Najdi forum

nekaj je narobe

Ali mi lahko kdo pomaga?

Mapa “temporary internet files” je pri meni naprimer prazna vendar mi prikazuje , da je notri za 1,66gb datotek.

Prosim pomagajte mi, kaj je narobe in kako naj zadevo odpravim.

hvala

lp mate

mogoče imaš pa skrite datotekce!

kako pa naj to odpravim

Prosim za pomoč

Hvala

lpmate

ja v raziskovalcu dej pod možnosti folder options potem pa najdi prikaži skrite datoteke

lahko pa start – programi – accessories – system tools – clean disk tam ti najde daš kljukco kj hočeš brisat in mašinca pobriše bo šlo

Sem probal obe varianti pa je še zmeraj isto

Kaj pa sedaj?

lp mate

Pa si poskusil s praznenjem začasnih internet datotek po običajnem postopku? Saj veš: v IE greš v Orodja, Internetne možnosti, splošno, brisanje datotek…

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Če imaš XP-je, lahko v skrajnem primeru:

1. Odpreš Win Explorerja
2. Klikni meni Orodja in izberi Možnosti mape
3. Klikni zavihek Pogled in odstrani kljukice v:
– Skrij pripone za znane vrste datotek
– Skrij zaščitene datoteke operacijskega sistema (priporočeno)
4. Karkoli te vpraša potrdi z OK in v
“Skrite datoteke in mape” označi
– Prikaži skrite datoteke in mape
5. Klikni Uporabi in OK.

Dvoklikni ikono My Computer na namizju, klikni kjerkoli v naslovni vrstici, vtipkaj %temp% (tako kot vidiš) in pritisni Enter.

Odprla se ti bo mapa temp in vse kar je not, lahko zbrišeš.
Odpreš še IE, Orodja, Internetne možnosti in klikni gumb “Brisanje datotek”.
Ko opraviš brisanje, ponovno pozapri in poskrij mape, ki si jih odprl.

Še zmeraj nič

Ostane ti le še Varni način….

Bom pa na novo windowse naložu

Čaka me torej par ur dela

Hvala vsem

Lp mate

Ti najprej poskusi v Varnem načinu.

1. Odpri vse mape, kot sem že napisala
2. Zaženi PC v varnem načinu
3. Poskeniraj računalnik in kar najde pobriši

Če ne veš kako si preberi tukaj, je najbolj ziher (po šolsko):

zdej pa tako .

Jaz sem zbrisal vse kar se je dalo .

Restart computer ne bo šlo.

Povozil z xp čez

In zdaj je tu nov problem

NIKJER VEČ NI PROGRAMOV

JEST SE BOM KR USTRELIL

Ko grem na PROGRAM FILES so not vsi ampak noben ne dela.

Boljš da se sam ubesm kokr pa da me fotr. računalnik je namreč od firme, in lih so mu pršli neki novega naložt pa tega jest nisem vedu.

A je sploh še kaka možnost , da zadevo rešim

Obnovitev sistema ali kaj podobnega

HELP ME PLEASE

LP mate

Lahko poskusiš z obnovitvijo sistema, na zadnjo dobro konfiguracijo. Če veš datum, kdaj so mu naložili tiste nove zadeve.

Si prebral kaj je pisalo na tistem linku v zadnjem postu? Če si, potem si izklopil obnovitev sistema. Zakaj? Če imaš karkoli virusnega na PC-ju, se ti ne more shranit v določene datoteke. Če pa tega ne narediš, shraniš tudi viruse in ostalo nesnago.

Torej: OS XP sam dela “Obnovitvene točke”, poišči zadnjo, ko je še vse delovalo kot mora, se pravi pred tistim problemom, ki si ga imel in klikni “Obnovi”, zraven pa zmoli en Oče naš….

Če je na novo instaliral xp-je predraga spoštovana Lady L, potem obnovitvene točke starega sistema NE delujejo več – zakaj ne
je pa preveč razlogov, eden izmed njih je tudi, da se obnovitvena točka naredi iz nova (torej stare datoteke se pobrišejo – blablabla).

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

A pol naj se kr ustrelim

OK klemenxx, bom tiho. Imam občutek, da gledaš na ženske, samo kot na pomoči potrebne nebogljenke….
Se iskreno opravičujem, ker sem hotela pomagat.

Je pa stvar taka, da smo mu vsi svetovali kaj in kako naj naredi in ne bi bilo nobene škode, če si prebral vse poste… Ravno zaradi tega raje napišem po “šolsko”, kot v navodilih, ker s tem nimaš kaj zasrat, ostali načini, hitrejši, krajši, itd, so pa za bolj izkušene. Upam, da se s tem strinjaš?

Fant se je pač “zaletel” z novo instalacijo XP, tu je pa kriv sam! In za piko na i, šele na koncu pove, da je računalnik očetov in še služben povrhu….

Upam, da mu bo ta izkušnja dobra šola za v bodoče!

Lep dan ti želim!

Lady L

Živjo Lady L,

veš kaj ti povem – saj te nisem raztrgal (niti tko, niti tko), temveč sem
samo želel pojasniti, da obnova sistema pač ne dela če si je Mate na novo instaliral xp-je.

