Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Nemogoče je mogoče?!

Nemogoče je mogoče?!

“mimika.”

samo moje mnenje, da tudi za kampirat potrebuješ kar nekaj denarja. In, če si 4 članska družina in da greš za 3 tedne pa tudi samo bivanje nekaj nanese + vse ostalo. Pa ni nobenega luksuza. (pa da ne bo pomote mi tudi kampiramo zadnja 3 leta pa nam je odlično)

Opazovalka, zakaj se ne podpišeš s pravim nickom?

Hvala za komplimet, pa žal ne bo pravi zame, sploh tisti, da sem posebej varčna:((

Bom še jaz malo nesramna:

A te tvoj že dolgo ni dobro nabri..l?!! Tule spuščaš svoje frustracije.

Zadnji stavek bom ignorirala. Itak pove veliko o tebi in tvojem dometu.
Moj stalni nick je moja stvar. Kaj sploh je to?
Če nisi varčna, ne meči drugim pod nos, da so razsipni, ker so prisiljeni plačati dopust po realni ceni.

Seveda potrebuješ opremo. Nakup opreme seveda ni vštet v ceno dopusta. Tudi kamp je treba plačat, čeprav so cene zelo različne, to menda veš. Je pa to lahko eden cenejših dopustov, če si to želiš, seveda. Imamo na Jadranu tudi kar nekaj precej zasoljenih cen v kampih.

Zadnji stavek bom ignorirala. Itak pove veliko o tebi in tvojem dometu.
Moj stalni nick je moja stvar. Kaj sploh je to?
Če nisi varčna, ne meči drugim pod nos, da so razsipni, ker so prisiljeni plačati dopust po realni ceni.[/quote]

O tem, kdo komu kaj meče pod nos pa tudi jaz ne bi zdajle s tabo, ker…

In povedala sem samo za tiste, ki za teden dni dopusta plačujejo po nekaj tisočakov, ne za povprečno SLO družino, ki pač plača nek srednji apartma, ki pa seveda stane vsaj 500 EUR za deset dni.
In vprašanje se je glasilo (v prejšnji temi) koliko zapravite za dopust, če se ne motim.

Ja popolnoma se strinjam s teboj, da je to lahko eden cenejših dopustov. Vendar moje razmišljanje je šlo v tej smeri, da za nekoga je tudi to preveč pa ne potrebuje ravno luksuza. (Si pa napisala da ne mečeš vseh v isti koš tko da sva tukaj na isti valovni dolžini:)

Ma dej se kregate za bv.

Pač če napiše nekdo koliko ste porabili in če je mimika napisala da 1000E na lastni barki in v lastnem apartmaju jo je bv napadat. Če bo katera želela na isti dopust bo pač k temu prištela še ceno najema barke in apartmaja pa bo imela celo ceno.

Drgač pa pač vsak si prvošči dopust, kot si ga lahko in kakršen mu pač paše.

In če je vprašanje koliko za dopust pol boš dobil od tega da ljudje grejo na dopust za 5000E pa do tega da gredo z lastno barko jadrat. Saj tista ki je spraševala ni povedala kaj točno jo zanima, da bi se le tiste javljale.

Seveda je problem nakup opreme kar strošek, se strinjam. Ampak verjemi, da tisti, ki nima za skromen dopust, verjetno o njem niti ne razmišlja, na žalost zlasti njihovih otrok.

Za neko dokaj solidno ceno se sicer da kupiti kakšen rabljen iglu za 4 osebe, 4 blazine, pa majhno plinski gorilnik, 4 stole in mizo, ostala oprema je lahko iz hiše. Sicer pa vidiš po kampih, da se da preživeti z minimalno opremo in ne rabiš nujno hladilnika in vse ostale ropotije. Tudi midva sva začela skromno, potem pa sproti dokupovala, pa sva tudi že imela otroka.
Je pa to za nekoga, ki že sedaj ne pride skozi mesec, verjetno dokaj nedoseljivo razen če si opremo sposodi. Midva sva že kar nekaj družinam posodila komplet opremo za kampiranje, vendar ljudje neradi posojajo takšne stvari.

