Nedostopni moški
Nekje na MONu sem pred časom brala pritoževanje nekoga, ki hodi na Šmarno pa nikakor ne najde punce…
Sem v teh lepih jesenskih dneh malce testirala po hribih. V hribih je navada, da vsakega, ki ga srečaš pozdraviš, vsaj bilo naj bi tako.
No pa hodim in hodim in srečujem razno razne moške. Vsakega pozdravim pa mi tu in tam odzdravi in nameni celo kak nasmeh, največ jih v odgovor nekaj zagode, veliko pa te pogleda kot, da mu kaj hočeš in glede skozi tebe pa ne odzdravi. Edino starejši moški, redni planinci, pa vedno odzdravijo. Tisti tam okrog 20, 30, 40… pa težko.
Potem sem spremenila taktiko. Sem si rekla, da ne bom jaz prva pozdravila. Kaj se je zgodilo? Mislite da me je kdo pozdravil? Ne. Grejo mimo tebe kot, da te ne vidijo. Razen seveda planinci, stari nad 50 ali raje nad 60 let.
Zdaj pa me zanima moški zakaj vam je tako težko odzdravit, če vas ženska pozdravi? Ker, da bi prvi pozdravili, to je očitno za mladega moškega že čudež. Kaj mislite, da če vas pozdravi ženska, da vas že peca? Brez skrbi, da ne. Pozdravljanje v hribih je olika, bonton, lepa stara navada, ki pa se žal izgublja.
Da pa ne bo kdo mislil, da je pri Ž kaj bolje. Isto. pozdraviš, te pogleda kot, da ji kaj hočeš.
Potem pa jokanje kako nnikogar ne spoznate. S takimi kislimi frisi je res težko koga spoznat.
Izzvzeti ste seveda tisti, ki še poznate planinske navade, bonton v hribih. AMpak v moji generaciji je takih vse manj.
Zato ker so slovenski moški prpe in plašljivci brez prave samozavesti vsaj velika večina od njih. Tujci so veliko boljši imajo večjo samozavest. Slovenske matere so v veliko primerih uničile slovenske tipe, večina jih ima ojdipov kompleks in se ne morejo niti ne želijo odlepiti od mamice, pravih žensk se bojijo zato te kot opisuješ še v obraz ne upajo pogledati. Tisti 60+ , so se mogoče že odcepili od mamice ali še bolje matere so jim umrle in se šele sedaj reveži upajo živeti življenje.
ti si šla v hribe lovit in to so opazili vsi aktualni moški, zato so se te izogibali. moški ne marajo preveč obupanih žensk, tako kot ženske ne maramo obupancev. moški po 50 ali 60 letu pa se nekontrolirano slinijo po vseh, ki imajo dve nogi. tiči so jim bolj mlahavi in potem upajo, da jih bo frišno meso v življenje spravilo. Tvoje opažanje nima ničesar z bontonom, ampak s fukotožnostjo. Moraš računati, da ej večina moških, ki si jih srečala oddanih in se ne nameravajo zapletati z vsako mimoidočo flenčo. starejši pa so izvzeti, oni bi nategnili vsako, ki miga, če bi jim stal.
Spider, torej spadaš med svetle izjeme. Večina žal nima bontona. Je pa tako, da tudi med ženskami opažam, da ne odzdravljajo, razen starejše, tiste nad 50.
Hiperpotrebna, če te slučajno zanima, hodim že leta in leta v hribe . Očitno si eden izmed tistih, ki nima osnovne kulture, zato te je pa to tako zabolelo.
Mogoče ti, večina jih pa gleda v tla. Razen pravi planinci, ti pa vedo kaj je planinski bonton.
Če greš kot teslo v hribe, da nikogar ne pozdraviš prvi, te bodo pozdravili le pravi planinci. Ostali pa ne. Še huje: tudi, če greš in pozdravljaš, ti komaj kaj zagodejo nazaj ali pa gledajo kar skozi tebe.
pa kaj ti hodiš v hribo pozdravljat ali kaj drugega? a misilš, da boš na eni turi spoznala 10 novih prijateljev? meni je vseeno pozdravijo al ne (ponekod je taka gužva, da lahko samo pozdravljaš cel čas), mi je pa najhuje poslušat blebetave ženske, ki non stop opravljajo na ves glas, na kakšni ožini, kjer jih ne moreš takoj prehiteti.