Drugače ti pa lahko kar povem, da mi je tvoje pisanje všeč – dobro pišeš in dobro razmišljaš – torej nisi neumnica – potrebna pomoči.

Drugače me pa tudi veseli, da ženske (damice, …) sodelujete aktivno na forumu, ker pri nas poznam kar nekaj izredno strokovnih žensk, ki niso samo konkurenca moškemu svetu, temveč jih gladko peljejo s*****t s svojim znanjem.

Le kar piši..

Lepo se imej in – ne nisem imel namena – da bi te užalil.

lp

In ta čas ko tule vihata nosove se bo šel mate ustrelit. Mate ni vredno. Če nisi vmes ravno formatiral diska bodo vsi programi lepo delovali ko jih bodo na novo namestili. Programom se namreč lepo sfuzla, ker ne najdejo več podatkov iz registra, PODATKI pa so običajno spravljeni poosebej.

PS
Včasih smo si dali povštre pod hlače na tazadnjo, pa je bilo…

Sej za dokumente me ne skrbi ker so za vse narejeni backup-i.

Tudi programi so vsi noter, ampak najhuje je ker so bili v outlook expresu pomembni podatki, več računov več prejemnikov,

Zdej je šlo pa vse u k****.

V program files so programi notvendar ne delajo.

A se da vsaj tukaj kaj nardit in zmanjšat škodo.

Z očetom sva že tako na bojni nogi sedaj pa sem mu hotelnekaj pomagati , da bi opravil namesto njega, da bi se morda najini odnosi izboljšali pa sem spet z*****l vso stvar.

Od sedaj naprej mi res ni več pomoči.Veste ni lahko biti sin zaposlenega očeta kot je moj oče.Kadar koli ga potrebuješ nima časa.Za odprt pogovor tudi nima časa.Včasih, ko grem mlo ven mi očita, da mi tega ni treba.

Jaz pa ga pogrešam in pogrešam in pogrešam.

Veste kako bi se počutil, če bi mi kdaj rekel: to si pa dobro opravil.

Po vsem tem pa bom zanj še vedno ničvredni smrkavc, ki mu je hotel zaradi najinih sporov samo škodovati.

Počutim se tako grozno, da sem se popolnoma oddaljil od svojega problema .

Ali se da še kaj narediti ali bodo spet šli miljoni( in spet bom kriv jaz -tokrat zares)

No dajmo fantu malce pomagat, evo prva domača naloga naj bo outlook
express,

odpri raziskovalca

potem pa pojdi v:

c:\Documents and Settings\uporabniško_ime\Local Settings\Application Data\Identities\{velika številka}\Microsoft\Outlook Express>

v tem (podobnem direktoriju) morajo biti datoteke, ki imajo končnico .dbx
pa če je imel oče veliko pošte potem so tudi datoteke velike dolžine

(poglej v različne številke – ki sem ti jih zgoraj napisal)

ta čas pa ne nastavljaj nobenega e-poštnega računa, da ne boš naredil še kaj narobe ..
Če se pri instalaciji ni pobrisalo, potem mora vsa pošta biti še na disku, samo poiskati jo je potrebno.

ajd – čimprej na delo.

lp

Mate, žal – težko ti bmo pomagali. Mogoče bi bilo še najbolje če ne spreminjaš ničesar več in podatke poskusijo rešit strokovnjaki.
Glede tvojega odnosa z očetom pa –
enkrat mu vse tole pač povej. Jasno, glasno, predvsem pa BREZ OČITKOV! Povej mu kako čutiš.

ne najdem nobenih številk

Sem pa najdu tele mape dbx

In koliko so velike te datoteke, kar napiši katere mape si našel ??
Vsa imena, če se ti jih da pretipkat, pa bomo videli kar takoj, ali je vse v redu s podatki ???

ajd –

ALJA.dbx
MARJAN D.dbx
Mr. david.dbx
Zoran J.dbx
deletet items.dbx
inbox.dbx
offline.dbx
Pop3uidl.dbx
cleanup
Drafts.dbx
Folders.dbx
Outbox.dbx
Sent Items.dbx

Mislim da je to vse

Ej Mate, Mate…. 🙂 Ti ga pa bixaš!

Pa zakaj nisi takoj povedal, da je računalnik očetov, ampak šele na koncu?
Pri takih zadevah moraš bit skrajno previden… Lepo, da si mu hotel pomagat, samo če si videl, da ne gre, bi raje pustil, kot je. Ali pa bi uporabil “Varni način”….
Saj ti ne očitam, niti ti ne sodim, močno pa upam, da si se kaj naučil iz tega.

Vajin odnos se me ne tiče, to bosta mogla vidva spedenat med sabo….
Te pa razumem, imam tudi sama sina in čeprav nisem takooo zaposlena kot tvoj oče, mi vseeno ni všeč, če kaj zaj**e na računalniku. Pa tudi če, iz kože ga zaradi tega ne bom dala 🙂

Naj te potolažim…. tudi tvoj oče ni vsemogočen in je 100% tudi sam že kdaj kakšnega “trofejskega” kozla ustrelil, le da ti tega ne veš 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close