Če bi bilo vse tako, sploh ne bi bilo problema. Ampak ona je vztrajno trdila, da je 1000 evrov prek zadost za tri tedne dopusta, ker se ne gredo hohštaplerskega turizma. O družinskem vikendu in brezplačnem privezu ni bilo govora. Ko ji je ena napisala, da je nemogoče, ji je odvrnila, da nima pojma in da se da. Ker pač ‘ne zapravljajo’.
Potem pa napiše, da so zagonili v enem tednu 400 evrov samo za hrano in pijačo. ??? X 3 tedne + cena nočitve, pa dobiš cifro, nad katero se Mimika zgraža, da jo dajo nekateri za dopust. Sori, ampak to je zame obupno dvolično.

mala*
prosim, če mi lako razložiš kako po vseh obveznostih (kredit, položnice,hrana itd) kar nekatere naštevajo lahko od 1000 privarčuješ še 200. Ja se popravljam lahko. Živiš tako, da drugi pomagajo in to zelo.[/quote]
Noben mi ne pomaga, ti plačaš kredit, jaz pa varčujem in potem kupim in tako privarčujem še obresti. Eni pač ne razumejo, kaj je kredit in kaj so stroški.

sem zbrisala -odgovor je namenjen asdf.

Ma saj zato je pa bv primerjat dopuste med sabo.

Rečmo ena je napisala da ne šteje v ceno dopusta hrane ker jo mora itak doma tud pojest. Drugi ne štejejo bencina, eni ne plačajo bivanja, ker grejo s starši in jim oni častijo pol dopusta. Ne da se primerjat med sabo.

Pač pri primerjavi je bv rečt 1000E za 14 dni… pa ne vemo ne kam je človek šel, ne kaj je not všteto.

Je pa res, da najprej ni povedala da je tudi apartma lasten, je napisala le za barko… pa še barka je tko širok pojem.

ma ljudje no bodite pametni … a naj v strošek našega dopusta všetejemo še vse stroške nakupa opreme in vzdrževanje te opreme za dopuste … tko kot očitate mimiki da ne šteje v dopust vzdrževanja barke …

prav vse se da če tako želite … le cilj je treba imet.

MALA

Pač ne pojmujeva stroškov enako. Zame je tudi kredit mesečni strošek za katerega moram imeti denar pa naj bo to eno leto ali pa dvajset.

asdf
to je res, samo vsebinsko je to enako kot če varčuješ in si potem nekaj kupiš ali vzameš kredit za nakup in potem odplačuješ. To poudarjam zato, ker eni vijejo roke in jočejo kako ne morejo nič prišparat, ko pa imajo take kredite, vozijo pa nov avto in odplačujejo stanovanje.

ja, lahko je šparat za stanovanje, če živiš v hiši s starši, ne?

pa smo spet tam, ko drugim očitate razsipnost, vam pa so tisti ta pravi stroški prihranjeni na račun nekoga drugega.

nekdo že spet vse ve.
Živim v stari hiši, ki je v lasti moža, gradiva pa novo, tako da plačujeva vse položnice (samo en del prispeva babica, ki živi zraven).

MALA

Ja takih, ki jih ti opisuješ, kar nekaj poznam. vendar sem malo skeptična do takih, ki so taki kot jih ti opisuješ poleg pa še določeno količino denarja (pa ne govorim o par deset evrih) dajo na stran. Ni mi jasno da ti 1000 e znese za vse. Pa štejem tukaj čisto vse to kar je zame strošek in to kar je zate.:)

Mora ti znest, če več nimaš. Tako kot tisti z 380 eur plače preživi vsak mesec, pa še otroka ima in ta ne razume kako nekdo ne pride čez mesec s 1000eur.Tako pač je.

seveda
ampak najemnine ti pa ni treba plačevat. začasno imaš stanovanjski problem rešen. to so tisti stroški, ki ti jih očitam. in ti niti slučajno niso nezanemarljivi. znašajo konkretno več kot 200 EUR na mesec, ki jih lahko prišparaš

Ja, tisti, ki imajo vse zastonj, so najbolj glasni, kako se vse da, če se hoče in drugim solijo pamet, kako se špara. Bruh,

