Nekdo je spremenil preteklost,očiten dokaz,stvar je ratala viralna na internetu.
Kaj ima to veze?
Predvsem precej bolj nor, kot pa, da ti ni jasno, kako si je na tisoče ljudi enako stvar zapomnilo enako narobe.[/quote]
Samo toliko ima veze, da se vidi, kako enostavno je graditi teorije, pa četudi nesmiselne.
Ta ideja sploh ni slaba, veš? In prav nič ne bi bilo narobe, če bi je sprejeli.[/quote]
pa ja, ta razlaga mi je celo ljubša od moje
Ta je pa dobra. Vidiš, nihče ni imun, niti ti. Lahko ljudi, ki jim nič ni jasno, omalovažuješ, ampak tale stavek tukaj pa je ogledalo zate. Razen, če si mislila napisati zmanipulirat.[/quote]
ok, tu lahko zaključiva, ker napisanega sploh ne razumeš oz. si tolmačiš čisto po svoje in temu primeren je tudi tvoj argument, ki to ni.
Ne moreva zaključit. Lahko mi razložiš, zakaj omenjaš možnost hipnotiziranja, če pa spada v isto vrsto traparij.
Mogoče si pa hotela povedat, koliko bi oni(mi) verjeli, da s(m)o bili hipnotizirani?
Jebiga, tisti zgoraj je nekaj sanjal o narcisoidnosti in nezmožnosti priznanja napake, ki jo izvaja sam en del sodelujočih v tej temi.
Ne moreva zaključit. Lahko mi razložiš, zakaj omenjaš možnost hipnotiziranja, če pa spada v isto vrsto traparij.
Mogoče si pa hotela povedat, koliko bi oni(mi) verjeli, da s(m)o bili hipnotizirani?
Jebiga, tisti zgoraj je nekaj sanjal o narcisoidnosti in nezmožnosti priznanja napake, ki jo izvaja sam en del sodelujočih v tej temi.[/quote]
marija pomagaj..
ti sploh ne razumeš… hipnoza nima nič s tem, le z vidika mojega razmišljanja in delovanja možganov, bi bilo zanimivo raziskovati mandela efekt v povezavi s stopnjo dovzetnosti za hipnozo.
Jebiga, tisti zgoraj je nekaj sanjal o narcisoidnosti in nezmožnosti priznanja napake, ki jo izvaja sam en del sodelujočih v tej temi.[/quote]
marija pomagaj..
ti sploh ne razumeš… hipnoza nima nič s tem, le z vidika mojega razmišljanja in delovanja možganov, bi bilo zanimivo raziskovati mandela efekt v povezavi s stopnjo dovzetnosti za hipnozo.[/quote]
Ja. Marija pomagaj.
Hipnoza je pa nekaj, v kar pa ti verjameš? Če zaračunavajo zanjo, še ne pomeni, da ni bedarija na kvadrat.
V primeru, da si narobe tvorila stavek in nisi dovzetna za idejo, da hipnoza je pa neka resnična zadeva, ti lahko pomagam s tem, kako bi bilo bolj razumljivo:
Zanima te, koliko od bebcev, ki verjamejo bedarijam bi verjelo, da so hipnotizirani, čeprav je tudi hipnoza ena podobnih bedarij.
Nekako tako?
Govorite o dimenzijah, graduacijah, apokalipsah. Tema bi lahko postala zanimiva, če ne bi bilo nametanih preveč instantnih dokazov, da bi lahko sploh kaj dokazali.
Ni res, da se preteklost spreminja. Edino preteklost se ne spreminja. Kar je je. Tudi ukvarjanje z njo je nekoristno, ker moramo biti osredotočeni na zdaj. Ravno to dela ta tema. Meče nas iz osredotočenosti in preigrava naše spomine. Ker če bi se preteklost spreminjala, bi to vplivalo na prihodnost. Tako pa na nič drugega to nima vpliva. Marsikdaj gre le za lektorske napake, tolikoletno toleranco, dokler se nekaj ne popravi.
Pa kaj. Al se piše kaša ali kasha je črkopravdal že Prešeren. Nič novega, dokler ne bo v originalni Zdravljici nazdravljal z vinom brez GSO.
Seveda se preteklost lahko spremeni in očitno se za tisoče je.
Ali pa imamo opravka z mešanjem paralelnih svetov,morda celo masovnim,kolektivnim brisanjem spomina.
Problem so anomalije,ki so ostale.
Recenzije glavnih medijev,ki še vedno opisujejo stanje kot je bilo v prejšnjem časovni dimenziji.
Tega se ne da zanikati.
Bil vedno med najboljšimi v zgodovini in jezikih.
Razlika kot je Shannon in Shannen je morda za koga nepomembna,zanemarljiva,za mene je ogromna.
Interview with A vampire in THE se ne,da zamenjati.
Takšnih primerov je na ducate in ducate.
