Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek neotesani tast

neotesani tast

Spoštovani!
Zanima me, če ima še katera tako neotesanega in nesramnega tasta kot jaz. Včeraj smo po dolgem času bili na krajšem obisku pa mi ni zmogel niti odgovoriti na pozdrav, o kakeršni koli drugi komunikaciji, da sploh ne govorimo, saj me nikoli ne vpraša nič. Sama sem vzgojena v maniri, da je treba starejše spoštovat, zato ga sploh pozdravim, drugače bi ga zignorirala v nulo. Zanima me, kako bi se ve obnašale na mojem mestu. Pa ne mislite, da sem kaka šmrklja, ki rabi pozornost, sem ženska stara 40 let in mati treh otrok. Lp in hvala za odgovore!

Torej ni takšen od danes, ampak od kar ga poznaš. Upam le, da na obisk ne pridete v copatah, kar bi pomenilo da živite skupaj. Ne obremenjuj se zaradi drugih, ker niso narejeni po tvojih predstavah. Obnašaj se tako kot misliš, da je prav in da se sama ne boš počutila slabo zaradi njega. Ljudi ne moreš spremeniti. Spoštovanje v tem primeru kažeš s tem, da se distanciraš od njegovega pomanjkljivega poznavanja bontona. Imaš svojo družino, otroke…in to šteje!

A se do vseh tako obnaša ali pa samo do tebe?
Kaj pa poreče tvoj mož na očetovo spakovanje?

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Nisi ti smrklja, smrkavec je ostal on kljub letom, ki jih ima…..
Je čustveno prizadet zaradi tebe, si premalo napisala, da bi lahko vedeli zakaj, in sedaj se ti na tak način “maščuje in kaznuje”. Neodrasel je in nikoli ne bo….. :/
Sedaj pričakuje, da boš tudi ti nad njim vihala nos, da bo imel material za okol govorit kakšna snaha si….. 😉
Boš ustregla njegovim pričakovanjem?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Mogoče pa mu deluješ malo prevzetna.

Prevzetna? S tem, da ga pozdravim, on pa mene ne??? zanimivo razmišljaš, Robi. Ne, ne dajem mu nobenega povoda, da se lahko do mene tako obnaša. Sem spoštljiva in komunikativna oseba. Pred leti sem se mu ” še silila v rit” z vprašanji , zdaj ga pustim na miru, razen osnovnega bontona, ki veleva kulturno obnašanje in komunikacijo.
Izredno vzvišena oseba je on, po mojem mnenju ima tudi kompleks večvrednosti. Njegov sin ga do obisti pozna in tudi sovrazi zaradi nekaterih njegovih značajskih potez. sicer pa na srečo živimo daleč stran in se le redko srečujemo pa še to bolj zaradi nujnih zadev.
Priznam, da me na trenutke razbesni in se sprašujem zakaj si ne morem zaslužiti niti toliko spoštovanja, da bi mi lahko odzdravil. Sicer pa , mi je globoko v sebi vseeno, sama sreča, da njegov sin ni ne očijev ne mamin “sinko”.
LP

Torej je vse v redu. Spoštuj to, da se je tvoj tast odločil, da ne bo komuniciral s tabo in ne sili/drezaj vanj, ker ne boš nič dosegla, le svoje živce “napenjala”. Kakšen je njegov sin pa v tem primeru nima veze, razen če že razmišljaš tako daleč, da ko bosta imela snaho….

Zanimivo je to, da ti gre njegova vzvišenost tako na živce. Ne deluješ mi ravno preprosta ženska.
Bi se dalo debatirati o tem, kdo ima kompleks večvrednosti….

Pa da še svoje mnenje podkrepim z argumenti….

Glede na tvoj način vzgoje in trdno oklepanje svojih prepričanj, le-te jemlješ kot resnico in pravilen način obnašanja. Kdor se ne obnaša tako, je manjvreden ali neotesan, nesramen. Kar pomeni, da drugega postavljaš pod sebe. Sebe pa nad njega.

Spet poudarjanje lastnih atributov, ki od drugega pričakujejo, da te spoštujejo in vrednotijo po tvojih merilih, ki so bolj prava kot druga.

Spet zanikanje lastne soodgovornosti in lastnega vpliva na sam odnos.
On je kriv, saj imaš ti prava prepričanja in pravilen način obnašanja, zato ga postavljaš pod sebe, sebe pa želiš ovrednotiti za popolnejšo.