Pozdravit je lepo, odzdravit je dolžnost… 😉
Mogoče imajo ti, ki ne pozdravijo-odzdravijo neko večvrednostno mnenje o sebi in se jim zdi, da se njim ne zdi vredno ukvarjat s takimi, ki jih na oko ne ocenijo kot vredne tega, da bi jih sami pozdravili, kaj šele ogovorili….
Zakomleksanci, ki se bojijo lastne sence… :/
Meni je šlo to pozdravljenje v hirbih vedno na živce pa za koji k. bom jaz pozdravljal ? Saj ne grem v hribe da pozdravljam folk, grem v hribe da se spočijem in naužijem svežega zraka ne da pozdravljam tujce pa me en drek briga za bonton v hribih. Naj se folk briga zase in naj pozdravljajo ali ne kakor želijo pa ne obremenjujte se s takimi neumnostmi.
Seveda pozdravljajo oz odzdravljajo in to obeh spolov in vseh starosti. V gorah itak. Na pohorju je približno tako, kot je napisal Spider, vsaj meni se tako zdi, pozdravijo vsi, jaz pa odzdravim v zadnjem trenutku 🙂 🙂 Na šmarni se isto pozdravimo, če se srečamo ena na ena, je pa šmarna zelo obiskana, večje skupine ljudi, po trije štirje, ki so večinoma med sabo zatopljeni v pogovor, kar je spet logično in ti potem ne pozdravljajo vsakega mimoidočega, ki jih je itak veliko. Sploh se pa v hribe hodi iz drugih razlogov kot pozdravljat ali delat statistiko o nedostopnih moških… spet mi ni nič jasno, kar sem tu prebrala~~
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Katenjka, pišem o hribih, ne gorah.
Ne, ne odzdravljajo, pozdravljajo še manj. Potem pa jokajo tu gor kako se ne da nikogar spoznat. Moški je pred časom jokal ravno za Šmarno. Saj ženske pa tako ali tako ves čas jokajo, kako se ne da spoznat nikogar.
Če sodim po obnašanju v hribih, potem me sploh ne čudi. Če je oseba še v hribih tako zadrta, potem je drugje še bolj.
Starejši nad 50 pa veliko bolj prijazni.
Izjema so pravi planinici, ti pa pozdravljajo ne glede na starost. Tisti nedeljski izletniki v hribe pa kot, da bi…
Res pa je, da v gorah je zadeva občutno boljša, tam pa so pravi planinci in se temu primerno tudi vedejo.
Nasmeh in pozdrav nikogar nič ne staneta.
Meni se tudi zdi, da nedostopnih moških in žensk v hribih ni. Tam so enostavno vsi prijazni. Me tudi ni strah ponoči bluziti po pohorju in/ali šmarni (v gorah je situacija drugačna), medtem ko si po centru lj ne upam. Iskati nekoga med samo hojo po hribih pa… ne vem no… aja, gre kdo danes na šmarno 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Sem napisala v hribih 2x :))) sicer pa ne gre samo za “prave planince”…. daleč od tega, vse sorte ljudi, žensk, moških, mladih, srednjih let, starih…. mogoče si pa ti nedostopna ali pa tako deluješ pa v resnici nisi?
Nad 500 metrov je vse dovoljeno, zato lahko kar sama pozdraviš in začneš pogovor in ni ga, ki ti ne bi odgovoril…:) nad 1000 m pa ni greha, ampak Lisca, kamor jaz večkrat grem nima 1000 m, pa baje prav tako ni greha:) Tudi to ni zanemarljivo in je za upoštevat :))))))))))))
Očitno sem potem jaz čisto neumna no. Grem, pozdravim dober dan, se nasmehnem, ona ali on pa bloščita vame. Očitno imam privide.
In verjetno ima še kup drugih privide, ker sem že marsikoga slišala, da mladi v hribih niti ne odzdravijo. Zanimivo, da starejši pa vedno pozdravijo, se nasmehnejo, kako rečejo.
Forum je zaprt za komentiranje.