Ljudje so zelo omejeni v razmišljanju in seveda bodo podvomili,samim sebi nikoli ne bodo zaupali.
Večina ljudi je zaposlenih s telefonom in igranjem pokemona in takšni ljudje,ki niti ne opazujejo sveta okoli sebe,ki hodijo po svetu z zaprtimi očmi in zaprtim umom so ponavadi tisti,ki so na forumih najbolj glasni.
Ok, nisem šla vsega brat, bolj ali manj le uvoden post, potem sem pa poguglala tale Mendela efekt in je tega res cela reč, se nisem podrobno ubadala… Sem se pa zapičila v zelo očitno zadevo, eden bolj znanih citatov v zgodovini: ko Darth Vader v filmu Star wars svojemu sinu pove, da je njegov oče. V glavi imam (in očitno preostali svet tudi), da DV reče: “Luke, i am your father”… Pa naj to ne bi bilo (vsaj nič več) tako. Grem vtaknit CD in preverit… in DV reče, kot pribito : “No, I am your father”. To me je res malo zbegalo, ker imam v spominu “Luke” in ne “No”… Za preostale “spremembe”, ki so navajane v teh in onih filmih, res ne bi ničesar trdila, čeprav se mi tudi dozdeva, da je imela bejba iz 007 res zobni aparat (sam to se mi mogoče zdi zato, ker se tolk nabija o tem)… ampak pri Star wars sem ostala nekoliko zbegana. Verjetno res ponarejen spomin? Kaj se pa vam zdi? Bi bila pa zelo vesela razlage teh čudnosti, ki jih vlečejo ven, pa ne mislim matric in teh buč, rajši bi razlago po zdravi pameti. Aja, pa za 3PO se mi je tudi vedno zdelo, da je cel zlat? Svašta.
Razložim na primeru. Filmska industrija, film dobesedno sestavijo za posamezni trg. Ne mislite, da je 1 film en in edini. Isti filmi so daljši, drugi krajši. Igralci snemajo kader za kadrom po več ponovitvah se sestavi film, doda tonski zapis, glasba… . Pred leti je bil pri nas udaren napovednik za film King kong. Ogledan v Koloseju. Ko smo šli naslednjič gledati prav ta film, skoraj nič iz napovednika ni bilo videno v filmu. Ne vem zakaj, vem, da smo bili razočarani, morda je bil tisti del sneman recimo za kitajski trg.
Kar hočem povedati, da filmi so kopije in kopije se spreminja, hote ali nehote. Ni bistveno. Preigravanje ali nekdo nekaj reče tako, ali drugače pa nima veze s preteklostjo. Ker preteklost s tem ni bila spremenjena. V paralelni svet me ne prepričate. Mogoče, če obvladate lucidne sanje, bi temu lahko rekli paralelni svet, ampak jaz v tvoj svet, kjer si v zgodovini in tujih jezikih superioren Mr Pravi test ne morem.
No,govoriš o directors cut izdaji ali alternativni.Mislim,da si nisi dobro prebral/a uvodnih besed.
Zbrisal se je prizor na vseh medijih blu ray,dvd,in VHS kasetah.
Ko se ti spremeni naslov knjige v omari,ki je veljal 30 let in se je zadeva spremenila boš mogoče razumel/a.
Možganski lapsus je možen,a za sebe vem kaj je prej bilo in kaj ni bilo pa mi lahko tukaj podate 1001 logičen razlog,psihološke analize….ne bo pomagalo,mi vemo s čim smo živeli.
Po eni strani bolje,da vam je to prihranjeno,ker marsikateri ne bi prenesel zadeve.
Se je res spremenil naslov ali si se ti spremeni? Imaš fizičen dokaz, da je spremenjeno ali govoriš po spominu? Kako se v preteklosti lahko nekaj spremeni na nosilcu podatkov, ki ga takrat še ni bilo? S kvantnim skokom? Čigavim?
Odsotnost razuma ob toliko podatkih, kot jih danes najdeš na internetu te pripelje le v to, da druge prepričuješ, da si sam prepričan. Pa si res?
Če se preteklost spreminja poglejmo od zadaj naprej, kaj je bilo prej, kokoš ali jajce, ali jajce ali kokoš. Od kje se je vzel petelin?
Pred kratkim so znanstveniki podali tezo,da živimo v hologramu,po domače matrici.
Če bi tole kdo omenil še pred petimi leti bi se mu tudi smejali.
Vaš link
Si bil/a kdaj zaljubljen/a?
Če si,dokaži.
Znanost teoretizira,mi smo to doživeli.
Žal nekateri iz različnih razlogov na katere sam nimam odgovorov niste bili deležni naših izkušenj.
Težko za pogoltnit,vem,vas razumem.
Ker ne dobim odgovora, pač pa le imaginarno grupirano, vzvišeno prazno besedičenje v stilu večvrednostnega kompleksa in limanje linkov odgovarjam z linkom. Je komu znano?
