Nekomu kupim hrane za 50 eur
Pustim mail da se dogovorimo linaa.ninaa@yahoo.com
Anonimno 8852, 29.12.2021 ob 03:40
Ponujaš ali jemlješ, dušan?
Nekoč sem delala za male pare, nadure seveda neplačane. Izkoriščali so me povsod, kjer se je dalo. Če sem protestirala, so mi grozili z brco v rit, saj jih za to delovno mesto čaka naslednjih pet… s plačilom nisi mogel ne živet, ne crknit. Ker se tega nisem hotela it več, sem šla raje na socialo. Bilo me je globoko sram, a sem v sebi vedela, da sem v življenju vredna več. Kmalu sem si opomogla. Našla sem si končno dostojno in dobro plačano službo. Nikoli ne bom pozabila ljudi, ki so mi v tem času pomagali brez vprašanj in brez obsojanj. Obljubila sem jim, da jim vse povrnem, pa tega niso želeli. Hoteli so le, da ko si opomorem, pomagam naprej. Tega se držim.
Obstaja neko nenapisano pravilo. Če nekomu daruješ iz srca in v zameno ne pričakuješ ničesar, se ti, prej ali slej, vrne. Duplo!
Komu, na primer, pomagat? Bodite pozorni kako upokojenci preštevajo drobiž pred blagajno, na pultu pa imajo odložen boren izbor živil. Častite jim to. Njih je najbolj sram prosit. Dostojanstvo je vse, kar jim je ostalo.
Forum je zaprt za komentiranje.