nekorektni izdelki?
Spoštovani!
Zanima me sledeča zadeva:
Nekajkrat se mi je zgodilo, da sem kupila npr. piščančja jetra od Perutnine
Ptuj=PP, tudi nalepka s ceno in z vsemi podatki (jetra, datumi…) je bila
gori, na to nalepko pa je bila nalepljena etiketa od MIP Nova Gorica, vendar
je pisalo, da so želodčki (čeprav so bila jetra). V hladilniku je na pakiranih
jetrih PP bila njihova nalepka, ko pa je mesar to vzel in zvagal, je nalepil
etiketo od MIP-a. Prav tako se mi je zgodilo z želodčki od PP. Bila je nalepka
MIP gori, da je rok pakiranja bil 14.12.2006 in velja do 16.12.2006, na
nalepki PP pa je pisalo za datum pakiranja 12.12.2006 in da je uporabno do
22.12.2006, cene pa ni bilo gori ali pa se ni opazilo od odtrgane nalepke.
Mesar in šef trgovine sta se mi nekaj izgovarjala, da je elektronska vagica
tako naštimana in da je vse v redu, da to ni nič. Vendar pa je meni zelo čudno
za te razlike, kar sem opazila.
Med drugimi sem opazila tudi na kvasu, da je bil napisan rok uporabe mesec in
leto, dan pa je bil prečrtan z debelim črnim flomastrom. Dogaja se tudi, npr.
Lumpi čokolade, ki so v hladilniku, da je že datum porabe potekel, prodajajo
pa po isti ceni.
Ali naj obiščem inšpektorja za živila?
Zanima me vaše mnenje, če je to korektno dejanje.
V upanju na vaš odgovor vas lepo pozdravljam!
Dragana
Nekaj podobnega se je meni zgodilo v eni izmed merkatorjevih trgovin (hipermarket), in sicer s kozjim sirom. Potem ko sem imela sir že doma in ga odprla, se mi je zdel nekam čudnega okusa zato sem še enkrat podrobno pogledala nalepko in ugotovila, da sta nalepljeni dve, zgornja natanko čez spodnjo, po kateri bi moral biti sir že zdavnaj v smeteh. Naslednji dan grem nazaj v to trgovino in tam je bil še vedno ves sir, dvakrat polepljen. Seveda vprašam kaj se grejo in koga vlečejo za nos, pa mi prodajalka nesramno zabrusi, da zaradi ne vem kakšnih deklaracij, rok trajanja ne sme biti daljši od 10 dni…ker je po njihovem mnenju sir po tem času še vedno dober, čez ponovno nalepijo drugo nalepko, seveda z drugim datumom….in tako naprej, dokler sir ni že ves zelen…sem jo vprašala, če bi ga ona odnesla domov in pojedla, pa je samo nekaj zagodrnjala in mi ga vzela iz rok…tisti sir definitivno ni bil več dober….
Tudi mene je prijelo, da bi takrat nekoga nekam prijavila….
No, še ena reklama za “najboljšega” soseda. V naši lokalni trgovini so predvsem izdelki s pretečenim rokom stalnica. Če prodajalko na to opozoriš je za povrhu še nesramna. Čeprav se nerada prepiram me je zadeva že tolikokrat pojezila, da sem pisala na njihov naslov za pritožbe in tam v opcijo tudi označila, da želim prejeti odgovor. In kaj se je zgodilo? Nič. Odgovorili seveda niso, ob naslednjem obisku pa sem naletela na celo polico skute, z nekaj dni pretečenim rokom. Adijo pamet.
Kot je rekla Tjašenka – dosledno opozarjati, prijavljati, se pritoževati, pa ne zaradi povračila, temveč zaradi vzgoje. Namreč trgovcev do potrošnikov. Če parafraziram, imamo potrošniki takšne trgovce, kot si jih zaslužimo. In z nami delajo to, kar jim dopustimo…
Mimogrede, zgornje zgodbice se mi zdijo grozljive, trkam, zaenkrat nimam tako slabih izkušenj.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.