Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style neenakomerna pigmentacija

neenakomerna pigmentacija

pozdravljeni,
nad obrvmi in zgornjo ustnico imam temneje pigmentirano kozo.
poler tega imam na licih temnejse fleke – pa ne kot znamenja, ampak
prav nekoliko vecja lisa, nesimetricno, na obeh straneh. le kak odtenek ali
dva temnejsa od okolne koze.
Prosila bi vas, ce mogoce veste, zakaj pride do tega in pa ce obstajajo
kaksne kreme, ki bi to odpravile, ublazile ali vsaj preprecile slabsanje.

vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor

Lucka

To so pigmentacije na koži , ki v večini primerov nastanejo zaradi izpostavljanja sončnim žarkom.Omili se jih lahko s pomočjo belilnih krem , ki pa žal niso vse učinkovite.Dobra je recimo od Murada….vedno pa je pomembno , da je koža zaščitena pred soncem z višjim faktorjem.

Tale link zgoraj te poveže s forumom, kjer se ženske(v glavnem Američanke )pogovarjajo o melasmi.Tudi jaz jo imam.Dobila sem jo od hormonskih tablet in sonca.V glavnem, pri dermatologu ne boš nič opravila.Nikar ne hodi na laser(meni se je stanje po laserju zelo poslabšalo).Tudi kreme, ki ti jih predpiše dermatolog lahko škodujejo(hidrokinonska kislina).V glavnem, uporabljaj zelo visok faktor, vsaj 60.Jaz sem na forumu zvedela, da obstaja krema izdelana v Španiji, imenovana Cosmelan2, s katero so imele ženske z melasmo dokaj dobre izkušnje.Naročila sem jo in v kratkem jo pričakujem.O rezultatih bom poročala.Lp

Jaz mam tudi isti problem- posebej čez poletje mi porjavi nad zgornjo ustnico in licih. Enkrat mi je na forumu ena punca svetovala kremo za pege in sončne fleke in se ji iskreno zahvaljujem, ker mi krema pomaga. Ne vem kaj bi brez te kreme, vedno sem bila zamorjena in slabe volje zaradi teh flekov, ker se jih dejansko ni dalo z ničemer odstraniti. Krema je za beljenje, namaže se točno na madež zjutraj in zvečer in se hitro opazi razlika(že po parih nanosih), kasneje pa lahko uporabljaš tudi ko greš na sonce-mal namažeš in ti ni treba skrbeti. Definitivno boš zadovoljna, jaz pa tudi, ker sem ti pomagala. : )

Krema je FADE OUT in se dobi le v lekarnah, vendar ne povsod, jaz sem jo ravno v petek kupila v lekarni v BTC, ker mi je prejšnji potekel rok(drgač je rok ponavadi 3 leta, kreme pa toliko, da jo nikakor ne zmanjka). Ne pozabit povedat, da je za pege in sončne fleke, ker drgač obstaja tudi za rdeče žilice, ki jih imajo nekateri po obrazu in najbrž še kakšna druga. Cena je pa 5.800,00 sit.

Ne vem, če te to sploh kaj zanima, vseeno ti povem, da sem svojo kupila v petek in potem sem šla še eno srečko kupiti, medtem sem kremo odložila pri loteriji in jo pozabila tam! Naslednji dan sem bila že ob osmih tam in nisem mogla verjet, spravili so jo in sem jo dobila nazaj. Tolk sem bila jezna, ko sem jo pozabila, ker vem, da brez nje ne gre in bi me stala 11.600, če jo ne bi nazaj dobila.

Lep pozdrav, pa lepe sončne dni!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close