Ker ne dobim odgovora, pač pa le imaginarno grupirano, vzvišeno prazno besedičenje v stilu večvrednostnega kompleksa in limanje linkov odgovarjam z linkom. Je komu znano?
https://en.wikipedia.org/wiki/Messiah_complex%5B/quote%5D
Lol…vzvišenost…take it easy buddy.Sanjaj dalje….
Preguglal, pogledal linke na YouTube… Na risanke in naslove vseh mogočih filmov in knjig se ne zastopim kaj dosti, prav tako ne dam roke v ogenj kakšni so bili logo-ti nekoč in danes… sem pa tudi presenečen nad “NO, I am your father” . To je bilo povsod tolikokrat citirano, vendar “LUKE, I am your father”. Kje je potem tu finta? Moj oče pa drugač ljubitelj Jamesa Bonda, žal pa ravno obravnavanega filma nima, da bi pogledal sceno z zobnim aparatom, se pa oba spomniva, da je aparat bil, to pa ja.
Bi bil tudi srečen, če mi najdete pametno razlago!
.[/quote]
Ljudje, vi res niste normalni.
moj mož ima fotografski spomin, in sem ga vprašala za par teh vaših budalaštin in seveda se normalen človek ne spominja takih oslarij, ali je bila črtica, ali ne. In tudi ni pomembno.
Se pa moj mož zelo dobro spominja tega filma in ženska NI imela zobnega aparata. NI imela. A boste zdaj bolje spali, vi zarotniki.
če bi folk po filmu citiral
NO , I am your father, ne bi imelo nobenega smisla.
LUKE, I am your father – pa vsi vejo, za kaj gre in zato so ljudje ta citat spremenili. podzavestno, ali pa namerno.[/quote]
ljudje pač citirajo po spominu in kot se jim zazdi, da bi bilo prav
čeprav v resnici ni bilo tako rečeno
http://www.gamesradar.com/the-20-most-misquoted-movie-lines/
.[/quote]
Ljudje, vi res niste normalni.
moj mož ima fotografski spomin, in sem ga vprašala za par teh vaših budalaštin in seveda se normalen človek ne spominja takih oslarij, ali je bila črtica, ali ne. In tudi ni pomembno.
Se pa moj mož zelo dobro spominja tega filma in ženska NI imela zobnega aparata. NI imela. A boste zdaj bolje spali, vi zarotniki.[/quote]
O zarotnikih in naivnežih in vzvišencih in arogantnežih in tepcih in nepriznavanjih napak taki, ki imajo v svojih vrstah nekoga, ki se zabije v ogledalo s hipnozo, zaključi debato z idejo, da je totalno neumno ne verjeti v hipnozo (oz. nekaj podobnega), še malo pobrca in potem ponikne.
Fail.
Na obeh straneh pravzaprav.
A veste kaj?! Kaj nam konec koncev mar za take malenkosti, če je (v vsakem primeru skregano z vso logiko tega sveta) do teh malih spremembic v resnici prišlo (pa najbrž ni). Mislim, zakaj bi se sploh psihirala zaradi imen nekih Bernst?in medvedkov, citatov v Sneguljčici ali logota Coca cole? Ne rečem, če bi se lepega dne zbudili in bi bila trava rdeča, voda bi tekla navzgor, na nebu pa se prikazali 2 luni (kot je bilo npr. v romanu 1Q84), ja, to bi bilo nekaj s čimer bi se lahko pošteno obremenjevali in si delali probleme. Vsi v tej temi navajani primeri, pa res niso življenjskega pomena, jaz bom živela povsem enako, če je imel Hitler modre ali kodrlajsaste oči in če je Darth Vader poklical sina po imenu, ali ga ni, sploh pa če je v znaku avtomobilske znamke črtica ali pa je ni! Halo, who cares?!
Zakaj bi se psihirala?Se ne rabiš.
Ampa tisti,ki se spomnimo JFK videa,zarpruder filma,se ga spominmo popolnoma drugače.
V naši realnosti je bil 4 sedežnik,video je bil čb in posnet z drugega kota.
Tudi sam video te realnosti je bolj brutalen in krvav in Jackie je osumljenka št. 1.
V prejšnji realnosti je voznik bil osumljenec št 1,zdaj,ko sta v avtomobilu za njim še dva človeka ter steklo med voznikom, sploh več ni možno,da bi voznik bil oslumljenec.
Pri vseh teh stvareh so določeni artefakti stare preteklosti ostali tako,da je možno,da se prepletata dve paralelni dimenziji,nekaj je šlo narobe.
[img]https://3.bp.blogspot.com/-tFDQiHAqRO0/V3Fwdc-rMuI/AAAAAAAAB8c/OhftFkOtKukEHbpOdKtz-Qtv-apzxxJwQCLcB/s1600/11-29-1963-life-kennedy-620×708.jpg[/img]
Forum je zaprt za komentiranje.