Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Neg.ocena ali nps

Neg.ocena ali nps

Zanima me, ali v kateremkoli pravilniku pise da moras v Sš popraviti cisto vsak cvek ali nps. Primer: pri slovenscini imam 8 ocen, vse pozitivno razenn1. Testa. Ucitelj pravi da moram nujno pisati ta 1. Test od septembra pozitivno. Drug teden enkrat. Mene se ne da ucit za toliko nazsj in se 3 druge teste pisemo. Ali mi res lahko da popravca ce ene ocene ne popravim??? Po katerem pravilniku? Ali ostalih 8 ocen nic ne velja? Nujno prosim.. nimam se casa ucit se za nazaj, imam se sproti velik ustnih in pisnih..

Odgovor na objavo uporabnika
Dijak256, 31.05.2021 ob 17:39

Zanima me, ali v kateremkoli pravilniku pise da moras v Sš popraviti cisto vsak cvek ali nps. Primer: pri slovenscini imam 8 ocen, vse pozitivno razenn1. Testa. Ucitelj pravi da moram nujno pisati ta 1. Test od septembra pozitivno. Drug teden enkrat. Mene se ne da ucit za toliko nazsj in se 3 druge teste pisemo. Ali mi res lahko da popravca ce ene ocene ne popravim??? Po katerem pravilniku? Ali ostalih 8 ocen nic ne velja? Nujno prosim.. nimam se casa ucit se za nazaj, imam se sproti velik ustnih in pisnih..

Lahko. Na začetku leta ste dobili navodila, kaj morate opraviti za minimalni standard, torej za pozitivno oceno. Recimo, da imaš pri slovenščini pozitivno oceno iz književnosti, govornega nastopa in spisa, iz slovnice pa ne. Kljub ostalim pozitivnim ocenam boš imel popravni izpit. Vsa področja morajo biti pozitivna, v skladu s katalogom znanj in pravilnikom o ocenjevanju.

Lahko naštudiraš vse pravilnike ali pa se namesto tega naučiš snov enega testa. Lahko bi seveda tudi cvek, ki ga vlečeš od septembra, popravil prej, ampak očitno si tip, ki si vse pušča za na konec. Potem pa dijaki (in mame) tulite, kako ste travmatizirani zaradi neznosnih zahtev šole …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close