Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Nekomedogeni preparati

Nekomedogeni preparati

Kako naj vem, kateri so Nekomedogeni preparati? A to tako piše na npr. kremi, toniku … ali moram gledati kakšne druge sestavine v kremi? Thanks

Najbolj pogoste sestavine, ki lahko (kar ne pomeni, da jih tudi bodo!) mašijo pore so: acetylated lanolin (alcohol), lauric acid, isopropyl isostearate, isopropyl myristate, isopropyl palmitate, isostearyl isostearate, isononyl isononanoate, myristyl lactate, myristyl myristate, stearyl heptanoate, cetearyl alcohol+ceteareth20, laureth-4, oleth-3, cocoa butter, coconut butter, coconut oil, ethylhexyl palmitate, (poly)glyceryl-3-diisostearate, hexadecyl alcohol, isocetyl stearate, isodecyl oleate, octyl palmitate, octyl stearate, oleyl alcohol, steareth 10, stearyl heptanoate, caprylic/capric trigliceride.

Teh sestavin preparat ne sme vsebovati,ker so komodegene

Če nimaš težav s kožo(predvsem s porami) se je s tem čisto nesmiselno obremenjevat – enim kožam komedogene substance v določeni meri celo koristijo.
Na nekaterih kremah piše “Non comedogenic” ali kaj podobnega, na drugih ne.
Obstaja cel kup sestavin, ki lahko pod določenimi pogoji zamašijo kožo, pa še precej jih mora krema vsebovati.
O teh sestavinah je bilo že precej napisano na spodnjem forumu, malo pobrskaj, če te zanima.
lp

Bibaaaa in Pika prav lepa hvala za informacijo.
Torej, splošni zdravnik mi je predpisal dva gela za kožo … pri uporabi pa piše, da ne smem uporabljati preparatov, ki vsebujejo komedogene sestavine … in ker nisem vedela, katere so te sestavine sem tukaj vprašala.
Hvala!

Ni za kaj 😉

Katka, mene pa zanima, kaj ti je predpisal zdravnik!
Jaz sem se namreč dolga leta borila s svojimi porami.
lp

Pika, splošni zdravnik mi je predpisal: Differin gel (1 x na dan) in Klimicin gel (2 x na dan). Po Differinu se mi je koža ful luščila, pekla, kožo sem imela zelo suho. Seveda, če uporabljaš Differin ne smeš na sonce.
No, potem pa sem prišla na vrsto pri dermatologu in ta mi je predpisal: Eucerin gel za čisčenje kože, nato nanesem na čisto kožo Klimicin, zraven pa imam še tablete Clinofug, ki pa jih še ne jemljem, ker čakam na neko operacijo pa se mi zdi bolje, da s temi antibiotiki še malo počakam. So pa te tablete zoprne, ker potem ne smeš na sonce – pred vrati pa je poletje.
Moja koža je še vedno obupna! Smrk Smrk

Jaz uporabljam Clinofug,Avene Cleance K,gel tudi od te firme in tonik MCL pa je fajn :-)pa tudi klimcin.A tonika pa nobenega ne uporablaš?

Oj, ne tonika za enkrat ne uporabljam nobenega, niti kreme.
Sem mislila vzeti kakšen tonik od Clarins-a. Kaj poznaš oz. predlagaš? Tega MCL ne morem nikjer dobiti.
Lp

Ja,Clarins ima en zelo dober tonik.Samo da poiscem

Tonik se imenuje Lotion Purifiante – Alcohol Free, With Matte Finish Powders.

Hvala Bibaaa.

Hm, ne vem, če bo v redu … imam tonik od Clarins za nečisto, mastno do kombinirano kožo iz rastlinskih izvlečkov (iris, aloa, hamamalis, žajbel …). Kupila pa sem si tudi Eucerin krema gel.
Upam, da bo ta kombinacija O.K. … samo še sestavine moram natančno preučiti.
Mogoče ti svetuješ kakšne gel za obraz?
Lp

pardon,nisem prej videla sporocila.Jaz ti najbolj svetujem gel za obraz Scheller iz alg!Kakšna je kaj tvoja koza zdaj?lp

Živjo!

Moja koža je čedalje boljša oz. vedno manj aknasta, zdaj že skoraj čisto normalnega videza. Uporabljam pa le tonik Clarins in Klimicin, ki mi ga je predpisal dermatolog.
Čuj, kaj pa je to za en gel od Scheelerja. Ali je to čistilni gel za umivanje ali gel – krema? Aja, seveda uporabljam tudi čistilni gel za umivanje Eucerin.
Lepo se imej! K.

