Nemogoče je mogoče?!
Punce,
lepo prosim povejte mnenje.
Upam da Mimika ne bo jezna. Spodaj je tema o tem koliko zapravimo za dopust. Mimika piše da za 16 dni (lastne) barke + 1 teden v apartmaju zapravijo 1000 EUR. Za 4 člansko družino in to skupaj s hrano, kaj to še parkrat so šli ven jest.
Meni se zdi to nemogoče. Se pravi da dopustujejo 23 dni imajo 1000 EUR, se pravi na dan zapravijo 43,4783 eur. V tej cifri je najem apartmaja in stroški z barko, hrana in nekajkrat gostilna.
A jest ne znam z denarjem, al ona naklada?
Namreč super bi bilo če bi lahko za 23 dni takega super dopusta (barka in apartma) zapravla samo 1000 EUR za 4 člansko družino.
Da vas slišim.
Nič ne naklada. Ko sva bila midva kot par še sama, sva z (majhno) barko preživela tri tedne dopusta tako, da sva porabila toliko ali celo manj, kot bi doma. Ne marava marin, jedla sva bolj ceneno hrano (ker je to najlažje na barki – pogosto špagete in podobno). Še najdražja je bila zelenjava in sadje.
čakte malo punce, ta barka mora biti nekje v marini, torej tam plačuješ pavšal na leto ane, ki ni mali, če jo imajo pa doma, pa pač ne, toda ponavadi so barke v morju, vsaj naša je. Ko odpluješ, moras prej urediti plovno dovoljenje, registracijo na leto, vsako leto znova, tudi to stane, nato pa kamorkoli gres, ko prides v marino kjer si napolnis vodo…placas malo takse, nekaj sigurno plačaš, edino če se švercaš, da ne omenjam letnega servisa pred novo sezono in še in še, barka stane in tega tale punca ni opisala nikjer, barka stane se predno zapluje, ponavadi je to jama brez dna, ko bajta!
Apartmaji pa odvisno, se dobijo luknje skoraj zastonj, hrano tudi lahko en je cel teden le krompir ane, torej dopust za 1000 evrov je relativen, moj je veliko drazji, ker ko ze imam dopust zelim uzivat in briga me takrat denar!
Ma. ko tukaj berem nekatere odgovore in mnenja se mi zdi, da so nekatere super oh in sploh. In ja z 1000 e preživijo nekateri 3 tedne dopusta pa še 200 e prinesejo domov. Ali dobijo 1000e plače pa vse poplačajo pa še 200 privarčujejo. Samo ne smemo pozabit, da papir prenese vse vrste želja pa čeprav niso čisto realne.
ma jaz res ne razumem kako lahko nekateri za dopust v enem tednu spičijo 5000€ … kot tudi piše ena v tisi temi :)))
mi lahko gremo na dopust kamorkoli, ne šparamo … ampak racionalno trošimo in zato ne obubožamo … kot sem spodaj napisala 3 tedne, manj kot 1000€ 4 članska družina …
ni pa mi jasno kako ljudje jamrajo da ne morejo na dopust … le znajti se je treba to je vse!
sicer za zgoraj navedeni primer mislim tako kot Marija Ana …
Bravo Elaine! Tale pa je post dneva!
Ma dej, da zapraviš samo 1000 €! Haloo? Ja, res lahko jadraš po zalivčkih…samo ej, saj je treba plačati za barko, pa če tudi je tvoja! Privezi, pa ne vem kaj še vse je treba plačati na Hrvaškem, ki te pride krepko čez 1000€. Ja lahk pa se račun mogoče izzide, če se gospa “ŠLEPA” na plečih drugih! Tudi o takih smo že brali na tem forumu!
Mene pa zanima, kako bi se znašla, če bi imela 400€ in 4-člansko družino in bi šla na klasičen slovenski dopust (10-14 dni apartmaja ali pa kampa, ki tudi niso zastonj). Verjetno bi morala hudo hudo šparati čez leto, da bi si to lahko privoščila.
