Najdi forum

nega obraza

Ful sem nevedna na tem področju. Zanima me, kako naj ustrezno skrbim za svoj obraz?Kako se pravilno uporablja čistilno mleko? Ali ga spereš z vodo ali ne? Stara sem 25 let. Ali je zame ustrezna krema od Green line za kožo po 25. letu?

Najprej moraš vedeti kak tip kože imaš, nato pa se odločiti za kvalitetno kozmetiko. Seveda je tudi zelo pomembna nega, ustrezna in pravilna uporaba mleka ali kreme za čiščenje, tonika, seruma in kreme. Občasno se priporoča uporaba pilinga in maske za obraz.

Sama sem se začela ukvarjati z nego ravno iz razloga, ker sem imela problematično kožo in premalo znanja.

Če uporabljaš mleko, moraš obvezno uporabljati tudi tonik.. namesto z vodo, si očistiš mleko s tonikom.
Za znamko mleka pa ti ne znam povedat, odvisno kak tip kože imaš in kaj ti odgovorja. Če ti je ta ok, ko ga imaš zdaj, potem mislim, da je v redu.
Jaz vidim takoj, kaj mi odgovarja kaj ne.. ker sem vedno ob menjavi mleka in tonika dobila po obrazu mozoljčke in pikice. Zato uporabljam vedno eno in isto .

Lp

Tonik nikakor ni namenjen čiščenju, pač pa kožo pripravi na sprejem kreme. Zmotno je, da si čistite obraz s tonikom, zato niti ne more biti željenih reziltatov.

Hm, saj nisem napisala, da naj si čisti obraz samo s tonikom.
Ampak če si z mlekom, potem naj zaključi s tonikom. Mleko odpre pore in jih očisti, tonik jih zapre, potem pa itak krema obvezno.

Lp

Za vse informacije mi lahko pišeš na mail. Imam tudi preparat za ugotavljanje mastnosti in vlažnosti kože… da seveda lahko zbereš prave kreme in čistilna sredstva za tvojo kožo.

Osnovni korakinege obraza:
1. čistilno mleko (na vatko naneseš čistilno mleko in potem očistiš obraz – ne izpiraš).
2. tonik (na vatko vliješ malo tonika in se namažeš po obrazu – ne izpiraš)
3. krema (dnevna in nočna)

Za več nasvetov in informacij mi lahko pišeš na mail: erika_petan@yahoo.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close