nedelje za prodajalce
Danes sem bila na razgovoru za službo, pa sem pozabila vprašati pomembno informacijo. Upam da mi bo kdo od vas lahko pomagal.Okvirna plača naj bi bila 600-700€, prevoz 34€, malica 3,4€.
Delovni čas je pon.-pet. po 6ur, sobote 5ur, in nedelje 5 ur. Torej so ure tako razporejene, da pravzaprav delaš vsak dan.
Zdaj pa me zanima naslednje:
– ali so nedelje kaj več plačane?
– ali ti malica ob sobotah in nedeljah pripada v celoti ali kaj manj, glede na to da delaš po 6 oz. 5 ur dnevno?
Upam da se bo našel kdo, kakšen prodajalec, ki mi bo znal odgovoriti. Mimogrede – gre pa se za delo v mercatorjevi trgovini ( no pravzaprav mercatorjeva potovalna agencija, in je poslovalnica v hipermarketu mercator ki je odprt vsak dan v mesecu ).
Najlepša hvala, ana
Pozdravljeni
Da, nedelje so po zakonu več plačane.
Malica pa bi vsaj načeloma mogla ostati v isti višini, kot je določena v pogodbi o zaposlitvi oz kolektivki.
Drugače pa vas obveščamo, da smo izdali vodič, v katerem imaste bolj nadrobno razdelane pravice iz delovnega prava.
Ne nasedaj na lepe besede.Izogibaj se Mercatorja na deleč.Delala boš sobote,nedelje in praznike seveda vse življenje za največ 600 eur 700 pozabi.Pogodbo boš dobila za 40 ur na teden delala pa boš veliko več.delala boš 6 dni v tednu kar pomeni nikoli v življenju ne boš imela vikenda frei.Delala boš 5 dni po 7 ur to je 35 ur in šesti dan boš dobila plačanih samo 5 ur in to ti je 40 ur na teden,šesti dan ne boš delala samo pet ur pač pa toliko koliko je trgovina odprta moja je bila odprta v soboto 9 ur in toliko sem morala delat,plačano ne dobiš 9 ur ker ti ure brišejo,plačajo šesti dan samo 5 ure.Po dvajsetih letih sem dala odpoved .
Jaz sem avtorica teme, ana90, ampak ne morem več komentirati pod imenom ana90, verjetno zato ker nisem registrirana.
Torej – srednjo šolo imam ekonomski tehnik, in diplomo iz ekonomije. Delovno mesto je za V.stopnjo, torej ekonomski tehnik. Na razgovoru sem se pogovarjala z ženskami, ki so večinoma imele vse narejeno turistično šolo. Jst pa imam srednjo šolo ekonomsko, in faks iz ekonomije.
Zdaj sem povabljena še v krog razgovorov, kjer bomo tri punce, vzeli pa bodo dve. Torej ena bo odpadla, dve pa bosta dobili zaposlitev.
Verjetno sem v drugi krog prišla zato, ker imam zelo dobro zemljepisno znanje ( države, mesta,.. ). Glede na to da se gre za turistično agencijo. Prav tako tekoče govorim angleško, nemško, hrvaško, in osnovno tudi italijansko.
Ko so me po telefonu obvestili, da sem izbrana za v drugi krog, sem vprašala tudi o plači. Rekel mi je neto 600€-700€, plus prevoz in malica. Potem sem ga še enkrat vprašala ali je to bruto ali neto, in mi je rekel da je to neto plača, oz. da je bruto 900-1000€.
Čundno da ne veš kaj boš delala če,gre za prodajalca plača zagotovo ne bo več kot 600 neto.Delala zagotovo ne boš 40 ur na teden ampak veliko več,plačano boš imela 40 ur na teden,13 eur dobiš za eno nedeljo ali praznik toliko dobimo trgovke z dvajsetimi leti delovne dobe.Ni pomenbno kakšno izobrazbo imaš pač pa kaj bo pisalo v pogodbi če boš prodajalka boš imela plačo prodajalke in plače 600 eur.Sicer gdor ne proba ne verjme.Srečno
Pogodbe še nisem videla, ker imamo v ponedeljek še drugi krog razgovorov,na razpisu pa je pisalo da iščejo “osebo za delo v potovalni agenciji, z najmanj V.stopnjo izobrazbe in znanjem treh tujih jezikov”. In tako sem poslala prošnjo..
party, se mi zdi da se zelo dobro spoznaš, pa bi te prosila za pomoč 🙂
a to misliš 600€ plus prevoz in malica ane? saj nekako tako je tudi on meni rekel, 600-700€.
kako pa je z regresom? to je verjetno potem enako kot imajo prodajalke v mercatorju ane ( po zakonu je 580€ neto, toliko kot znaša minimalna plača, če se ne motim? ampak mislim da sem nekje slišala, da dobijo prodajalke en del tudi v bonih mercator? ali morda veš kako imajo regres izplačan v teh mercatorjevih “podružnicah” ala mercator holidays, modiana,..
A to misliš da je nedelja plačana komplet 13€? pa saj to je malenkost več kot 2€ na uro?!
Konec koncev pa se mi ne zdi slaba plača minimalno 600€ + prevoz in malica, se pravi skupaj okoli 840€, glede na to da je to moja prva zaposlitev, in da sem popolnoma brez delovnih izkušenj
Delala sem dvajset let v Mercatorjevi trgovini delovno mesto na delikatesi,plača 630 neto z dve delovni nedelji.In vsak mesec je ista plača saj si plačan pavšalno plačajo 172 ur neglede na to koliko v resnici delaš.Plača je redna,regres dobiš polovico v denarju polovico pa v mercatorjevih bonih.V trgovini svojim otrokom nikoli nebi pustila delat.Sicer je tako za kratak čas gre,ogromno ljudi se v mercatorju menja,prihajajo še hitreje pa odhajajo.Predvidevam da si mlada boš že zdržala.Samo jaz bi delodajalcu raje plačala 13 eur da mi nitreba v nedeljo v službo,3 eur bruto 2 eur neto za uro dela v nedeljo z vsemi procenti in dodatki,pravijo da je nedelja plačana 100 procentov,lepo se sliši zdi se mi da je Slovenija zlagana država,nekaj sem se naučila ne verjet kar govorijo mediji gre le za reklamo.
Forum je zaprt za komentiranje.