Nekdo je spremenil preteklost,očiten dokaz,stvar je ratala viralna na internetu.
Pošji ZS,ne da se mi na odprtem forumu o vsem debatirat.
Hvala.[/quote]
Zakaj ne?
Škoda bi bilo samo preko ZS debatirati.
Je zelo zanimivo brati tole zadevo, sploh, ko diskutira več ljudi.
Prosim, dajte še malo o tem razpravljati, da tudi tisti, ki nam nič ni jasno … dobimo kakšen košček mozaika …s katerim si bomo razširili obzorja.
Hvala za razumevanje.
Lp.
Pošji ZS,ne da se mi na odprtem forumu o vsem debatirat.
Hvala.[/quote]
Zakaj ne?
Škoda bi bilo samo preko ZS debatirati.
Je zelo zanimivo brati tole zadevo, sploh, ko diskutira več ljudi.
Prosim, dajte še malo o tem razpravljati, da tudi tisti, ki nam nič ni jasno … dobimo kakšen košček mozaika …s katerim si bomo razširili obzorja.
Hvala za razumevanje.
Lp.[/quote]
Meni je postalo jasno ob Čuri Muriju.
Grem do fotra, ga vprašam, če se spomni knjige in on mi servira tole ne da bi vedel, za kaj gre:
Ja, ampak ni bil Čuri Muri, ampak je bil Juri Muri, ker je zaradi nekih tepcev, ki jih je motil naslov, avtor sam spremenil naslov v Juri že kaj kmalu.
Očitno res ni nič nenavadnega in nas samo možgani zajebavajo.
Seveda je vse skupaj cisto normalno. “Spreminjale” naj bi se stvari, ki jim ne posvecamo velike pozornosti, jih zaznamo bolj mimogrede in si jih zato ne zapomnimo dobro.
V vsakdanjem zivljenju se na primer ne bo samo od sebe spremenilo stanje na bancnem racunu in za svojega otroka tocno vemo, kdaj je nosil zobni aparat in tudi na vseh slikah iz tega obdobja se vidi.
Ampak. Sem ugasnila luc, ko sem sla od doma? Cisto avtomaticni gib, o katerem ne razmisljam. En da pa sem imela mogoce telefon na usesu ali sem bila zatopljena v neke misli. Pridem domov, luc je prizgana. Jo je nekdo prizgal ali se si samo slabo zapomnila, kako sem odsla od doma?
Tudi razlaga za “premikanje” zemljevidov je cisto preprosta. Zemlja je ze nekaj casa okrogla. Ce hocemo spraviti povrsino na raven list papirja, moramo zgoraj in spodaj razregniti mrezo in to spaci sliko. Razen tega si podatke vecinoma zapmnimo povrsno, vecina nas toliko, da smo dobili tisto oceno, potem pa se nepomembni podatek o razdalji med Afrikoin Ameriko umakne za nas pomembnejsim. Tistim, ki se z zemljevidi resno ukvarjajo ali redno uporabljajo podatke o razdaljah, se niso kontinenti nikamor premaknili.
Se strinjam z @Jszt.
Jaz tudi nisem registrirana in bi rada še kaj zanimivega prebrala o tem kar pišeš ti
@Mr. Pravi Test, zato te tudi jaz lepo PROSIM , da se ne umakneš od tukaj, ker menim, da bomo s tem veliko ‘izgubili’.
Taka zanimiva tema zelo redko ‘zaide’ sem gor na Mon.
Jaz bi bila takoj zato, da bi se mi, ki nas ta tema (Effect Mandela) zanima … srečali nekje ‘v živo’ in debatirali o tem. To bi bilo pravo doživetje, saj so redke take priložnosti, da spoznaš ljudi, ki jih take stvari zanimajo.
https://www.ted.com/talks/elizabeth_loftus_the_fiction_of_memory
to si poglejte pa probajte bit še naprej tako prepričani v to, kar se spomnite.
Že pred leti sem opazil tole razliko a ji nisem posvečal večje pozornosti,sem mislil,da so pač posodobili logo.
