Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice nekaj vprašanj glede kampiranja

nekaj vprašanj glede kampiranja

Živijo!
Mi gremo letos prvič kampirat. Smo prebrali večino napisanega na forumih in nakupili vse potrebno. Zdaj pa imam se nekaj vprašanj, bomo zelo veseli, če kdo odgovori :
-ko kopljete jarek okrog sotora za izliv dežja, kako blizu sotora ga skopljete, je to čisto ob, do 2cm, ali je več, 10cm?
-za kaj se lahko uporablja vodo, ki je na parceli?
-kakšne imate izkušnje s precej oddaljenimi sanitarijami in če imate malega otroka?
-zdaj pa eno neumno vprasanje-kako se obnasate, če srečate kakega poznanega v fkk kampu?
-a je potrebno ločevati smeti v večini kampov na Hrvaškem?
– kakšne imate izkušnje s frigo boxi?
-mrces-kako preventivno pripraviti šotor in okolico, da bo naj učinkoviteje zaščitena? Nekdo je rekel, da potrosi sol okrog sotora proti mravljam… Se kakšen podoben nasvet?
Toplo hvala za vase odgovore.

-ko kopljete jarek okrog sotora za izliv dežja, kako blizu sotora ga skopljete, je to čisto ob, do 2cm, ali je več, 10cm? nikol še nismo kopali jarkov (imamo pa šotor z integriranim dnom)
-za kaj se lahko uporablja vodo, ki je na parceli? večinoma je na parcelah pitna voda
-kakšne imate izkušnje s precej oddaljenimi sanitarijami in če imate malega otroka? nimamo otrok
-zdaj pa eno neumno vprasanje-kako se obnasate, če srečate kakega poznanega v fkk kampu? še nikol nisva srečala znanih ljudi v kampih – če bi ga, čeprav v fkk kampu, bi se obnašala kot če bi ga srečala doma na ulici
-a je potrebno ločevati smeti v večini kampov na Hrvaškem? bila samo v 2 hrvaških kampih (sicer drugod po Evropi) in ja, so ločevali smeti
– kakšne imate izkušnje s frigo boxi? nikoli nimava frigo boxa, stvari kupujeva sproti
-mrces-kako preventivno pripraviti šotor in okolico, da bo naj učinkoviteje zaščitena? Nekdo je rekel, da potrosi sol okrog sotora proti mravljam… Se kakšen podoben nasvet? vsaj spalnico imet čimmanj odprto; okoli šotora sva pošpricala s sprayem proti mravljam, zdaj, ko je šotor z integriranim dnom, v glavnem ni težav z mrčesom

-ko kopljete jarek okrog sotora za izliv dežja, kako blizu sotora ga skopljete, je to čisto ob, do 2cm, ali je več, 10cm? Tudi nič kopanja
-za kaj se lahko uporablja vodo, ki je na parceli?nismo imeli vode na parceli, je pa pitna voda v sanitarijah (pri pranju posode,…)
-kakšne imate izkušnje s precej oddaljenimi sanitarijami in če imate malega otroka?Ponavadi smo kar blizu sanitarij, se otroc večkrat na hitro spomnejo, da se že mudi…
-zdaj pa eno neumno vprasanje-kako se obnasate, če srečate kakega poznanega v fkk kampu?kot ponavadi, ko ga srečaš kje na ulici (se je pa zgodilo samo dvakrat), saj so tudi drugi gostje navajeni, da so goli…
-a je potrebno ločevati smeti v večini kampov na Hrvaškem?mislim, da kar
– kakšne imate izkušnje s frigo boxi?imeli smo tistga z ventilatorjem, napajan iz 12 ali 220V, tudi na Korziki, ni hladno ni pa tudi toplo (pašteta ni tekoča…
-mrces-kako preventivno pripraviti šotor in okolico, da bo naj učinkoviteje zaščitena? Nekdo je rekel, da potrosi sol okrog sotora proti mravljam… Se kakšen podoben nasvet? nismo nič sipali ali kaj podobnega, smo ga pa redno zapirali(mrežico) da ni komarjev

Zdravo.

