Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika nekaj iz trdega/suhega peciva

nekaj iz trdega/suhega peciva

Kot vsako leto se tak čas ubadam s težavo, kako porabit pecivo, ki je ostalo od praznikov.
Pa vsako leto rečem, da bo dovolj samo par vrst peciv, pa zmeraj končam tam nekje pri 10-15 različnih. In seveda ostajajo in se sušijo 🙁

Kako naj jih dobro porabim, kaj naj naredim iz njih?

PS: Tudi nekaj sadnega kruha je še ostalo, potica pa gre na srečo v kakav lahko tudi trda :))

LP!

Jaz ponavadi biskvite in piškote zdrobim, dodam kake orehe ali kokos tekočino (mleko, malo ruma,…) in naredim rumove ali kokosove kroglice intako imamo spet novo pecivo, mehko, sočno sladico!

ravno včeraj sem iz starih piškotov naredila bajadero, zelo dobro – v 40 dag piškotov in 10 dag zmletih orehov sem dala 1dl vode v kateri sem skuhala 20 dag sladkorja, dodaš še 10 dag stopljenega masla, malo ruma, vse zmešaš poravnaš na pekač – ni treba da je prav visoko. KO se ohladi preliješ s čokoladnim prelivom, nrežeš na majhne kocke, ker je zelo nasitno.

Pecivo lahko nadrobiš, dodaš skuto ali naribana jabolka ali oboje, daš v pekač preliješ z mešanico jajc, mleka in kisle smetane, zapečeš.

Upam, da bo kaj uporabno, lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close