Nenehno vraščanje dlačic..na pomoč!
Znorela bom! Zakaj in kako je možno, da se mi zadnje čase tako zelo vraščajo dlačice na intimnem predelu? Kljub rednemu pilingu in razkuževanju britvice s 5 rezili. Že nekaj tednov se nisem brila, pa skoraj vsak dan dobim novo bolečo bulo. Koža je obupna na pogled, vsa lisasta in marogasta od preteklih krast. Kaj naj naredim? Bi kozmetičarka lahko kako pomagala?
meni dogajalo enako. pa sem tukaj pobrskala in sedaj ko delam na sledeči način, je veliko bolje:
pred britjem si predel namaži s subrino, da se dlake zmehčajo. brij z novo ali razkuženo britvico, vedno v smeri rasti dlak, nikoli kontra. ko končaš z britjem predel speri s čimbolj mrzlo vodo, da povzročiš skrčenje žil na tem mestu (enako kot pri oteklini), nakar pa največji trik – zadevo speri z 0,5dcl vode v kateri si raztopila en navaden aspirin.
sliši se komplicirano, ampak ni. predvsem pa meni kot ženski, ki se mi koža na tem mestu rada vname, zelo pomaga.
ajd
Ma saj te razumem, nič se ne sekiaj.
Jaz imam grozne težave z vraščanjem dlačic in ko sem videla, da je ena MEDICINKA odgovorila na to temo, sem takoj šla pogledat to rešiteljico naših intimnih predelov. No, potem si me pa nasmejala.
Punca, hvala za tole. O tistih kanalih nimam pojma, ker sem iz čisto drugega kraja doma, drugače bi ti pomagala.
Lep dan še naprej, grem kuhat 😉
Povabim te na kavo, rada bi te v živo vidla, tvoje kosmate roke, noge in pazduhe. Samo to, ker pogleda na tvoj intimni predel ne bi prenesla, tako, da ga ne bi rabila kazat. Si za? Res bi rada vidla popolnoma natur poraščeno žensko. Ali si pa tudi ti ena tistih, ki zagovarja samo to kar tebi paše? Da je normalno imeti poraščeno mednožje, ni pa normalno imeti poraščenih nog, pazduh in rok?
Najbolje za preprečevanje vraščanja je depilacija s sladkorno pasto, ker se dlačice pulijo v smeri rasti in ne obratno kot pri vosku, je učinek boljši. Lahko se uporabi tudi encime proti rasti dlačic in potem počasneje ali sploh ne zrastejo in preprečimo ta problem.
Simone Godina
Antiaging beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging centri Ljubljana, Portorož
Forum je zaprt za komentiranje.