Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nekaj vprašanj v zvezi z državnim izpitom iz javne uprave

Nekaj vprašanj v zvezi z državnim izpitom iz javne uprave

Zanima me nekaj v zvezi z državnim izpitom iz javne uprave, in sicer:
1) Slišal sem, da je izpit zelo težek. Ali je težek zaradi obsega snovi ali zaradi težkih vprašanj na izpitu?
2) Slišal sem, da skušajo na izpitu kandidata z vprašanji zavesti. Ali je to res?
3) Ali se na izpitu pojavljajo vprašanja, s katerimi je bilo mišljeno nekaj čisto drugega in kandidat to ugotovi šele, ko na vprašanje že odgovori in mu komisija reče, da je neuspešen?
4) Ali na pisnem delu izpita primanjkuje časa?
5) Koliko vprašanj je po novem pri pisnem delu izpita?

Če se učiš, ga narediš. Če znanja ni, je pa druga zgodba….

V vsakemu kandidatu komisija išče znanje, res pa je, da ga ne vleče ven.

Ne vem pa, da bi ga kdo opravil ravno z levo roko in brezskrbno…

Pa en lep dan želim, Joan

Kaj to pomeni, da “komisija išče znanje”?

Verjetno ne, da sprašujejo kaj, kar ni povezano s snovjo…

Je pa materiala veliko za predelat in lahko potegneš tudi vprašanje, ki mu ne posvetiš dovolj časa…

Se pa vse da, če se hoče.

Pa en lep dan želim, Joan

1. težak zaradi obsega snovi
2. ni res
3. ne, takih ? ne pričakuj
4. kolikor časa si vzameš – načeloma ga ne primanjkuje
5. za “novi” pisni del ne vem

---------- le vent nous portera...

živjo, tudi jaz se pripravljam na ta izpit, moram rečt da je res velika količina snovi, ter da mi zmankuje časa, predvsem za to ker se mogoče pričakovala da bom določeno snov hitreje prebrala, saj se še ne učim intenzivno.
mene pa samo zanima kolikokrat ste šli/ šle čez vso snov preden ste šle na izpit,? vem da je od vsakega posameznika odvisno koliko potrebuje da se nauči……..

lep pozdrav

enkrat, potem še 1x skozi povzetke

Ali mi lahko kdo pove, ali posreduje literaturo?
hvala.

Zakaj pa potrebuješ ta izpit? Oz. hočem vprašati – če želiš delati v državni upravi moraš imeti tega že prej narejenega ali ga moraš opraviti potem?

A je to isto kot ZUP?

če delaš v jav. upravi ga moraš enkrat narest. če ga prevečkrat padeš, ga moraš sam plačat. to je virantovo maslo.
žal, zapiski so pa že šli na dolgo potovanje, ko smo se selili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close