Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Nekaj solatk za vroče dni

Nekaj solatk za vroče dni

Pozdravljeni!

Ker je kar veliko napisanega o solatah, bom še jaz pristavila svoj piskerček in napisal nekaj solatk! Mogoče vam bo katera všeč, kaka pa že znana. 🙂

MEHIŠKA (meni osebno zelo osvežujoča)
Potrebujemo:
rdečo papriko, zeleno papriko, koruzo, rdeči (rjavi) fižol vrste kidney (kupi se v konzervi).
Preliv: ketchup, sol, malce tabasca, olje in kis

PAPRIKA Z FETA SIROM
Prav tako uporabimo rdečo in zeleno papriko, ter feta (ovčji) sir.
Preliv: 1/3 gorčice, 1/3 jabolčnega kisa, 1/3 olja. Sladkor (nevtraliziramo premočan kis), žlica soli, česnov granulat (ali sveži), poper, peteršilj

CVETAČA Z JAJČKI (še posebej mi tekne če je malce bolj skuhana in še malo topla)

Cvetačo skuhamo po želji (lahko je bolj trda ali pa ne).
Preliv: Drobnjak, olje, sol, beli vinski kis. Vse to zmešaš z na košče narezanimi jajčki in poliješ po cvetači. Aja, pa cvetačo malce posolite, ko jo kuhate

LEČA Z POROM (ta mi je zelo všeč, a me na žalost por napenja)
Lečo uporabimo kar iz konzerve. Por narežemo na kolobarje in ga samo blanširamo oz. za minutko ga pustimo v vreli vodi. Odcedimo in ga stresemo k leči. Nato pa začinimo z oljem, kisom in soljo. Olje lahko kombinirate malo z bučnim, ali pa uporabite Olje za solate, ki že vsebuje malo bučnega. Ampak ni nujno, je pa dobro.

ČIČERIKA Z PARADIŽNIKOM IN BUČKAMI
Vse setavine narežemo na kocke (čičerike ne). Uporabim čičeriko iz konzerve. Dodamo kis, olje, sol in mešanico začimb za solate.

To bi bilo na kratko vse. Seveda lahko dodate k solatam vse tisto kar imate radi. To je le osnova. Upam, da sem komu pomagala in si bo kdaj pripravil kakšno solatko. Če ne, pa pridite k nam, jih prodajamo! :))

En lep, ne prevroč dan vam želim!

Petra

Hvala za recepte – sem že shranila link 🙂 Zadnje dneve jem le še solatke z mrzlim mesom (posebej) ali pa skutino-sadne šejke. Vročina pač ubija 😉

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close