Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style nega občutljive kože pozimi

nega občutljive kože pozimi

Spoštovani!

Stara sem 35 let, imam lepo kožo, brez nepravilnosti a zelo občutljivo. Tri leta uporabljam kremo za obraz (osnova karitejevo maslo), je brez dišav, kremasta in mi zelo ustreza. Uporabljam jo poleti in pozimi, ponoči in čez dan. Nakako sem ugotovila, da moram s svojo kožo ravnati po načelu “manj je več in tisto kar je naj bo kvalitetno”. Pudrov ne uporabljam, ker imam občutek, da me “dušijo” in mi dajejo občutek da imam na obrazu PVC vrečko. Koža je sicer nagnjena k kuperozi in rozacei, a sem se naučila živeti z njo in mi večjih težav ne povzroča (razen letos v začetku leta sem preizkušala neko drugo kremo in imela takšno rekacijo, da sem morala do dermatologa)”. Večkrat se v družbi pogovarjamo z ženskami in absolutno me hočejo prepričati, da je nujno pozimi uporabljati bolj bogato, hranljivo kremo, ker drugače lahko koži nrediš veliko škode, da mi lahko pokajo žilice na obrazu…. Zadeva se mi zdi sicer logična, a nekako ne upam preizkusit karkoli po izkušnji letos v začetku leta, prav tako pa se mi zdi, da zima ni primeren čas za preizkušanje krem na občutljivi koži, ker je v slabši kondiciji kot pa poleti. Naj omenim, da se zelo redko zadržujem dlje časa na kakšnem mrazu.

Zanima me, kakšno je vaše mnenje v zvezi z menjavanjem krem ob spremembah letnih časov?

Hvala in lep pozdrav.

Pozdrav,

vaša koža je posebna, zato ima svoja pravila in prav je da se pri tem poslušate. Tanka koža kot je vaša je pogosto tudi nagnena k alergijam.Zato menjava krem je cel projekt.Me veseli, da ste našla vsaj en proizvod, ki vam ustreza in se ga držite,dokler bo šlo.Je iz karite masla in je tudi čudovita zaščita za zimo.
En nasvet vam pa le dam:pri kuperozni koži si, nikoli ne frutirajte z grobo brisačo obraza(uporaba pleničk in tapkanje), in ne stiskajte po obrazu, saj to tudi povzroča nastajanje novih kapilar.
Načeloma se kreme na potrebe kože in klime prilagaja, če vam to dopušča koža, sicer ne.
morda bi poskusili z uporabo mask, ki koži vrnejo kar potrebuje, ter ne ostanejo dlje od 10min, tako ne dražijo-seveda morate preiskusiti!

LP

****************************** Petra Hojak s.p. Kozmetični salon - Cosmetic line Masarykova cesta 14, 1000 Ljubljana Tel. za naročanje: 031-598-828 01-4323301

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close