nekaj iz skute
Zadnja precej popularna zadeva iz skute so bile SKUTINE LEDENE KOCKE…
Tudi sama sem jih naredila in ni mi žal. Res so dobre, enostavne za pripravit in ne ustraši se… ni jih treba čez noč pustiti v hladilniku, se jih da tudi že prej jesti.
Lep dan!
Vladka
Nam je zelo všeč pečenjak po domače šmorn iz skute.
Naredim ga takole: 40 dag skute zmešam z 4 žlicami moke, 4 rumenjake in sol iz 4 beljakov naredim sneg in rahlo vmešam . V taflonasto kozico (premera 30 cm ali dve manjši) razpustim malo masla in z žlico podevam maso po kozici kakšne 1,5 cm na debelo in kozico pokrijem. Potem na majhni vročini pečem , da se spodaj lepo zarumeni. Nato obrnem in še to stram lepo zapečem. In to je to, gotovo v 10 minutah. Lahko zraven jemo solato ali kompot.
Hm… malo počakaj, da se oglasita Zala ali Staša, ki “skuto obvladata”.
Drugače je res veliko variant –
za zajtrk: sladka skuta s sadjem;
kosilo: testeninski narastek s skuto, pečen v pečici, skutini štruklji, burek in seveda pitulice, skutini cmočki z drobtinicami
večerja – skuta z limoninim in pomarančnim sokom; pečena jajca s skuto; črni kruhki, namazani s skuto, obloženi s paradižnikom in posuti z drobnjakom; skuta z jogurtom, malinami in lanenim semenom
Sicer pa sladice; skutine ledene kocke so res super…sicer je pa kar veliko receptov na tej strani (v bazi).
Upam, da sem ti kaj pomagala 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.