Drugače se pa jaz tudi strinjam, 1000€ za 14-dnevni dopust je čez glavo dovolj (seveda, če se vsak večer ne preseravaš s pijačo in večerjo zunaj).
Midva sva zapravila cca 500€ za 17 dni; nastanitev v domačem vikendu – tole je samo ostala poraba; sladoledi, večerje… pa shramba enega surfa+jadra v surf centru. Ni pa všet bencin in cestnine za pot.
Sva pa šla ven jest v več kot polovici dnevov, pa enkrat v gledališče, pa na en koncert. Na kako pijačo ali pa sladled pa vsaj enkrat na dan:)
+ zapravila sva sicer še precej več, ker sva kupila še ploščice za teraso, pa trosed za dnevno, pa še par drobnarij za v hišo – ampak tega tule zraven nisem štela.
LP!
Po mojem je tudi stvar definicije, kaj je strošek dopusta. Jaz “redne” hrane ne štejem pod strošek dopusta, ker bi jo v vsakem primeru pojedli – doma ali na dopustu. Pod strošek dopusta štejem bivanje, nekaj hrane zunaj, oglede, bencin za vožnjo,… Tako da mi tudi za 1000 EUR dopustujemo kar lep čas. Pa nas je pet. 🙂
Mene pa zanima, kako bi se znašla, če bi imela 400€ in 4-člansko družino in bi šla na klasičen slovenski dopust (10-14 dni apartmaja ali pa kampa, ki tudi niso zastonj). Verjetno bi morala hudo hudo šparati čez leto, da bi si to lahko privoščila.
Drugače se pa jaz tudi strinjam, 1000€ za 14-dnevni dopust je čez glavo dovolj (seveda, če se vsak večer ne preseravaš s pijačo in večerjo zunaj).[/quote]
veš … jaz sem daleč od klasične osebe, ki bi ji bilo do ‘klasičnih’ dopustov … zato sem tudi napisala da se je treba pač znajti …
recimo mi smo za kamp v južni dalmaciji lani dali za vse 4 + prikola 10€/noč … ja res je … sem pač malo brskala in našla čisto idilo …
dopust zame ni poležavanje pod borovcem … kar je čist ok za tiste, ki jim tako paše …
No ja saj pol ti pač rata. Če ne daš nič za bivanje. Stroški za vzdrževanje barke itak niso všteti v stroške dopusta ti rata z 1000E it na dopust.
Mi smo lani porabili 200E za teden dopusta z prevozom vred. Bili smo v stričevi prikolici in pustil nam je poln hladilnik hrane, ki je ne mora voziti domov, ker gre še nekam in se bo pokvarla. Večina je šla za plačilo kampa in pot. Tko da s 1000E bi tam živeli komot cel mesec.
Poglej, hrano kupujemo v trgovini, res nismo kuhali nekih ekstra jedi, ampak povprečne stvari, tudi špagete, makarone, lastnoročno nalovljene ribe, zelenjavo in sadje pač moraš kupit, ane. Tudi meso je bilo na sporedu, pa dokler smo bili na barki tudi kakšne konzerve, kupili smo kruh, salame, sire, …..skratka tako kot doma, ven smo šli jest cca 4x (kalamare, pomfri, solata… kaj pa jaz vem, je že nekaj časa nazaj, ane). Imamo privez, ki ni v marini oz. je med domačini, tako da se da, če se hoče.
Nikoli in nikdar se nisem šlepala na tujih ramenih. Tudi družinski vikend je treba vzdrževati, to ni zastonj, je pa res, da tega nisem štela v te stroške. Tudi bencin za barko je vštet v to ceno. Nimamo pa gliserja z 200 konjskimi močmi, če ti to kaj pove. Tu je ogromna razlika, če pluješ počasi ali noriš z gliserjem kot zmešan.
Kako pa vam uspe zapraviti po par tisoč evrčkov za teden dni počitnic pa tudi meni ni jasno, razen če dopustujete v Hiltonu in vsak večer jeste totalno hohštaplarske večerje, ala predjed, glavna jed, sladica, šampanjček, ……..dejte no.