Mi tako na dopust hodimo že 8 let, pa nam še nikoli ni uspelo porabit tako malo denarja kot pišete.
Jebela cesta a veste kok nafte ponuca en tak čoln? No če je jadrnica je seveda veliko manj, večina ljudi ki pa najame plovilo, pa četudi je jadrnica NISO taki mojstri jadranja, da bi se vozili vedno samo na veter. Kar lepo imajo skos vključen brrr motor in imajo jadra za dekoracijo, verjemite mi. Jih gledamo iz leta v leto kako so korajžni in še bolj pametni pri pristajanju. Če spijo po zalivih ni za plačat priveza, če pa so v zalivu boje za privez, pa je za plačat okoli 6-7 kun na meter barke za noč, in še ljudje zraven, tako da takale nočitev na boji stane nekje 70 kun na noč. če je barka 10m dolga.

lp

seveda
ampak najemnine ti pa ni treba plačevat. začasno imaš stanovanjski problem rešen. to so tisti stroški, ki ti jih očitam. in ti niti slučajno niso nezanemarljivi. znašajo konkretno več kot 200 EUR na mesec, ki jih lahko prišparaš[/quote]
Če te že zanima prišparam več. Pač še vedno trdim, da nekateri ne znajo z denarjem. Pri 400eur ne moreš prišparat, pri 1000 pa lahko in to bom trdila še naprej. Npr. naše položnice z vrtcem so 330 eur in hrana 350 eur, tako da pride moj delež 230 eur + vzdrževanja avta max80 eur, ostane skoraj 700 eur in če od tega ne znaš kaj več prihranit si si sam kriv, oziroma imaš tak stil življenja, da ti to ne dopušča, samo potem ne jamrat!

seveda
ampak najemnine ti pa ni treba plačevat. začasno imaš stanovanjski problem rešen. to so tisti stroški, ki ti jih očitam. in ti niti slučajno niso nezanemarljivi. znašajo konkretno več kot 200 EUR na mesec, ki jih lahko prišparaš[/quote]
Če te že zanima prišparam več. Pač še vedno trdim, da nekateri ne znajo z denarjem. Pri 400eur ne moreš prišparat, pri 1000 pa lahko in to bom trdila še naprej. Npr. naše položnice z vrtcem so 330 eur in hrana 350 eur, tako da pride moj delež 230 eur + vzdrževanja avta max80 eur, ostane skoraj 700 eur in če od tega ne znaš kaj več prihranit si si sam kriv, oziroma imaš tak stil življenja, da ti to ne dopušča, samo potem ne jamrat![/quote]
to je res, da eni ne znajo šparat. samo ne očitaj ljudem, da plačujejo kredit za stanovanje, ker je treba najprej našparat potem pa kupit, kar si počela zgoraj. ker vsi take možnosti pač nimajo. jim preostaja samo opcija – ali najem, ali kredit

seveda
Če te že zanima prišparam več. Pač še vedno trdim, da nekateri ne znajo z denarjem. Pri 400eur ne moreš prišparat, pri 1000 pa lahko in to bom trdila še naprej. Npr. naše položnice z vrtcem so 330 eur in hrana 350 eur, tako da pride moj delež 230 eur + vzdrževanja avta max80 eur, ostane skoraj 700 eur in če od tega ne znaš kaj več prihranit si si sam kriv, oziroma imaš tak stil življenja, da ti to ne dopušča, samo potem ne jamrat![/quote]
to je res, da eni ne znajo šparat. samo ne očitaj ljudem, da plačujejo kredit za stanovanje, ker je treba najprej našparat potem pa kupit, kar si počela zgoraj. ker vsi take možnosti pač nimajo. jim preostaja samo opcija – ali najem, ali kredit[/quote]
In ravno zato sem napisala nekateri! Hočem povedat, da je kredit smiseln samo v primeru, da si moraš npr. kupit stanovanje sedaj, ker nimaš kje bit, ni pa potreben za počitnice v tujini, nov avto itd., ker lahko malo stisneš in si privoščiš potem. Dobesedno na živce mi gre stavek – če ne vzamem kredita, si pa ne bom nikoli našparal. Potem pa “našpara” še za vse obresti in drugo, kar da banki. Gre torej za osebno nedisciplino in taki ljudje se meni zdijo kot otroci, ki rabijo nekoga drugega, da namesto njih razpolaga z njihovim denarjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close