Nega kože na trebuhu s strijami
Po bokih, riti in trebuhu imam od nosečnosti dalje ogromno strij. Poletje je daleč, pa vendar blizu. Vem, da strije s časom zbledijo, tudi moje so, pa vendar si letos želim obleči dvodelne kopalke, do zdaj sem nosila enodelne, da sem strije prekrila. Zanima me z kakšno kremo si naj negujem kožo in ali lahko z kakšno kremo sploh izboljšam videz strijaste kože? Ima katera podoben “problem”?
Hvala za odgovore.
Jaz sem si sedaj za med nosečnostjo kupila olje od Eucerin, ki baje deluje tudi na stare strije (jih baje pobledi). Jaz sem sicer s tem mazanjem bolj tako tako (si namažem ko se pač spomnem – hvalabogu za mojo dokaj elastično kožo) … vendar če si mažeš res dvakrat na dan, kot piše na navodilih, baje da res pomaga. V lekarni so mi zagotovili, da je olje super.
Meni lepe niso, da pa bi zaradi tega nosila enodelne kopalke, mi na misel ne pride. Pa kaj koga briga?
Po trebuhu jih nimam, imam jih pa po robu stegen. Namesto kopalk bi morala po “logiki skrivanja” nositi tiste, za surf.
Kopalke niso samo za popolne. Dvodelne kopalke lahko nosijo manjše, večje, suhe, debele, manj okrogle, bolj okrogle, take z velikimi in take z majhnimi prsmi, take z eno strijo, take z nobeno strijo, take z veliko strijami take s povešeno rito in take, ki jim vse štrli do neba. Različni smo si!
(pomaga pa contraxtubex, samo ne preveč na debelo mazat)
Ali bodo strije nastale ali ne, ni odvisno od mazanja ampak od elastičnosti kože. Mazanje je bolj za gušt, pa da se koža dodatno vlaži, kakšnega bistvenega učinka na strije oz. njihov nastanek pa nima. In je povsem vseeno ali se mažeš z eucerinovim mlekom, oljem ali pa kakšnim drugim cenejšim.
Ko strije enkrat so, ne izginejo, ampak zbledijo. Da pa zaradi njih ne bi nosila dvodelnih kopalk, je pa problem v glavi in ne v strijah.
http://med.over.net/forum5/read.php?124,4478035
To je pogovor enem drugem forumu. Jaz si kožo mažen z olivnim oljem, SEm pa jo mazala z oriflemovo kremo in jih malo res skrije ampak se moraš mazat vsaj en mesec. Baje pa je dobra tudi avonova. Najbolj pomembno je da je koža vedno vlažna saj jim to preprečuje nastanek novih.
Forum je zaprt za komentiranje.