Negativna “stimulacija”
Pozdravljeni,
eno kratko vprašanje. Maja sem bila en teden na bolniški in za kazen mi je delodajalec obračinal stimulacijo pri plači MINUS 20%, se pravi mi je posegel v neto plačo kot kazen, ker sem si dovolila zboleti. No, to sem hotela preboleti pa včeraj spet dobim pl. listo z MINUS 20% stimulacije. Ko sem ga vprašala zakaj, je rekel, da ni dovolj dela.
Sprašujem ali je zakonito to kar počne? Posega v mojo plačo brez razloga, obvestila, aneksa…in ali je sploh možna negativna stimulacija? Mislim, že besedi negativno in stimulacija se izključujeta.
Hvaležna bom za mnenja.
V večini primerov negativna stimulacija ni zakonita. Sicer pa na linku označi še delovno sodišče, vtipkaj “negativna stimulacija” in preberi par sodnih odločb.
Tudi pri nas so, ko je šlo s firmo navzdol, pričele trgati neke procente od plač delavcev.
Nato so naknadno nosile podpisovat neke anekse, ki pa jih nihče ni hotel podpisati. Ko je šlo vse ”u maloro”, smo na podlagi predloženih plačilnih list preko odvetnika lepo iztejali ves denar, za katerega so nas ogoljufale šefica in računovodkinje.
Torej: tega ti nikakor ne sme narediti. In še nasvet: nikakor ničesar ne podpisuj! Tako imaš vsaj možnost, da nekoč še denar nazaj dobiš!
Forum je zaprt za komentiranje.