postane nezadovoljen s takim stanjem.

Ha, ha,…. pa le nisem sama v taki igri. Tudi pri nas je nekaj podobnega. In ne samo to postalo je celo nevzdržno.
Začela sem ga ignorirati tako kot ignorira on mene.

Kako kratkoročen pogled, Matjažko. Kaj pa, če bi se čez nekaj časa ločil od partnerke? Pa bi ugotovil, da niso vsega starši krivi. Bi jih prosil, da te sprejmejo nazaj? Jah, to se pa pričakuje, mar ne, saj so tvoji starši? Starše lahko popolnoma od….š le takrat, ko si 100 % prepričan, da je krivda samo na njihovi strani. Enkrat boš verjetno starš in predvidevam, da ti ne bo vseeno, če te bo otrok skenslal. Da jaz nekoga skenslam v življenju, mora pri meni res dobiti rdeč karton. Storiti mora neodpustljivo napako. Še se boš naučil, da v življenju ni dobro z ritjo vrat zapirat.

1. Ker sta njegova starša
2. ker smo pod isto streho – upam da kmalu sicer ne več

No ravno zadovoljna nisem. 🙂 Imam pa cilj da se bova v roku 5 let odselila in pospešeno delava na tem, tako da se nekako še zdrži (ker ne gre samo za nepozdravljanje).
kako moj to prenaša? Prej mu ni bilo treba, ker je imel tako službo da ga od pon-pet ni bilo doma, soboto in nedeljo pa je bil okoli. Ko je spoznal kakšna sta, je bilo prepozno in midva v dreku 🙂 Pa saj bo bolje – upam da čim prej.

Kako kratkoročen pogled, Matjažko. Kaj pa, če bi se čez nekaj časa ločil od partnerke? Pa bi ugotovil, da niso vsega starši krivi. Bi jih prosil, da te sprejmejo nazaj? Jah, to se pa pričakuje, mar ne, saj so tvoji starši? Starše lahko popolnoma od….š le takrat, ko si 100 % prepričan, da je krivda samo na njihovi strani. Enkrat boš verjetno starš in predvidevam, da ti ne bo vseeno, če te bo otrok skenslal. Da jaz nekoga skenslam v življenju, mora pri meni res dobiti rdeč karton. Storiti mora neodpustljivo napako. Še se boš naučil, da v življenju ni dobro z ritjo vrat zapirat.[/quote]

Da se tako obnašajo do moje partnerke, “me boli”, kaj so po moji sorodstveni liniji, pa magari je ameriški predsednik ali papež. Da ti je nekdo biološki starš, ne igra nobene vloge, če ti ni tudi “čustveni starš” in se je v svoji vlogi izneveril. Ker če bi to bili, bi sprejeli sinovo partnerko kot svojo in bi bila deležna določenega spoštovanja, da pa te niti ne pozdravi oz. ne (o)govori, pa kaže na totalno brezobraznost in želja po kontroli z vmešavanjem v sinovo življenje s čustvenim izsiljevanjem z molkom in vihanjem nosu, če jim kaj ne paše.

Kaj če je neotesani tast avtist ali ima kakšno drugo bolezensko stanje, ki bi opravičilo njegovo primitivno obnašanje?

Moj tast na srečo ni takšen. Me vedno veselo pozdravi in objame. Tudi sicer je zelo zgovoren in prijazen.
Tako da najbrž gre določene vzroke za to iskat v samem karakterju osebe, deloma pa tudi iz vajine osebne zgodovine; kakšni so bili vajini odnosi v preteklosti, ali je odobraval zvezo med tabo in sinom, kako se je sicer razumel z njim in podobno.
Saj bi rekla, da se ne sekirat glede tega, vem pa, da bi bilo verjetno z mano podobno, če bi imela opraviti s takšnim tastom. Meni je zelo pomembno, da so odnosi v družini ok. Tudi na relaciji mojega partnerja in njegovih staršev. Tako kot ni pametno, da mama sina postavlja v situacijo, ko se mora odločit ali se bo postavil na njeno stran ali na stran žene, ni pametno niti, da ga žena spravlja v situacijo, ko se mora odločat ali bo potegnil z njo ali s starši. Takšne igrice niso še v nobeno hišo prinesle nič dobrega.
Glede na to, da navajaš, da živite daleč narazen in se bolj poredko srečujete, pa je morda razlog za njegovo obnašanje preprosto v tem,da te ne pozna dovolj dobro, da bi bil lahko do tebe bolj sproščen. Si bolj v vlogi gostje, ki je nw pozna dovolj dobro in ki verjetno nekako ni z njim na isti valovni dolžini.
Če do sedaj nista uspela vzpostavit neke globlje povezanosti, ne verjamem,da jo kdaj sploh bosta. Mogoče pa je več sreče s taščo? 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close