nedoločen, določen, nadomestilo
Imam službo za nedoločen čas. Že leto nazaj smo bili dva meseca brez plače, sedaj jih sicer dobivamo redno enkrat mesečno vendar še dolgo ne bomo prišli na sprotne plače, če sploh kdaj, ker je podjetje v težki finančni situaciji.
Ker grem čez nekaj mesecev v porodniško bi rada zadnje mesece pred porodniško odšla na zavodu, da bi se mi v izračun 12 plač za starševsko nadomestilo, štelo vsaj še nadomestilo za bresposelne za manjkajoče mesece.
Ker vem, da me delodajalec ne more dati na zavod, ker sem kot noseča delovka varovana, me zanima, če dam sama odpoved in se zaposlim drugje samo za en mesec ali se lahko po poteku te pogodbe za določen čas prijavim na zavod za nadomestilo ali me lahko zavod iz katerega razloga zavrne npr. ker nisem varovala zaposlitve za nedoločen čas ali kaj podobnega.
Upam, da sem razumljivo napisala svojo dilemo, hvaležna bom za vsako razlago,pogled ali konkretno izkušnjo…
Najprej na DURS-u preveriš glede svojih prispevkov. Na izpisku se bo videlo, kaj je res in kaj ni.
Če v resnici zamujajo tudi REK obrazci, kar ne bi smeli, zahtevaj od delodajalca, da to uredi v treh dneh, sicer greš na inšpekcijo. Za take stvari je predpisana globa, lahko gre celo za kaznivo dejanje.
REK obrazci zamujajo to vem, da je to kaznivo za delodajalca razumem, na hitro tega finančno ne bo in ni zmožen odpraviti, zdaj se trudi vsaj vsak mesec nakazati eno plačo z zamujenimi pa še dolgo ne bomo sproti. Zanima me kako naj zase na hitro rešim situacijo, ker mislim da dolgoročno podjetju ne bo uspelo, jaz pa niti nimam časa čakati, ker mi porodniška nastopi že čez nekaj mesecev in se mi bosta zamujeni plači poznali pri izračunu porodniške
Hvala rogi69 za tvoje odgovore
Jaz že razumem, nisem prepričana, da me ti. Žal se mi bosta poznali zamujeni plači ker se za porodniško gledajo plače prijete ZA zadnjih 12 mesecev in ne V zadnjih 12 mesecih.
Torej če bi šla junija na porodniško imam v maju zadnjo prejeto in obračunano plačo februarsko, marčevsko in majsko bi tako dobila šele, ko bi že bila na porodniški, torej prepozno in bi mi ti dve manjkali v izračunu pred porodniško
Vseeno hvala za pomoč
Forum je zaprt za komentiranje.