Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Neizplačana plača

Neizplačana plača

Pozdravljeni
Od podjetja sem dobil odpoved iz poslovnih razlogov (nezmožnost izplačila). V feb. 2006 mi je potekla pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas.Do danes še nisem dobil zaslužene plače (za 2,5 meseca) in odpravnino. Kot pravi delodajalec, je v precej slabem finančnem položaju, ni pa v stečaju.
1. Zanima me ali obstaja za takšne primere rok zastaranja in kolikšen je?
2. Kako lahko pridem do zasluženega denarja oz. kako do informacije ali je tožba sploh smiselna, če delodajalec nima sredstev?
3. Kako vsaj izterjati pripspevke za pokojnino?
Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujem za odgovor.

dober odvetnik zna kaj narediti, ampak prej premisli, če se sploh izplača najeti odvetnika. Sicer pa za začetek kar na delavno inšpekcijo, če bodo sploh hoteli kaj ukrapati. Zastaralni rok je baje 5 let a nisem prepričana predvsem kar se spiz-a tiče.

Ni problem najeti in plačati odvetnika če imava oba kaj od tega. Ali imajo odvetniki vpoglede v trenutno finančno stanje podjetja. Ker kot sem že napisal, je podjetje v težkem finančnem stanju in če so terjatve večje od vsote vsega kapitala, ki ga ima podjetje, potem če prav zastopim naš pravni red, se lahko obrišem pod nosom. Le stroške bom imel s plačilom odvetnika in sodnih stroškov. Država s svojimi uradniki bi lahko vsaj zase poskrbela, in bi za zaslužen del izterjala vsaj pripevke, če pa to ne pa bi vsaj morala kot upnica sprovesti stečajni postopek ali kaj podobnega, ne pa da nesposobna podjetja s svjoim vodstvi še naprej delujejo in po možnosti odpirajo nova podjetja.

zivjo!
Jaz sem v identicni situacji, samo da se vse tole dogaja zdaj v mesecu marcu…
Kaj si vse zvedel kaj se dogaja?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close