Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice negativne posledice uživanja lariama?

negativne posledice uživanja lariama?

Živjo,

zanima me, koliko od tistih, ki ste si za antimalarik izbrali Lariam je imelo kakšne neprijtne težave (če sploh kdo) oz. negativne učinke zdravila?

Nevem kaj se odločit, zato sprašujem.. Lariam je cenejši, povzroča pa menda celo more, anksioznost itd..

hvala

Jaz ga nisem vzela, potem ko sem videla, kako se mučita moja dva sopotnika, zdrava moška pri tridesetih.Dan prej sta vzela lariam.

Slabost, driska, izčpranost. Prav boga sta bila štiri dni in potem počasi prihajala k sebi. Še dobro, da smo bili nastanjeni v dokaj solidnem hotelu v Varanasiju.

Mislim da je uživanje antimalarikov v indiji prej neumnost kot karkoli drugega. Prav tako lahko velja ista trditev za Tajsko in sosednje državice. Preventiva je veliko boljše zdravilo, v mislih imam seveda uporabo repelentov v primernem času povečane frekvence obiskov potencialnih malaričnih pikolovcev:)
lp
Shanti

Jaz nisem imela nobenih težav, sopotnica pa malo pospešeno prebavo.

Jemala sem jih 4 mesece v podsaharski Afriki, izkušnje pa.. hm, če ne bi bilo nujno, jih raje ne bi.. Prvih par dni sem imela halucinacije, slabost v trebuhu, rahlo povišano temperaturo, upadla mi je energija (torej volja do potovanja in tisti entuziazem).. Pa nekajkrat sem imela hude nočne more, jao.. :/ 🙂
Čez kak mesec sem jih razdelila in jemala po 1/4 vsak drugi dan, torej pogosteje, a manjši odmerek. Rezultat: vse zgoraj našteto, le v veliko milejši obliki in brez halucinacij..

V Indiji sem preživela pol leta brez antimalarikov. Sem mnenja, da raje vedno spiš pod mrežo in imaš s sabo dober repelent in je to to.

Lp,
Jazza

Veliko slišim in berem glede “dobrih repelentov”, ne vem pa, kako naj ugotovim kateri so dobri in kateri ne. Ali mi znate katerega priporočati? Kje se ga lahko kupi?

Hvala.

baje so boljši tisti ki imajo deet faktor nad 30 ali 35%.

kupila v lekarni, samo ga potem an srečo nisem rabila, ker moskitosov ni bilo.

Dorica,
Ce potujes v Afriko, povsod dobis repelent Tabard. Prodajajo v vseh lekarnah in v vseh trgovinah. Lahko je v spreju, tekocini, potem pa se prodajajo Tabard kakor neko zeleno zavito oglje, ki ga prizges in se dimi celo noc. Lariam pa raje pusti, zelo skoduje zdravju.
Torej Tabard je najboljsi za afriko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close