nemščina v tujini
Hello!
Ta tema je namenjena vsem, ki ste že bili na kakem tečaju nemščine v Nemčiji ali Avstriji, ker bi rabila nekaj nasvetov.
Organizirala si bom tečaj jezika. Ni mi tako zelo pomembno kje bo, ampak rada bi izboljšala nemščino. Šla bi za 2 tedna in ne preko agencije, ker se mi zdi da full preplačaš(ker gre njim dosti keša za organizacijo itd.)
Zanima me kam ste šli in kako ste bili kaj zadovoljni, koliko ste plačali, ste šli z agencijo ali na lastno režijo? Koliko denarja je treba imeti s sabo in kaj je bolje-živeti pri družini ali v študentskem domu?
Hvala za odgovore!
Jaz sem bila pred petimi leti v nemčiji in sicer v Goethe-Institutu (www.goethe.de). Oni ponujajo različne tečaje za različne starostne skupine. Jaz sem šla takrat na 2-tedenski tečaj za 15-18-letnike in smo se imeli prav fino. Najbolje bo, da si – če tega še nisi storila – pogledaš stran in si najdeš program, ki bi ti najbolj ustrezal. So pa ti tečaji zagotovo zelo dobro organizirani.
Drugače pa se v Nemčiji izvajajo tečaji jezika za tujce v različnih šolah / na univerzah, tako da si enostavno vzemi čas in pobrskaj po internetu. Kar se denarja tiče: življenje v Nemčiji ni bistveno dražje kot v Sloveniji (nekaj je pač bolj ugodno, drugo pa spet ne)!
To je za sedaj to…če te bo pe kaj zanimalo oz. če se bom še česa spomnila, ti sporočim!
Čao in lep vikend!
Ojla!
Hvala za info. V katerem mestu pa si bila? Jaz sem načrtovala za Dunaj, ampak je malo predrago in sedaj mislim it v Nemčijo-v Berlin.
Zanima me, če si si sama vse organizirala, mislim tudi glede prevoza. Kako si šla tja? Jaz bi šla z letalom, ampak je povratna vozovinca kar draga: manj kot 50.000. Verjetno bom še razmislila glede tega, če bi šla morda raje z vlakom.
Povej mi iz lastnih izkušenj, če si kaj dosti odnesla od tega tečaja in kje si stanovala. Imam nešteto vprašanj…:))
Forum je zaprt za komentiranje.