Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style nekaj vprašanj

nekaj vprašanj

Spoštovana ga. Nada!

Vaš forum je super, vi še bolj. Ker nisem še bila zvesta forumu, me zanima nekaj stvari, zato vas prosim za nasvet/razlago.

1. Kaj vse stori kozmetičarka pri negi obraza in kakšne so okvirne cene? Kolikokrat je dobro iti na takšno nego/čiščenje? Npr. sedaj pred poletjem bi šla npr. 2-3 na čiščenje, poletje in morje naredi svoje čiščenje, potem bi bila 1x na mesec v jeseni in pozimi.

2. Kaj storiti pri hiperpigmentaciji? Ali zadostuje, da se mažem s sončnimi kremami, ali se morem res veliko manj ali sploh ne izpostavljati se soncu (po priporočilu zdravnice kakšni 2 leti).

3. Katera so naravna zdravila, ki lahko pomagajo? Npr. za razkužiti mozoljčke je dobro Tea tree (čajevčevo) olje.

4. Pedikura je moj problem. Ali se nohte na nogah striže in kako: ravno ali kot U. Se jih potem malo spili in namaže s kremo?

5. Na vratu in hrbtu se mi pojavljajo mozoljčki, ali bi bilo bolje, če bi postrigla lase, saj se mi ti kar precej mastijo. Ali lahko tudi hrbet, predvsem ramena očistim pri kozmetičarki?

Najlepša hvala za enkrat.

Lep poletni pozdrav,
Alena

Lep pozdrav!

Kaj vse stori kozmetičarka pri negi je odvisno od tega kaj želite. Osebno hodim na čiščenje obraza. Takrat mi kozmetičarka naredi kemični peeling, očisti mi ogrce, pore in mozolje. Nanese mi različne maske in kar je najbolje, zmasira mi obraz in vrat.

Kozmetični saloni imajo različne tehnike in postopke nege obraza.Načeloma sem zagovornica, da je potrebno obiskati kozmetični salon vsaj enkrat mesečno, še posebno če je koža nečista. Svetujem vam obisk pred dopustop-pred morjem. Kožo tako pripravimo na sonce.

Glede hiperpigmentacije: tudi sama imam težave z pigmentnimi pikicami, ki so ostali kot posledica stiskanja mozoljev. Načeloma obraza ne izpostavljam soncu, kajti pikice na soncu potemnijo in težko se jih kasneje znebimo. Svetujem vam, da si na pigmentne pike nanesete korektor, tako boste zaščitila kožo.

Nohte na nogah se striže ravno. Tako se izognemo vraščenim nohtom. Dobro je če nohte po striženju spilite, v obnohtno kožico vmasirate olje za mehčanje obnohtne kožice.

Tudi hrbet je najbolje da sčistite pri kozmetičarki. Tako je tudi najlažje, kajti same le težko sčistimo hrbet. Velikokrat pa tudi lasje naredijo svoje.

Lp Nada

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close