Glede jarka okrog šotora – poglejte kakšen je teren. Če precej visi in imate občutek, da bi voda lahko drla, je to smiselno in kopljite cca 10 cm stran. Sicer pa lahko v primeru nuje to lahko naredite zelo hitro.

Voda je večinoma pitna in se lahko uporablja za vse. Ima pa priokus po kloru.

Ne vem koliko je star otrok. Recite mu, naj vas poskuša opozoriti do časa. Za rezervo in re nujo imate vedno lahko pri šotoru kakšno vedro ali kahlico. V skrajnem primeru kupite kemični wc. Ampak glede na izkušnje to ponavadi ni potrebno. Tudi otroci se kmalu navadijo na to, da je wc malo bolj oddaljen.

Obnašamo se popolnoma normalno. Še nikoli mi ni padlo na pamet, da bi se kako drugače. To je le FKK kamp. Verjemite, nič ne bo čudno.

Smeti večinoma ločujejo. Če že ne tudi bioloških, pa vsaj embalažo, papir in steklo.

Frigo box je fajn zadeva. Verjetno boste sicer čimveč kupovali sproti, je pa to super rezerva za shranjevanje ostankov ter raznih konzerv, paštet, rib. Pa še pijača nekaj časa ostane hladna. Obvezno pa po možnosti priključek za 220V.

Mrčesu se ne boste mogli popolnoma izogniti. Poskusite pa vedno zapirati mrežico na šotoru in ne puščajte hrane naokoli (imejte posodo ali škatlo, ki tesni). Na ta način se boste izognili marsikateri žuželki v šotoru in okrog. Mogoče še pošpricajte noge od mize in zunanji del spodnjega dela šotora z biokilom ali čem podobnim, pa bo.

Želim vam lepo prvo kampiranje!

Res Hvala za vase odgovore! Zelo ste mi pomagali.
Se že zelo veselimo, gremo za tri tedne in se moramo res dobro pripraviti, da ne bo kakih večjih presenečenj…

Ne kampiramo na Hrvaškem in v večini drugih držav ne smeš kopat jarkov okrog šotora. Če imaš dober šotor ti ne pušča. Po navadi se naselimo ne predaleč od sanitarij. Sprej proti mravljam je skoraj nujen.

Če se lahko priključim na tole temo – tudi mi gremo prvič na kampiranje.
Namenili smo se v okolico Pule tam okrog 25. julija. Nazadnje sem kampirala kot otrok in takrat v kampih rezervacije niso bile potrebne.
Zanima me, ali imam možnost dobiti prostor tudi brez rezervacije ali pa je ta absolutno nujna? Trenutno je namreč še nimam, je pa že precej pozno…

hvala za odgovor,
aja

S hrvaškimi kampi imam sicer bolj malo izkušenj, sem pa bila parkrat za podaljšan vikend v tistih koncih (Pula, Rovinj) v avgustu in se je zmeraj našel prostor. Kampi so sicer precej polni in je treba malo bolj iskat, ampak se najbrž zmeraj najde prostor. Če ne v tem, pa v sosednjem kampu, saj jih je veliko.
Sicer pa verjetno rezervacijo še zmeraj lahko narediš, do 25. je še skor 3 tedne…
Če bi bilo po moje, rezervacij v kampih za parcele sploh ne bi bilo. Smisel kampiranja je ravno v tem, da prideš, ko se ti zazdi in kamor se ti zazdi, poiščeš prostor, kjer ti paše, in te ne veže nobena rezervacija. Ravno zaradi tega mi kampiramo že cca 20 let, po celi Evropi, in še enkrat nismo ničesar rezervirali. Če ni prostora, kjer želimo bit, gremo pa drugam. Pa se skoraj ne zgodi, da bi bil kak kamp popolnoma zaseden.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close