nega las
Maske ti definitivno ne bodo pomagale. Jaz sem bila parkrat na botoks negi in je full izboljšanje, sem se pa odločila da se strižem na mesec in pol, tako da imam zdej res lepe lase, vedno pa ko se barvam si dam še neko ampulo na lase. Izključno pa se od takrat barvam samo v frizerskem salonu. In razlika je več kot očitna
Špička, takole ti bom rekla:
tisto kar je skrepano, si jaz ostrižem. Imam sama zelo suhe lase – katere poleti zahtevajo še več nege. Ker imam pobarvane na blond – imam v redni uporabi arganovo olje, katerega si namažem na lase predenj si jih operem, zavijem v figo in pustim delovati. V poletnem času, ki prihaja, pa si vsako leto kupim masko za lase od Justa – ki je zelo močna in zelo mastna – če je dam preveč si lahko še enkrat lase operem. Sama uporabljam izdelke od Gliss kura, trenutno črno kolekcijo in mi je ok.
Ni pomembno samo kaj daješ na lase, pomembno je tudi kako si jih počešeš, obrišeš – čim manj drgnenja z brisačo. Pa tudi tvoja prehrana se odraža v laseh in koži. Sama na lase precej pazim, barvam si ne nikoli cele glave in ne delam raznih ekstremov kot je npr. da si v enem terminu pri frizerju prebarvam lase iz temne na svetlo.
Če je pa res zelo hudo s tvojimi lasmi, potem ti pa tudi jaz sveetujem da obiščeš salon za posebne nege las, kot je že zgoraj v prejšnjem postu omenjeno. Slišala sem že za te zadeve, vendar sama se jih ne poslužujem – ni potrebno. Imam pa lase dolge do pasu in se strižem dvakrat letno.
Pozdravljena,
za suhe skrepane lase, je striženje res najboljša rešitev vsaj konice, če ne želite zelo spreminjati pričeske.
Ostale rešitve pa so maske, domača olja ne bodo najboljša, ker so premastna in premalo hidratantna. Lase preveč obtežijo.
Skrepan las je odprt las, kar pomeni, da so luskice, ki prekrivajo las odprte in las izgublja vlago. Potrebno jih je zalepiti nazaj: Kako? Naravno lepilo – kit substanca, ki te luskice lepi v zdravem lasu je sestavljeno iz proteinov in ceramidov( lipidov), tako da je potrebno nanesti ustrezno masko, ki to nadomesti. Jaz bi se vsekakor odločila za profesionalne maske, ki jih dobite v frizerskih salonih( tudi z arganovim oljem a namenjene za lase), pri ponudnikih direktne prodaje Satinique, lekarna: Phyto, pazite, da so namenjene suhim lasem in da zapirajo, zlepijo luske nazaj. Take profesionalne maske, ne obtežijo las in se enostavno spirajo.
Po umivanju lahko nanašate tudi posebna olja za lase, ki niso isto kot domača olja za solate, ali posebne serume za suhe lase. Dostikrat tudi hidratantna olja, ali čisto karitejevo maslo za kožo lahko pomagajo tudi lasem, ker so teksture take, da lepo prodirajo v lase in jih ni potrebno spirati.
Serume in olja najprej razmažemo po dlaneh in jih potem vtremo v špice las, izogibamo se nanosu na lasišču samem , še posebej če je lasišče mastno.
Antiaging Beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging centri Ljubljana, Portorož
facebook: Antiaging center
040 291 165
Forum je zaprt za komentiranje.