Midva bi sicer lahko zapravila več, pa je nekako tako naneslo, da nisva. Sva pa kakšno leto že zapravila na kupe denarja, ampak še daleč ne tako veliko kot nekatere tukaj, ki si celo leto trgajo od ust zato, da potem en teden živijo kot kralji na betajnovi. A je vredno??
Jojjoj, daj bodi tiho!
Vprašanje je bilo, koliko zapravite za dopust. Ti si se pohvalila, da za tri tedne porabite 1000 evrov, pa ste na barki. Vau, super, a ne??? Ampak si pozabila napisat, da se še kako šlepaš! En teden dni apartmaja stane družino, ki nima družinskega vikenda minimalno 400 evrov!! Samo za nočitev za ea en teden! Pa smo skoraj na polovici tvoje cifre, ne? Kako potem tvoja informacija koristi nekomu, ki sprašuje za ceno dopusta????
In verjemi, tisti, ki gre na dopust za par taužent evrov, bodi prepričana, da si ne trgajo od ust. Vsi v Sloveniji pač niso reveži.
Še ena opazka:
Nekatere tu pravite, da boste dopustovale z nogami v lavorju, pa zdaj začenjam razumeti zakaj. Razen tistih, ki jih res pestijo denarne težave in za katere razumem, da je dopust lahko le lepa misel,je tule gor tudi veliko žensk, ki mislijo, da je dopust lahko samo takšen, da te pedenajo spredaj in zadaj, da ti drugi postiljajo posteljo v sobi, ki mora biti obvezno klimatizirana,…. to pa STANEEEE!! Za takšen dopust moraš imeti zares debelo denarnico in ja, takšnim, ki gredo na dopust samo pod temi pogoji, prav privoščim, da ostanejo doma za nogami v lavorju.
Ko smo kampirali, smo vedno prišli tudi zelo poceni skozi. Saj ti na pivo ni treba it v gostilno, obstajajo tudi trgovine, ki imajo že ohlajeno pivo, pa se lepo usedež na klopco in ga spiješ, otroci pa sladoled. Kar pomislite, koliko že tu lahko privarčujete.
Še enkrat: to ne leti na ljudi, ki se že tako komaj prebijajo z meseca v mesec, ampak na vse ostale, ki jih je tudi kar nekaj tule gor. Ne bom dala vseh v en predal.
In nekaterim ne bi škodilo, če bi pisali pod svojim registriranim nickom. Jaz se ne skrivam za anonimnim. Pa se vas kar nekaj vseeno da prepoznati po stilu pisave.
Jojjoj, daj bodi tiho!
Vprašanje je bilo, koliko zapravite za dopust. Ti si se pohvalila, da za tri tedne porabite 1000 evrov, pa ste na barki. Vau, super, a ne??? Ampak si pozabila napisat, da se še kako šlepaš! En teden dni apartmaja stane družino, ki nima družinskega vikenda minimalno 400 evrov!! Samo za nočitev za ea en teden! Pa smo skoraj na polovici tvoje cifre, ne? Kako potem tvoja informacija koristi nekomu, ki sprašuje za ceno dopusta????
In verjemi, tisti, ki gre na dopust za par taužent evrov, bodi prepričana, da si ne trgajo od ust. Vsi v Sloveniji pač niso reveži.[/quote]
Potem bi ti lahko napisala tudi takole, če ti gre apartma tako zelo v nos (tipično slovensko). Za 16 dni barke zapravili cca 600 EUR. CCa 400 smo jih zapravili potem tisti zadnji teden. Si zdaj zadovoljna?!
Ah, resnično, mimika, daj utihni. Polna si same sebe in svoje varčnosti, ob tem imaš pa vse zastonj!!!! Prenočišče in privez. Za kaj boš pa zapravljala, luba duša, če si na barki?
Če bi plačevala storitve po njihovi tržni vrednosti, kot večina Slovenije, bi vedela, da je to pedenanje spredaj in zadaj skoraj cenejše od apartmaja in vsakodnevnega kuhanja. Ker so navili apartmaje do te mere, da je hotel s polpenzionom cenejši!!!
Forum je zaprt za komentiranje.