Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek nega čevljev?

nega čevljev?

kupila sem ene drage čevlje, elegantne. rada bi jih nosila več let. zanima me, kako skrbite za svoje čevlje in kaj mi svetujete? so usnjeni, nosila jih bom verjetno občasno.

Jaz imam precej lepih cevljev in prvo pravilo je, da nikoli ne obujem istih dvakrat zaporedoma. Mazem jih z brezbarvnimi negovalnimi proizvodi za usnje (najboljsi mi je Erdal), crne mazem tudi s crnimi, drugih barv ne uporabljam, pa pravocasno jih nosim k cevljarju.
Na nekatere sandale s tankim usnjenim podplatom pa dam vcasih spodaj nalepiti tako cisto tanko nabrazdano gumo, ki prepreci drsenje, pa tudi podplat se ne unici tako hitro.
Tiste, ki jih med sezono pospravim, prej lepo ocistim, natlacim vanje papir, vsak par posebej zavijem v svilen papir in pospravim v skatle.
Zelim ti veliko veselja z novimi cevlji!

Erdal je predrag za to kar obljublja

In kaj ti priporočaš, Satja?

Pred časom sem uporabljala Erdalov vosek z vonjem po pomaranči za lesk. Zdaj imam nek vosek od Kiwi, ki ne da pol taksnega leska in tudi ucinek hitro zgine.
Torej, ce katera potem pozna kaksen boljsi nadomestek za Erdal, prosim povejte.

p., hvala za nasvet. zanima me, če erdal tudi impregnira in kje ga kupuješ?

V bistvu ne vem, kaj bi rekla o impregnaciji. Usnje je bilo po namazanju zelo lepo in mehko, ravno za v dež pa ta najlepših čevljev ne nosim. Mazala sem pa s tem istim oranžnim voskom tudi dvoje usnjene škornje (ene elegantne s peto in ene robustne, športne za v dež), pa se je zadeva dobro obnesla.

Prej sem to zadevo kupovala v DM (taka majhna, oranžna plastična steklenička – cca 500 SIT), zdaj pa je ze dolgo nisem nikjer zasledila.

Prva za impregnacijo imam pa eno tekočino, ki je pa namenjena za razne goretex in podobne zadeve za v hribe.

Sem pa pozabila omenit, da v veliko čevljev (v sandale ravno ne) dajem tiste vložke iz DM, ki naredijo tako svežino v čevlju. Pa ne vem, kako se jim reče, ker jih trenutno nimam nič doma.
Dajem pa v čevlje tudi tiste dišeče lesene kroglice.

Kakšne čeveljce si pa kupila?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close