In zato človek dobi občutek, da si prevzetna, da si ti nekaj več, drugi pa so slabi, ker ti ne dajejo željene pozornosti.

Mogoče pa mu deluješ malo prevzetna.[/quote]

Tako kot npr. ti, s svojimi komentarji… ups! ….moderiranjem tega foruma ?

Ne vem. Se ne pritožujem nad tem, da so drugi nesramni in neotesani.

Ne vem. Se ne pritožujem nad tem, da so drugi nesramni in neotesani.[/quote]

Ti pa jaz povem, da deluješ vzvišeno in pokroviteljsko s svojimi komentarji, kjerkoli v okviru tega foruma jih napišeš.

Ne vem. Se ne pritožujem nad tem, da so drugi nesramni in neotesani.[/quote]

Ti pa jaz povem, da deluješ vzvišeno in pokroviteljsko s svojimi komentarji, kjerkoli v okviru tega foruma jih napišeš.[/quote]
Dobro, da poveš in deliš svoje vedenje z nami.

Špinačka, mene bolj kot tvoja obremenitev s tem, da ti tast ni odzdravil, bode tvoja trditev, da si vzgojena v maniri, da je starejše treba spoštovati. Samo zato, ker je nekdo starejši, si avtomatično ne zasluži vsesplošnega spoštovanja.

Moje mnenje: samo zato, ker je nekdo starejši, si s tem avtomatično pač ne zasluži vsesplošnega spoštovanja. Spoštovanje si oseba pridobi ali ga izgubi predvsem s svojim odnosom do soljudi, okolice, narave, sveta…

Spoštovani vsi, ki ste se odločili komentirati moje pisanje. Prav zanimivi komentarji, z večino se strinjam, vpreseneča pa me gospod, ki se tako bori za svoj “kvazi prav” pa čeprav vsi vidimo, da strelja kozle, pa naj jih, če mu je to v veselje, prav nasmejal me je s svojimi stališči in tem, kako ne razume osnovnih pravil bontona ;). Lepo nedeljo s tasti ali brez njih :))).

Špinačka,
mene osebno sta dva stavka nekako spravila v dvom.

Praviš, da si vzgojena, da je treba starejše spoštovat, zato ga (vsaj?, samo?) pozdraviš. V prvem stavku si pa pisala, koko neotesanega, nesramnega tasta imaš.

No, ta stavek vsekakor ne predstavlja nobenega spoštovanja do njega. Označiti njega za neotesanega, nesramnega, kje je tu spoštovanje?

On ni samo starejši od tebe, je tudi tvoj tast. Oče tvojega moža. Jaz osebno se tudi ne razumem preveč s starši svojega partnerja, pa vendar nikoli nisem za nikogar od njih rekla, da so nesramni, neotesani ali karkoli slabšalnega, še največ kar sem rekla je, da se ne razumemo. Pa sploh ne pravim za sebe, da sem spoštljiva. Če o nekom ne rečeš slabšalnic, še ne pomeni, da si spoštljiv. Si samo tiho zaradi nekega priučenega bontona.

Zakaj je tvoj tast takšen do tebe? Si se kdaj s kom pogovarjala o tem? Je takšen samo do tebe, ali tudi do drugih? Kaj pravi tašča na to, kaj pravi tvoj mož, drugi sorodniki… Kakšen odnos imajo tvoji trije otroci do svojega dedka, t.j. očeta tvojega moža? Kakšen je odnos med tvojim možem in tastom? Ali je molčeč že od samega začetka ali je bil kakšen dogodek, karkoli, da te niti pozdravi ne… Mu je to navada (mislim, da ni, ne sliši se mi verjetno), so slabi odnosi v njihovi družini…

Napiši kaj več, če res želiš, da ti kaj pametnega napišemo.
.

Vem, zajebal sem. Moral bi napisati, da je tast res nesramen in nespoštljiv ter brez manir, ki ne ceni tvoje dobrote in prijaznosti.

S tem bi dobila potrditev in ego bi žvižgal od veselja. Važno, da dosežeš svoj namen, ki te “osrečuje”.

Tudi tebi lepo nedeljo. 🙂

Vem, zajebal sem. Moral bi napisati, da je tast res nesramen in nespoštljiv ter brez manir, ki ne ceni tvoje dobrote in prijaznosti.

S tem bi dobila potrditev in ego bi žvižgal od veselja. Važno, da dosežeš svoj namen, ki te “osrečuje”.

