Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija nekaj nejasnosti iz outlooka in worda!

nekaj nejasnosti iz outlooka in worda!

Prejle sem dala čuden naslov teme (kot da imam težave s helpom v outlooku in wordu, pa ni tako), pa temo ponavljam in se opravičujem, če bom zaradi tega komu odžla kak živček:

Spet bi rabila vaš nasvet, pomoč in sicer za dve stvari:
– kje se v outlooku nastavi opcija, da ko se premikaš po prejeti (neodprti pošti), da se le-ta ne odpira?
– zakaj v wordu, excellu nimam opcije pošlji datoteko prejemniku kot prilogo?

Uporabljam pa windows xp, office 2000.

Se komu sanja? Hvala!
Maruša

Jaz imam sicer Office XP in pri meni je takole:
Outlook: menu View/Preview pane. Tukaj ugasneš predogled pošte (saj si mislila to?).
W/E: na menuju File je opcija Send to/Mail recipient.

Kot sem že rekel je to Office XP.

Sith, hehehe, oboje si zgrešil 😉

1. ko se sprehajam po prejeti pošti, ko je kuverta še zapakirana, rumena, in se sprehajam gor in dol s puščicami, mi kuverte odpira, tudi če ne kliknem nanjo, naj jo odpre.

2. vem, da je tista opcija v file, send …. naj bi bila, jaz je pa nimam :-S Ima to kaj veze s tem, da imam office 200o na windows xp? Slabo naloženo?

Še en poskus:

Ad1.
Če prav razumem, gre za to, da ti mail označi kot prebran (ikonica = bela odprta kuverta) komaj ti ga prikaže v Previw Pan-u (vse izraze bom uporabljal ANG, ker imam ANG Office in se mi za nekatere niti ne sanja, kako so prevedeni v SLO Officu). Ti pa bi želela, da ostane označeno kot neprebrano (ikonica=rumena zaprta kuverta), dokler mail ni odprt v posebnem oknu (dvojni klik na mail) oz ni dovolj dolgo prikazan v Preview pane-u. Če je temu tako potem poskusi:
– menu:Tools/Options
– dialogno okno Options: zavihek Other, gumb Preview Pane…
– dialogno okno Prewiev Pane: odstrani tazgornjo kljukico ali pa si izberi po koliko sekundah preodgleda maila naj se le ta označi za prebranega.
Sprememba bo postala aktivna po ponovnem zagonu Outlooka. Še vedno velja, da je pri tebi to lahko drugače oz. da se tega ne da naštimati (ti imaš Off2000 jaz pa OffXP, Outlook pa je sestavni del Office aplikacij.

Ad2.
Po moje ni s tvojo inštalacijo nič narobe, mislim, da v Officu 2000 te opcije pač ni. Mogoče ti odgovori kdo, ki ima Off2000.

Sith, svaka ti čast:
1. tole tvojo opcijo bom sprobala, tako da ne morem še komentirati, hvala, mogoče bo to to.
2. office 2000 ima to opcijo, ki sem jo uporabljala na starem PC in starih windowsih. Ko so mi dali windows XP in gor naštimali Office 2000, je ta opcija čudežno izginila :-S

ad1: bravo, to je bilo to!

Fenx

Ad 2 – najprej preveri v Internetnih možnostih v zavihku Programi – kateri je tvoj “program, ki naj ga Windows samodejno uporablja za internetno storitev E pošta”
Potlej preveri, kaj ti izpiše v meniju če na slepo klikneš na eno žblj ikono z desnim gumbom pod “pošlji”? A tam je “Prejemnik pošte?”

Wegaaaaaaaaaaaaa!!!!
Lep pameten in skromen

Še mogoče en trik za Outlook: če bi vseeno rada vedela vsaj približno, kaj je prišlo v inbox, si nastaviš pogled Sporočila s samodejnim predogledom (Pogled/Trenutni pogled/Sporočila….) jaz ga uporabljam že zato, da si v Inboxu puščam sporočila neodprta sporočila, ki zahtevajo mojo posebno pozornost (ko tako sporočilo prebereš, ga lahko z desnim klikom označiš kot neprebranega.

Poskusi!

AD1: urejeno

AD2: pod internetne možnosti imam pod e-pošto določeno outlook. Če sem v Wordu ali Excell (pri drugih programih še nisem poskusla), imam pod Datoteka – pošlji samo tele opcije:
– prejemniku pošte
– prejemniku pošte v razpošiljanju
– prejemniku faksa

V Pomoči sem najdla da se nastavi pošiljanje datotek v prilogi v: možnosti, drugo in tam označiš da je omogočeno pošiljanje datotek v prilogi. Tam imam kljukico, ampak ta možnost se ni prikazala (v bistvu je aktivirana že skos). mogoče je kje drugje kaka kljukica, ki to kljukico zavira?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close