Neizplačilo pogodbenih obveznosti
Pozdravljeni,
prekinil sem delovno razmerje in v pogodbi imam še dodaten člen, kjer je omenjeno izplačilo določenih % od prodaje za določene stranke. Nikjer ne piše datum plačila, do sedaj je bilo dogovorjeno, da se to kvartalno poračuna, sedaj pa me podjetje izsiljuje, da določene stvari niso bile v redu predane na sodelavce (čeprav imam podpisano prekinitev delovnega razmerja) in ne želijo plačati teh %.
Zanima me kakšne imam možnosti in ali bo edino tožba rešitev?
Druga stvar je pa blatenje mojega dela in imena – imam e-pošte, kjer se sklicujejo, da sem malomarno delal in delal škodo podjetju, pri čemer je bilo veliko denarja pridobljenega in je podjetje dobro služilo (200-300k eurov projekt). Gre zopet za izsiljevanje, ker mi ne bodo zaradi tega plačali določenih bonusov – tukaj pa na žalost imam star aneks k pogodbi, tako, da verjetno nimam nobenih možnosti – zanima me pa ali lahko tožim zaradi blatenja mojega imena in osebne škode (tudi pri strankah so začeli razširjati govorice)?
lp
Andrej
Tukaj imaš nekaj zadev.
Prvo je blatenje tvojega imena.
Dejstvo je, da nekaj denarja lahko pogrešaš (zaslužiš novega), svoje oblateno ime pa zelo težko opereš.
Tu nimaš kaj. Takoj si najemi odvetnika, kakšnega “težkokategornika”, ki se bo oglasil v podjetju in zagrozil z tožbo zaradi blatenja tvojega imena.
Pogledal bo tudi papirje … omenjaš neke anekse itd. in malo pogledal, kje si. Kaj je sploh veljavno in kaj ni.
Najverjetnejši scenarij je, da ti bodo odgovorni v podjetju, ko bodo videli, da se z teboj ne da “hecati”, ponudili poravnavo.
Seveda je treba sestaviti zapisnik, kaj moraš še dati ti, komu predati posle in koliko boš dobil izplačano. Odvetnik naj bo v tem primeru zraven.
Pa še nasvet: Bolje se je odpovedati delu denarja, kot se vlačiti po sodiščih in se zapenjati z nekom, z katerim boš morda nekoč moral, zaradi spleta okoliščin, celo poslovno sodelovati.
Forum je zaprt za komentiranje.