Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija nekaj "butastih" vprašanj-prosim pomoč

nekaj "butastih" vprašanj-prosim pomoč

1. Ko grem pod nadzorna plošča-sistem, upravitelj naprav vidim, da imam pri pri eni ikoni rumen trikotnik in klicaj to je pri PC CARD (PCMCIA), pravi da nimam vseh gonilnikov, ni vtičnica…, pa še neki. Pomoč? Kaj sploh to je? Kako to odpravim oz pravilno namestim?

2. Internet mi deluje izredno počasi, bolj kot prej, (je bil na servisu, kjer so ga formatirali in ponovno naložili windows in office) modem sem sama povezala. Imam isdn. Prepoznalo mi ga je kot standarni modem. Moram to spremenit na USRobotiks? Ali kak gonilnik še dodat, ker sedaj mi piše, da je gonilnik inštaliran? A se ne strojna oprema sama prepozna, no saj mi jo je, samo tisti pc card je dalo kot neinštaliran, zato nisem pri modemu nič šlatala in naštimavala. Kje bi lahko hitrost povečala?

3. Ko sem si naložla programe (take kot prej) za filme gledat (prej sem jih gledala čist normalno), mi sedaj javlja BS player da je overly, swich to RGB in potem megla.

4. Pa še vprašanje, imam grafično Rage 2 C AGP, bi si naložla dol najnovejši draver, sem našla povezavo do ATI in kje to dol snamem. Zanima pa me, potem ko to dol presnamem, kaj s tem? Se to samo inštalira kamor je potrebno ali moram še jaz kaj narest in kaj in kje?

5, Dol sem si prenesla tudi Acelerator za prenos datotek. Zanima me, če se to samo vklopi, ko jaz prenašam kaj z interneta, ali moram prek njega ? in kako to naredim?

6. Sej vprašanj še imam dosti, ampak mislim da sem vam že s tem dala dosti dela in smeha.

Laikca, vprašanja niso nikoli butasta. Butast je tisti, misli da je učen prišel na svet.
Je pa res, da vesoljnemu občestvu na tem forumu lahko fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul olajšaš delo če pod točko 0.) napišeš:
– kateri PC uporabljaš? Vsaj na uč: prenosnega, navadnega, pentium, AMD, novejši, starejši,… vse to lahko z malo sreče prebereš na začetku, ko se račnalnik prebuja, če gre prehitro mimo si pomagašz tipko v skrajno desnem še bolj skrajno zgornjem kotu, na kateri piše Pause/Break. (Za nadaljevanje pa katerakoli druga tipka)
– kateri Os uporabljaš? No to pa gotovo veš, saj verjetno buljiš “pol uRE” vsakič ko zaženeš, v njegovo pozdravno okno.

Lep pozdrav!!

Živijo!!

1. Očitno imaš prenosno računalo, ker imaš pod točko 1 težave z pcmcia
gonilnikom, pa najbrž imaš windows 98 naložen. Poglej zraven računala si dobila
tudi cdrom, na njem so najbrž potrebni gonilniki za pcmcia. Kar vstavi ga,
potem pa v upraviteljunaprav, tam ko imaš rumen trikotnik klikni na ponovno naloži gonilnike (to so tisti, ki se “gonijo” hehe) in problem mora biti rešen…

2. Internet ti dela izredno počasi zato, ker nimaš instaliranih gonilnikov za modem.
Zraven modema si dobila tudi cdrom (če pa nisi pa povej točno oznako isdn modema). Strojna oprema se načeloma sama prepozna, če so gonilniki implementirani v operacijski sistem, kar pa z modemi ni ravno pravilo…

3. Ne vem, bo kdo drugi napisal!

4. na linku imaš gonilnike za tvojo kartico, samo izberi si operacijski sistem in
jih instaliraj, običajno ima ati nek program setup.exe

5. Načeloma se acelerator sam implementira v internet odjemalec in ga ni potrebno posebej startati, temveč sam avtomatsko prevzame dol jemanje datotek.
Razen če ga posebej nastaviš..

Na taka vprašanja se pa pri nas ne smejemo….. nas že dolgo časa ličnice bolijo!!

Ti še kar vprašaj, če te kaj zanima!

lp

Namesti ponovno kodeke, ki omogočajo predvajanje filmov divx in avi. Težave lahko povzroča tudi nepravilna namestitev grafičnega vmesnika. Očitno se tisti, ki ti je ponovno nameščal programe ni dovolj potrudil, saj ni preveril predvajanja filmov.
Večina starta le Word in TIS, pa pok – mašino nazaj.

Ni vse v formatiranju in nameščanju OS, sledi še prilagajanje sistema v prejšnje stanje oziroma potrebam in željam uporabnika. To običajno vzame več časa, a običajno tudi uspe.

Ponovno jaz. Doma mi ne dela povezava, pa koristim kar službo, da kaj zvem od vas, čakam da mi pridejo od ISDNja z disketo za namestiti gonilnik, ker ga nimam. Ker win.98 tega gonilnika še ni imel.