Kdo se spomni Coca-Cola napisa,se pravi,ko je bila črtica na sredini?
No po novem črtice na sredini nikoli ni bilo,čeprav mnogi vemo,da je bila.
Po novem je apostrof na sredini od začetka.
Tudi če pogooglate coca cola logo 50s,bo enak rezultat.
[img]http://www.coca-cola.co.uk/stories/history/advertising/the-logo-story/_jcr_content/lead/smartslides1/slide1.img.png/1426182101987.jpg[/img]
Bolj kot se zapičiš v nekaj, bolj te to začne zasedat. Primer: nikdar nisi znal dobro pet, boš gledal pevsko tekmovanje in čez čas se boš zalotil, da razmišljaš, katero pesem bi ti tam zapel. To se lahko zgodi, ko samo enkrat gledaš, kako šele zasede možgane, ko se v nekaj začneš poglabljat. In videl boš samo še tisto, kar ti bo potrjevalo tvojo teorijo.
Danes se lahko na 24 ur bere, da naj bi beyonce ugrabila sio, slednja s svojimi komadi pošilja skrivna sporočila. Kako nor moraš biti, da na kaj takega sploh pomisliš? Ampak človek gre seveda vedno še en korak naprej, ta norija je dobila svoj prostor na internetu.
če nekaj razložimo na razumski ravni, stvar ni več tako skrivnostna, zanimiva, vznemirljiva, zato je v nas tiha želja, da bi bilo nekaj več.
jaz imam še eno idejo (pravitest, lahko predlagaš svojim somišljenikom, da jo vključite v potencialne razlage pojava)
– angelčki so znani po svoji navihanosti, mogoče nas malo zafrkavajo in so šli spreminjat črke in črtice, da bi ljudje postali bolj pozorni in čuječi, da bi se začeli bolj zavedat trenutka v katerem smo. Po principu: Kdaj, če ne zdaj.
videa s ted talksa pa najbrž nisi pogledal oz. ti ni dal mislit, ker lahko zamaje vaše ideje.
Dejstvo je, da najbolj za norca lahko ima človek prav samega sebe. Seveda nezavedno. No pa marsikdo tudi zavedno.
Zanimivo bi tudi bilo raziskovat, koliko je nekdo, ki je sveto prepričan, da je nekoč bila avstralija bolj osamljena, da je bil ford brez repka, pa sex in the city (…), koliko je takšen človek bolj nagnjen k sugestijam oziroma koliko lažje bi bilo takega človeka hipnotizirat.
Kaj ima to veze?
Predvsem precej bolj nor, kot pa, da ti ni jasno, kako si je na tisoče ljudi enako stvar zapomnilo enako narobe.
Ta ideja sploh ni slaba, veš? In prav nič ne bi bilo narobe, če bi je sprejeli.
Ta je pa dobra. Vidiš, nihče ni imun, niti ti. Lahko ljudi, ki jim nič ni jasno, omalovažuješ, ampak tale stavek tukaj pa je ogledalo zate. Razen, če si mislila napisati zmanipulirat.
o jaz bi vprašala še marsikaj, ampak je stvar v tem, da mi do zdaj nisi še na praktično na nič odgovoril 😀
Pač ne veš… nekaj se dogaja, ampak se ne ve kaj, lahko se le ugiba, lahko so nezemljani, kvantni računalniki, paralelni svetovi, vesolje izven našega … nekaj sigurno je – seveda nič, kar bi se dalo povsem razumsko razložit.
A veš, če mi nekdo prodaja zeleno jabolko, me naj prepriča, zakaj naj jaz odložim rdeče jabolko in kupim njegovo zeleno. Če tako zelo verjame v tisto zeleno jabolko, potem mora imeti tudi argumente s katerimi bo lahko segel do mojega srca in me prepričal, da tisto jabolko kupim.
Čeprav ti se imaš tu za oznanjevalca, kdor želi verjeti, naj se pridruži, kdor noče, je pač optičal na nižji frekvenci.