Tudi tebi lepo nedeljo. :)[/quote]Ja seveda vsak tu išče strinjanje, sočustvovanje, morda potuho. Ponavadi tudi napišemo v smeri, da to izvlečemo iz drugih, kaj “nepotrebnega” zamolčimo…
Vseeno je pač preprosto primerno, da se pozdravi (nazaj).
Tu je premalo napisanega, ali gre za kako zamero, ali je ona bila “premalo” za sina ali je sin “premalo”, da ga oče sovraži oz napisla je, da sin sovraži očeta…kje se je to začelo?
Sicer so nekateri bolj mrki in nepriljudni, večvrednostni kompleks gor ali dol, pač ne zdi se jim smiselno iti nek small talk z nekom, skomer se itak ne razumeš, pa četudi je to samo pozdrav. Niso vse družine v stilu amreiških idealov, kjer si starši in otroci dvanajstkrat na dan rečejo “I love you”. Meni osebno je to tudi kar nekaj. In čisto ok je, če napiše, da je tast neotesan, če jo to moti, da jo dolga leta ignorira. Jaz bi mu še v obraz to povedala. Pozdravljala pa bi ga, tako so tudi mene učili, spoštovati svoje starše in starše partnerja, ker če gre za človeka, ki je meni všeč, so njegovi starši vsaj nehote imeli nekaj pri tem, da je postal takšen, kot je.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

a to se dogaja, ko si ti pri njih na obisku?

saj je tast na svojem!!
če ti ne ugaja pač ne rineš tja

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Premalo napisano da bi vedeli za kaj gre.Živite skupaj? Kako dolgo te že tasta pozna,da te še ni sprejel? Morda ima Robi tudi tokrat prav..

Ja bravo za Robija, za njegovo odprtost in intelekt…hvala Bogu, da so matere rodile take kapacitete, da lahko posolijo cel forum in vodijo čredo ter jih spravijo v en tir in so srečni, ker jim vsi kimajo… ;))))
Hvala Robi za tvoj nasvet, najbolj mi bo prišel prav , popolnoma se strinjam s tabo…:)
Hvala tudi vsem ostalim, ki ste se potrudli mi kaj napisat…sm rabla sam mal videt, kako bi se na mojemmestu obnašali drugi…
sicer sem se pa že odločla in se bom držala svoje linije…tasta ap le naj bo na svojem in naj tam šopiri svojo rit…sicer mu pa ne delamo sveti…in v naprej jih bo za nami tudi vse manj pometal .
Srečno vsem v tem poletju.LP

Jaz bom čisto preprosto napisala – mogoče ti kot snaha tastu enostavno nisi “všeč”. Nisi mu simpatična, ne zaupa ti in je zato “hladen”.

No tudi meni se zdi osnova vljudnosti da se odzdravi – sploh takole med družinami. Imam pa tudi jaz takega tasta in taščo. Pa lej. pozdravim in grem dalje. Odzraviš ali ne… sedaj mi je že vseeno.

Se pa spomnim ene starejše gospe še iz mladosti, ki sem jo vedno pozdravila in mi ni nikoli odzdravila – par let. Enkrat pa mi odzdravi. Sem kar zazijala. 🙂 očitno me je imela dovolj. No kasneje sva še kako rekle, ko sva se srečali. 🙂

Katalenca, saj v osnovi imaš prav, samo nenavadno je, da ti ne odzdravi nekdo iz družine. Možno je, da je on že tak po naravi in da tudi drugim ne odzdravlja, možno pa je, da ji je nekaj zameril in ne upa razčistiti z njo. Pogosto se dogaja, da tašče in tasti mislijo, da snahe ščuvajo sinove proti njim ali pa jih želijo čim bolj oddaljiti od primarne družine. Se dogaja tudi, da se tašča in tast obnašata tako kot da iščeta snaho zase in ne da sin išče partnerko zase. :))) Ali po domače povedano – nobena snaha ni dovolj dobra za njihovega sina.

Ja antilopa pri nas je tak problem k si ga zapisala. In dolgo sem se se sekirala, no saj občasno se še malo. Ampak ko vidim da je mojmu vseeno, potem je meni tudi.
Je nenavadno in zoprno. Ko greš tesno mimo nekoga, ki ti na prijazen dober dan niti z glavo ne pokima. Ampak kot pravim.. tudi tega se navadiš. Tako pač je. Jaz sem mogla sprejet njiju, onedva pa mene.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close