Računalnik pa imam star, PentiumII Celeron 333, grafično Rage 2 C AGP. Tist, ki mi je nalagal mi je rekel da je integrirana. Nažalost pa mi je naložil Windows SE, ki so zmrznili takoj, ko sem prvič ugasnila računalnik in ga ponovno prižgla se niso hoteli premakniti s tiste slikce ko gor piše Windows 98. In tako sem ga morala ponovno sama formatirat. In začetniška sreča po dveh dneh mučkanja sem ga vsposobila in je kot “nov” in tudi filmi mi delajo, prostora gor imam sedaj ogromno, sam nimam driverja za ta ISDN us Robotics.

No to je vse porihtano, na internet še mal počakam pa bo to tudi, sam me vseeno moti da mi piše ta PC CARD (PCMCIA) nima vseh gonilnikov. Ima klicaj poleg in piše da je nameščen, vendar naj posodobim gonilnike. Še vedno ne vem kaj je to, razen če je kaj povezano s gonilnikom za USRobotics, ker internet sem sicer povezala vendar dela obuupno počasi (prenaša samo s 700b/s).

Imam pa še vprašanje, da si razjasnim nekaj kar me mal muči. Računalo je bilo potrebno formatirati, ker sem zbrisala neko datoteko in mi je zginil tisti D pogon.
No včeraj, ko sem vse naložila nazaj kar sem imela, sem naložila nazaj tudi Sistem Mechanic, ki sem ga vedno uporabljala, da sem si počistila računalo. No in jaz (fejst pametna) sem naložila neke registre, ki so bili v tisti skopirani mapi. In računalo se mi je naštimalo nazaj na prej in se seveda nekaj skregalo, ker sem prej imela drug naziv za uporabnika računalnika po formatiranju pa sem mu dala samo ime. (seveda sem potem danes morala spet formatirat) In tako mi je dalo dva uporabnika. Vse nastavitve na monitorju pa so se obrnile na staro.
Sedaj me pa zanima, če bi jaz to naredila preden vsem tem, ali bi mi takrat obnovilo nastavitve in registre, ki sem jih zbrisala.
To me zanima, če bi še kdaj kaj preveč prčkala po njem, če bi s tem lahko stvar rešla?

V glavnem sem doktorirala na svojem računalniku in bi sedaj lahko miže formatirala in ponovno vse naložila :))) Samo da dobim še svoj cd z driverjem za modem, pa mam vse kar rabim.
Pa sem prišparala 200.000 jurjev za novo računalo, hehe. Skor se mi je noro vidlo, ker računalo imam predvsem za gledat filme in naredit kak podnapis, kak dopisek napisat, pa mal prek interneta srfat. Sin je še premali, da bi igral kake zahtevne igre in čez dve- tri leta, ko bo imel interes po tem, bi bil ta novi računalnik spet star in spet ne bi bilo vredu, tako pa lahko še mal počakam :))).

No, vidiš, torej ni prenosnik. Prec lažje kaj “pametnega” povedat. Poskusi tisti PCMCIA kar odstraniti (klikneš z desno nanj in odstrani), ker mislim, da ga sploh ne potrebuješ.
Kar se pa ostalega tiča tiče, je pa čudno (kolikor je pri M$ sploh lahko še kaj čudnega) da ti 98 delajo bolje kot 98SE, ki so načeloma nastabilnejša (kolikor je pri M$ sploh lahko še kaj stabilnega) verzija tastarih windows.
Ker si v formatiranju in reinštalaciji že zverzirana ti svetujem, da po tiste, ko boš to delala naslednjič ne rineš gor nepotrebnih programov, ki ti lahko delajo zmedo (čiščenje računala pa uspešno opravijo tudi winsi sami). In kar pogumno naprej. Za začetek malce povej, kaj imaš pametnega v lastnostih povezave, konfiguracija modema. Se mi zdi da tam nekaj ne štima.

Ja povezavo in nastavitve sem delala točno po navodilih ki sem jih snela z interneta in tudi preverla še vso stvar pri tehnikih pri siolu, ki so ugotovili da je vse prav da pa mam prenos prepočasen in da je neki narobe pri isdn, tam pa so pogruntali, da mora biti driver od modema ker mi prenaša pri 9600 (no tista ikonca internet povezave) in bodo prišli mi to namestit. No en mi je reku da je ta PCMCA verjetno ravno to od modema, ker tam piše da še manjkajo driverji. No živi bili pa videli jutri.

Kar pa se tistih Windows98 SE tiče, pa je verjetno krivo to, da niso bili posodobljeni, ker sem vidla na njihovi strani za update, da se naloži neki še dol en update ravno da prepreči to zmrzovanje. Vem da so boljši, zato pa sem rekla naj mi raje tisto naložijo, če je že potrebno formatirat. No obljubljeno mam, da bom dobila cd od WinSE in pri naslednjem formatiranju grejo gor :)).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close