Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev neizkoriščena malica med delom

neizkoriščena malica med delom

Torej, s prvim avgustom sem se prvič redno zaposlila, delam v trgovini,v kateri sem sama, zato si v osmih urah ne morem vzeti čas za malico in jem med službo. Po pogodbi mi pripada pol ure za malico. Glede na to, da si te pol ure ne vzamem, me zanima ali si lahko to štejem kot nadure, ki bi morale biti plačane, ali pa si vzemem kot dopust – se pravi to pride okrog 10 ur na mesec?

Pomoje si teh ur ne moreš pisat kot nadure ali kakor koli drugače. To da ne ješ ni problem delodajalca pač pa tvoj, ker si pač ne uzameš čas za malico. Verjetno nimaš 8 ur na dan polno trgovino.
Ne vem tudi meni pripada pol ure malice na dan pa nikoli nikamor ne grem pač pa med delom jem in se zavedam tega, da sem sama kriva, ker pač ne grem ven tako kot vsi ostali.

Ne gre za to, da si ne vzamem, ne morem si vzet, ker sem sama v trgovini kot prodajalka..Jaz ne morem kar zapret trgovine in it na malico. Ravno za to se gre. Meni pripada te pol ure, ampak saj pravim ker ni nikogar tam ki bi me nadomeščal, ne morem it ven. Seveda bi šla z veseljem, samo se mi zdi butasto da mi zdaj te pol ure grejo v nič

A si lačna celih 8 ur?
Brez zamere,prvič si se redno zaposlila,pa sprašuješ po svojih pravicah-se enako zavzeto sprašuješ o svojih obveznostih,po o tem,da moraš delat kvalitetno,da ti bo delodajalec lahko dal plačo in plačal tudi tistih pol ure ko ješ?
Hočem reči,imaš popolnoma napačen pristop do dela-dandanes je treba najprej nekaj pokazat in se izkazat,četudi je treba kaj “požret”.
Če želiš pol ure za malico,tako malico,da te ne bo nihče motil,da boš lahko šla ven,si poišči drugo službo,kjer boš imela sodelavce,ki te bodo lahko menjali.
V trgovini,sploh če je privat,boš do tega težko prišla.Konkurenca na trgu dela je pač velika.

Mimogrede:je,pripada ti pol ure za malico po zakonu in namesto da sprašuješ tukaj vprašaj delodajalca kar te muči.

Glej, takšnih brezveznih komentarjev res ne rabim. Mogoče sem pa tam že dve leti, pa sem prej delala preko študenta, si pomislila na to mogoče?? Pa ne ti meni o tem da ne delam dobro itd., dobim minimalno plačo in dam veliko več od sebe kot marsikdo drugi, verjetno tudi ti. Vse kar sprašujem je, če mi po zakunu pripada to kar sem spraševala. Mislim na tem forumu pa se res vedno najde nekdo, ki bo moral nekaj “pametnega pripomnit”..katastrofa

Po zakonu ti res pripada pol ure za malico, ampak pomoje vsaj polovica zaposlenih je med delom ali pa sploh ne tako da tvoj primer ni nič posebnega. S svojim problemom seznani delodajalca in ga prosi za rešitev (mogoče po tvojih predlogih).

Klara, NIČ nam ni treba kar požret! Ravno zaradi tega ker marsikdo marsikaj požre, imamo danes tako dobre pogoje za delo in dobijo delavci vse kar jim pripada, kajne???

Vsak ima pravico do malice in delodajalec mu mora to tudi omogočit, saj smo menda toliko vredni da si vsaj za malico zaslužimo pol ure da se lahko spodobno in v miru najemo?

Človek danes ni več pomemben, pomembne so samo številke, kajne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close