Deseta stvar pa je ta, da si tako zelo v tem, da lepiš že videe, ki so že zdavnaj razloženi, ki so že zdavnaj dobili svoj epilog, ti pa praviš: no potem pa razložite tole.
Črtice, črke, besede, ki zvenijo izredno podobno; to je spremenjeno. Ni pa ničesar bistvenega. Ne izgubi pepelka škornja, ampak čeveljček. Ne je popaj špagetov, ampak špinačo. Jakob je novofundlandec in ne maltežan (no in avtor je še vedno pedofil). Tako da dejstva ostajajo enaka, malenkosti, ki so jih naši možgani “pojedli” in sami umestili v čas in prostor, pa so zdaj čudežno drugačne.
ta tema je idealni primer narcisoizma.
dobro vemo, da spomin ni zanesljiva kategorija. dokazano je, da se da na spomin vplivat. dokazano je, da možgani procesirajo spomin, posplošujejo, zanemarjajo podrobnosti….
ampak vi se imate za genialne. nezmotljive. lažje verjamete v male zelene, ki spreminjajo nepomembne detajle, lažje verjamete v najbolj za lase privlečene teorije zarote, kot da bi priznali, da ste se v nečem zmotili. da niste popolni.
ko bi vsaj mali zeleni imeli jajca, da bi spremenili preteklost za pomembne stvari. recimo, da bi hitlerja onemogočili, ali kakega glupega terorista, ki se je šel razstrelit in je pobil po kupe ljudi naenkrat.
ampak ne, oni prestavljajo črtico s kokakole na volkswagnov logo.
o jaz bi vprašala še marsikaj, ampak je stvar v tem, da mi do zdaj nisi še na praktično na nič odgovoril 😀
Pač ne veš… nekaj se dogaja, ampak se ne ve kaj, lahko se le ugiba, lahko so nezemljani, kvantni računalniki, paralelni svetovi, vesolje izven našega … nekaj sigurno je – seveda nič, kar bi se dalo povsem razumsko razložit.
A veš, če mi nekdo prodaja zeleno jabolko, me naj prepriča, zakaj naj jaz odložim rdeče jabolko in kupim njegovo zeleno. Če tako zelo verjame v tisto zeleno jabolko, potem mora imeti tudi argumente s katerimi bo lahko segel do mojega srca in me prepričal, da tisto jabolko kupim.
Čeprav ti se imaš tu za oznanjevalca, kdor želi verjeti, naj se pridruži, kdor noče, je pač optičal na nižji frekvenci.
Deseta stvar pa je ta, da si tako zelo v tem, da lepiš že videe, ki so že zdavnaj razloženi, ki so že zdavnaj dobili svoj epilog, ti pa praviš: no potem pa razložite tole.
Črtice, črke, besede, ki zvenijo izredno podobno; to je spremenjeno. Ni pa ničesar bistvenega. Ne izgubi pepelka škornja, ampak čeveljček. Ne je popaj špagetov, ampak špinačo. Jakob je novofundlandec in ne maltežan (no in avtor je še vedno pedofil). Tako da dejstva ostajajo enaka, malenkosti, ki so jih naši možgani “pojedli” in sami umestili v čas in prostor, pa so zdaj čudežno drugačne.[/quote]
No,če bi se malce zazrla nazaj bi videla,da imaš slab spomin,preveč govoriš in premalo poslušaš.
Jaz sem razlagal na svoj način,opisal sem več scenarijev,sam sem večrat rekel,da nimam logične razlage.
Jaz ti ničesar ne prodajam.
Čutim negativo v tvojem tonu.
Verjemi kaj hočeš,jaz sem podal informacije,tukaj se diskutira,tvoja stvar,če se ne strinjaš,ni na meni,da te prepričujem 🙂
Če se zadeve drugače spominjaš pač nimaš spominov,ki si jih mnogi delimo.
To je to.
Čav.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]https://i.ytimg.com/vi/YEkKnpogXoM/hqdefault.jpg[/img]