Zivijo!
Ta schellerjev gel je kot gel za umivanjeobraza.Jaz zjutraj uporabljam ta gel,zvecer,ko odstranujem make up pa uporabljam mleko Alverde(divje vrtnice)in je enkratna kombinacija!
Tisti tvoj Clarinsov tonik je pravi,se mi zdi.Ali je tkočina zelee barve,na dnu pa je svetel puder?Na cetrtem mestu pa je salica,ce se ne motim?Prei Klimicinu bodi pa zelo pazljiva,sdaj lahko najprej iszusi kozo,nato pa jo se bolj zmasti….daj ga le direktno namozolj(tudi na iztisnjenega)ker je alko bomba.C e te se kaj zanima,kar vprasaj.Lp

ta gel je za umivanje obraza,ja.S klimicinom bodi pa zelo pazljiva in ga nanašaj le na posamezne mozolje!Lp

Oj.
Hm, jaz si Klimicin namažem po vsem obrazu in mi čisto nič ne izsušuje kože. No, bom zdaj samo po mozoljih mazala z njim.
Ali ima gel Scheller in mleko z vrtnicami tudi salicilno kislino?
Ja, tonik pa imam tistega, ki si mi ga napisala, za zelo mastne kože, s salicilno.
Res ti lepa hvala za vse odgovore.
Lp

Ojla,Katka!
Sem zelo vesela,če ti vsaj malo pomagamČe te še kaj zanima,mi piši na privat e-mail,ki ga dobiš,če klikneš na moj nick.

Niti,Scheller gel,niti mleko ne vsebujeta salicilne.Poglej,gel in mleko ne potrebujeta nobene salicilne,ker itak dol spereš in ni nobenega učinka,četudi ima salicilno noter.Težko je dobiti gel,ki ne izsuši kože(z ato je idealen schellerjev)in mleko,ki kože ne zmasti in se lepo spere dol,pa še MU krasno odstrani(idealni je alverde)Kar se tiče salicilne se najbolj splača,da jo vsebuje tonik.Mislim da je tvoj Clarins tonik idealen…s klimicinom,pa bodi prosim zelo pazljiva.Kak pa to,da si z Differinom nehala?To je ena super stvar,če ga uporabljaš pravilno.Enkrat na dan na SAMO na problemtične predele in ultra na tanko!Meni so zelooo pomagale tabletke Clinofugs….
Jaz ti priporočam scheller gel,mleko alverde,clarins tonik,zvečer differin in pa na posamezne mozolje klimicin!V skrajni sili še clinofugs,ampak verjetno ne bo potrebe!
Kaj pa vlaga?A se ti zdi da je tvoja kozadehidrirana,oz ti jo kaj zetguje?V tem primeru bi bila idelana AVonova fuull lahka nova kremica 24 Mouisture.Malo povprašaj za katalog,jaz nisem zastopnica 😉
Krema je res lahka,najlaža…ni popolnoma nič maastnaje pa zelo vlažilna.Vlago pa otrebuje vsaka kože,tudi mastna(če ji tonik ni dovolj)sj ni treba da to kremo uporabiš vsak dan…po potrebi.
Kaj piling in masko imaš???Najboljši piling je Alverde(marelica)maka pa Freeman(Avocado and Oatmeal)piling je zelo poceni,maska pa tudi še kar.Oboje je več kot super.
Delaj tudi vodno paro(prevri vodo v veliko posodo,pomoli glavo noter,se pokrij z brisačo,in tako ostani 5-10 minut.več ne!ni glih prijeto,ampka tako grejo tisti strup ven iz tebe.Za paro,obarzu naredi ta piling(obvezno s alverde marelica,ker je najbolj nežen)lepo in temeljito,a nežno zmasiraj obraz z pilingom,ga speri,nato pa nanesi Freemanovo masko za okoli 20 minut.Nato speri.In po potrebi Differin ali ono vlažilno kremo,tonika ni treba.Če te še kaj zanima,sem nonsto dosegljiva na mejlu!Lp =)))

Še zadnjič se oglašam tule. Če bom še kaj rabila ti pišem na tvoj mail.
Torej super ti hvala za vse. Mleko Alverde vrtnica že imam. Za piling in masko pa sem te tudi hotela vprašati … pa si mi že napisala. Hvala ti, bom letela
v DM.
Glede Differina pa je bilo tako, da mi ga je predpisal splošni zdravnik, dermatolog pa mi ga je kasneje ukinil oz. mi ga ni predpisal. Mi pa Differin ni
bil preveč všeč, mi je grozno sušil kožo.
S Klimicinom sem previdna, tako kot si predlagala. Najbrž bom čez poletje tudi uporabljala Avonovo lahko kremico, ki si mi jo predlagala.
Skratka hvala hvala in lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close