Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style nenormalno suha koža

nenormalno suha koža

No, kot že naslov…..imam noro suho kožo, preizkusila sem že svašta, pa mi jo kar naprej “skupaj vleče” :(((
Ma prav v globini je izsušena….naj povem, da pijem dovolj, jemljem kapsule E vitamina, si delam medene maske…pa nič!
To me počasi že nervira, zato sprašujem še tule…..kaj narediti, oz. kaj še na faco dat???
Če dam olje, je koža še kar suha, če dam hidratantne kreme, prav tako.
Kombinacija obojega? Ja, ampak potem se pa non-stop nekaj mazilim, tako kot zdaj, tudi po 5-krat na dan, da je občutek na koži vsaj približno normalen.
Ali imate kak nasvet za tako suho in občutljivo kožo????

Vnaprej hvala!!!

Imam podobne probleme, in sicer samo pozimi, ko je notri toplo zunaj pa mrzlo! Nekaj časa sem uporabljala eucerin, piše gor, da je za zelo suho oz. za kožo, ki se lušči, kupi se pa v lekarni! Potem sem brala stvari o eucerinu, se pravi koliko je škodljiv in sem prenehala, kupila pa v müllerju od dr. Scheller je seveda dost mastna, vendar učinkovita, vsaj meni odgovarja!

Joooj, meni tudi eucerin ne pomaga:( Sem dobila testerček pri dermatologu, pa bi se lahko mazala vsake pol ure. Čist brez heca!
Od dr. Scheller-ja sem imela nek ognjičev balzam, pa tudi nič.
Če dam gor mast, manjka vode, če dam vodo, manjka masti—-če dam oboje, se svetim kot Pumpeževa rit:)

Kok sm smotana….sem pozabila vprašati katero kremco od dr. S. pa imaš???

Hvala ti!!!

Pojdi do svojega splošnega zdravnika, da ti napiše recept za kremo ki ti jo zmešajo v lekarni. Jaz sem imela problem z ustnicami. Skoz razpokane, suhe, pekoče, na koncu se mi je vnelo tako, da sem imela še kožo okrog ustnic vso vneto, rdečo, pekočo (sem bila kot klovn :)). Ko sem dobila tisto kremo, je bilo dobro v 3 dneh. Skratka, pojdi do zdravnika in povej kaj te teži!

Tudi jaz imam vedno presuho kožo in nobena ni dovolj vlažna zame.
Poleti sem odkrila AMNDIER, naravna kozmetika, prodajajo na škofljici, jaz sem naročila kar po Internetu.
Imam hidratantno podlago z Rooibosem, pa sem zadovoljna.

Koliko pa je kvalitetna ta kozmetika, pa ne vem. Je pa kar poceni, lonček cca 10 EUR.

Najprej si naredite nežen piling. Vsak večer nanesite na obraz in vrat mandljevo olje. Rahlo vtrite, odvečno olje potapkajte z pap. robčkom.
Zjutraj si obraz umivajte samo z mlačno vodo.
Ni treba, da je krema ne vem kakšne znamke, prava krema za vaš obraz je tista, po kateri imate občutek da koža “diha”.
Kremo nanašajte na popolnoma suho kožo, po cca 10 minutah, ko ste jo umili.

Isto velja za druge dele kože. Če se tuširate zvečer, je najbolje, da se namažete šele zjutraj.

Če pa je koža še mokra ali malo vlažna, pa nanos kreme ali lotina nima dolgoročnega haska, kajti na površini voda izhlapeva in posledično tega zato kožo zateguje – ker se suši.

Že po treh dneh boste opazile občutno razliko.

Poskusi še z Jojobo kremo od Alverde, dobiš v DM – meni je pomagala.

Ja, ja….sensitive jojoba creme-imam!
Zelo dobra, a zoprna za podlago make up-a.
Saj zdaj se z njo mažem….a nekako ne vem zakaj je moja koža postala zahtevnejša?!

Valenska, kje na Škofljici?
Sem namreč doma s tega konca, pa bi se res priporočila, da mi izdaš kaj več!!!

Ali obe cremi dobiš tam?

HVALA!!!

AJA???
No, to je pa tudi nekaj novega!!!
Kako ljubim dneve, ko se kaj novega naučim!!!
Bom poskusila in 100 krat hvala:))))

Moj 3-letni sin ima enake težave (OK, on ima tudi blago obliko atopijskega dermatitisa in alergijo na arašide in pasji epitel), poleg tega ima njegova koža slabo razvito funkcijo zadrževanja vlage, zato imamo sledeč postopek vlaženja (in fulll pomaga):
– kopam ali tuširam ga z Mustelo (za atopično kožo novorojenčkov in otrok)
– po kopanju ga ne brišem, ampak samo pivnam z brisačo
– še vlažno kožo namažem z ADERMO EXOMEGO ali MUSTELO (obe za atopično kožo) – res sta super kremi
– večkrat na dan se spomnim in ga naflosam z eno od omenjenih krem (vsaj po najbolj suhih predelih)

Postopek je dolgotrajen in ne pozdravi kpže takoj, je pa učinkovit. Poskusi. Obe kremi sta primerni tudi za obraz.

http://vancka.moj-album.com/

Buba, no sem šla v kopalnico po škatlico. Prej sem pomotoma eno črku izpustila, reče se AMANDIER.
Na lončku je naslov: Hanumaj Jenko k.d., Ravenska pot 30, 1291 Škofljica.

http://www.amandier.si

A smem vprašati kaj je z Evcerinom? Jaz namreč z njim mažem svojega malčka že 4 letam ker nič druga ne pomaga.

Hmmm, full se je že pisalo tu gor o tem, da je notri polno svinjarije….kaj pa vem, jaz vem da bi se zdaj tudi z d…om mazala če bi pomagal;)))

Punce, hvala vam!!!
Bom poizkusila, zdaj imam vsaj nekaj idej, pa če nekaj ne bo pomagalo, lahko preizkusim kaj drugega!
Važno, da so ideje, ker zdaj sem bila sama že čisto brez;))))

HVALA!!!

Mah, meni je pediatrinja alergologinja rekla, da je Eucerin še vedno najboljši kar se alergij tiče in da ona v vseh teh letih dela še ni naletela na kakšne negativne reakcije. Jaz sem res poleti sina mazala z Eucerin mlekom za sončenje in moram reči, da je imel zelo lepo kožo tako po gladkosti kot po barvi (ne preveč rjavo!!!).

http://vancka.moj-album.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close