Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Neizživete sanje propadlih športnikov

Neizživete sanje propadlih športnikov

Ne morem mimo dejstva, da 14 letni otrok izgleda kot odrasel moški ali ženska. Seveda je zadaj takega rezultata prilagojena hrana za športnike, intenzivna mišična rast in posledično tudi odlični nadčloveški rezultati, ki jih zgolj z intenzivnim treningom in normalno hrano oseba ne bi nikoli niti približno dosegla. Obenem pa se sprašujem, kaj roji ambicioznim staršem po glavi, da so pripravljeni na tako veliko napore izpostavljati svoje otroke.!

Jim je sploh kaj mar zanje?

Se morda vprašajo, kaj bo čez cca 10 morda 15 let ostalo od teh izčpanih duš in teles? Je res ta trenutek več vreden od kvalitete življenja vašega potomca?

Žalosti me dejstvo, da  je to predvsem sprejemljivo v družbi in se potem te posameznike javno izpostavlja , kot bodoče superzvezdnike,  ki še bo nekaj od njih na svetovni ravni, ne razišče pa se ozadja vseh teh kvazi uspehov.

Kako naj potem tisti, ki se ne poslužujejo bližnjic do uspeha sploh konkurirajo, takšnim konkurentom? In že v štartu izpadejo, kljub vidnim napredkom kot nekonkurenčni.

Je res pot do uspeha zgolj to. Govorim za plavalce konkretno. Da ti najstnik pred vsakim nastopol spije ogromne količine gelov , kofeina in vsega ostalega sranja zgolj za tisti trenutek, da da od sebe maksimum. Posledice ostanejo dolgoročne….

Kvazi propadli špotniki, ki na ta način izpostavljate svoj zarod, imate očitno zgolj eno stvar na vidiku, uresničiti svoje cilje!!!!

Sin je imel sosolca plavalca, ki je tudi danes uspesen slovenski plavalec, pa nikdar ni zgledal kot odrasel moski, se zdaj, pri 25ih zgleda cisto premlado za svoja leta.

Sama sem pri 12ih zgledala stara 20 in pri 30ih sem zgledala cisto enako. Sinu pri 15ih v trgovini rekli ‘gospod’. Ne jaz, ne sin se s sportom nisva ukvarjala profesionalno.

Imam 4 necake, 2 fanta in dve punci, zdaj so vsi najstniki in vsi trenirajo ekipne sporte. Starsi zelo pazijo na prehrano vseh, zdravo in raznoliko prehrano s pravimi merami vseh nutricionisticnih vsebin, prav preracunavajo koliko cesa in kaj, ker imajo necaki profesionalne ambicije, vsi stirje so visoki za svoja leta, a cisti baby face, suhcani, dva sta sresnjesolca, njima se ze poznajo misice, a niti priblizno ne tako kot recimo 25 letnemu sportniku.

Moj brat je bil profesionalni sportnik, v moskega se je razvil sele okoli 25.leta.

In recimo, vsem nam znani Doncic, sele zdaj dobiva videz moskega, na SP v Turciji je bil cisti baby 19 letnik.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close