Neckermann Turčija
motoristek…program ni isti lahko si ga ogledas na spletni strani agencije-tukaj je povezava http://www.nikal.hr/si/smjestaj/krozna-putovanja/turska-rivijera/4/
mislim pa da je vseeno zanimivo in hoteli so mega, v dveh smo spali tudi mi-pamukkale in antalija – grand ring…
aja pa se glede prtljage…ko sem sla tja je kovcek tehtal 16 kg :), rocna skoraj prazna, ko smo sli domov je kovcek tehtal 23 kg, v rocni prtljagi – manjsem ruksaku pa sem imela vse svoje ponosene oz. “umazane” majce, tak da je sigurno tehtal cez 5 kg, vendar rocne prtljage ni nihce tehtal in pa tudi za presezene kg ni nihce kompliciral baje do 25 kg ne komplicirajo… ne smete pa nesti v rocni prtljagi tekocin, razen, ce ste jih kupili na letaliscu..podrobnejse informacije najdete na strani letalisca, ceprav sem spet sama, nevede, “presvercala” polovico polliterske plastenke vode pri odhodu in nihce nic ni omenil, ceprav je sla prtljaga skozi 2 rentgena. tako da nic sekirat, ce mate moznost vzamite ponujeno priloznost…ce niste tecni ze po naravi, potem se boste sigurno imeli fajn!!! vse omenjene hotele najdete tudi na internetu tako da si jih lahko ogledate.
Halo, lestos sem bila po Likiyi in je bilo vse super. Berem forume za nazaj, izglda da so res imeli kikse pri organizaciji. Nam, kasnejšim so stvari uredili, vse v piko. Res pa je, da denar kar gre, četudi ne kupuješ preveč ( malenkosti). V zlatarni in usnjarni se cene dilajo, tako da znižaš za 40-50%. Kupila sem nekaj in sem znižala za 65%. Sem bila že zunaj in je prišel za mano, takrat gre še 10% dol. Drugače pa so začetne cene visoke. Tudi v usnjarni…Npr. iz 500 € gre na 200€ – prstan. Plačaš lahko varno s kartico. Nisem dobila občutka, da so nepošteni.
Turčija je vredna ogleda oz. moraš jo doživeti – uživajte.
LP
Ker nisem vedela v kaj se podajam sem bila zelo zadovoljna, skratka meni je bilo všeč vse, kar se je dogajalo. Za taka potovanja je potrebno imeti avanturističen duh, biti prilagodljiv in ne samo na hrano misliti. Jaz sem imela samo zajtrk, ostalo se je dalo kupiti po želji, lačna sigurno nisem bila, pa tudi zapravila sem precej manj, kot bi sicer za večerjo. Ta čas sem raje izkoristila za oglede in kratke avanturistične izlete po okolici. Skratka, jaz sem bila in sem še navdušena.
Lep pozdrav
No ne vem ce je glih nakupovalni izlet, sama nisem kupila nicesar in me torej niso nategnili. Vecerje sem si placala prej ne na licu mesta in mi tudi brez kosila ni nic manjkalo. Videla pa sem ogromno, hoteli so super, hrana odlicna….
In se enkrat povdarjam, da sem za 200 €, kolikor sem doplacala za vecerje, letaliske takse in zavarovanja, resnicno prisla poceni skoz… In ce bo se kaka moznost za drugo dezelo bom seveda sla tudi z Nikalom…
Tudi sam nisem imel občutka, da bi me kdo *nategnil*.
Saj nihče ne sili k nakupu. Odločitev vsakega posameznika.
Tudi meni in moji spremljevalki je bilo super, me sploh ne briga koliko % je dobila agencija za prstan, ki sva ga kupila. Nama je bil všeč, cena primerna, koliko pa kdo od tega dobi mi je pa res čisto vseeno.
Rada bi vedela kaj je videla – brez doplačila “ogromno”, samo Pamukale, staro gostilno kjer so nas pogostili s čajem in mošejo z razlago v mali vasici. Znamenitega slapa z ladjo si nismo ogledali, baje zaradi malo razburkanega morja, ogledali pa smo si usnjarno, zlatarno, ogled trgovine z ponaredki priznanih znamk in ogled izdelave tepihov. To je bilo vse po programu, ostalo kar smo hoteli videti ali doživeti pa smo morali doplačati v paketu 175 €. No in če seštejem vse skupaj sva z možem plačala za ta izlet 1131,00 € plus 10 € po osebi za šoferja in turškega vodiča. Lahko pa se pohvalim, da sem za ta denar videla res veliko trgovin, ne pa znamenitosti Turčije, ki pa jih ima res veliko. Imeli smo tudi izredno vodičko, ki je pospremila v gostilno tiste, ki so se odločili za kosilo, ostalim je pa v avtobusu povedala kaj si lahko ogledajo sami. Potovanje ni bilo poceni, saj bi za ta denar lahko dobila takšen izlet, brez nagrade Neckermanna, pri katerikoli drugi agenciji.
Evo v soboto smo se vrnili iz potovanja po Turčiji. Osebno sem bila zelo zadovoljna in vse pomankljivosti sem že odpisala. Ker sem se kar nekaj naučila je bila to dobra šola za naprej. V programu je bilo obisk usnjarne, zlatarne, tovarne tepihov, Pamukale, Slap v Antalyii ki smo ga videli iz parka in ne iz ladjice, ker smo imeli smolo z vremenom, bazar v Antalyii in to je to. Vse ostale izlete je treba doplačati. Za tri izlete: Derviši, Manavgat, Gora Olimpos in Hamam je prišlo 115€ Malo me je motilo recimo to, da če si plačal že prvi dan svoj paketek in si medtem zbolel nisi dobil denarja nazaj. Nismo pa dobili tudi nobenega računa da smo karkoli plačali….pač po turško 🙂 ali po slovensko pranje denarja ne vem. Občutek pa je da smo si ogledali najdržje trgovine s spominki, sqaj so bile še v hotelski trgovini določene stvari cenejše. Ampak kot rečeno šola za drugič. Postanki za kosila misija nemogoče, ker pač ni v programu …ljudje ki niso bili na večerji v hotelu so bili po cele dneve na njihovih oreščkih na 100 in 1 način.
Aja pa nobene hotelske dobrodošlice ni bilo prvi večer samo ključ in čao. Hoteli so solidni Belek beach je super, v Pamukalah Richmond hotel obup od hotela smo trogali kufre v pritličje, ker lifta ni, hb samo za eno noč. Če koga zebe si naj sobe segreje s klimo s tem nebi smelo biti težav.Hotel v bližini Kemra je pa top šit ok brez pripomb.
Jaz upam da bom še kdaj zbrala za kakšno potovanje, če pa dom izbrala turistično agencijo Nikal pa kar dvomim. Ne bom rekla nikoli več 😉
Za mene je vse kar je južno od ZG/HR – ciganarija 🙂 … pa sem šel vseeno na to rajžo.
Ker sem pričakoval ciganarijo me je presenetilo, da je vse laufalo po planu, namestitev spodobna, program sprejemljiv (pač nimajo nekih cesarsko kraljevih dvorcev kot S EU ….).
Kar je izven hotelov in turističnih točk-znamenitosti je ciganarija (matr se ponavljam)
Dodatna ponudba ogledov/izletov/dogodkov (130€ + 40 € … hja morda drago – ampak nekako pa morajo zaslužiti 🙂 )
pod črto: za takšno ceno zelo dobro potovanje in spoznanje v orienta “živo” 😛
Ne pozabiti, da so turki od 1600 do 1900+ “spali” na lovorikah in niso naredili nič.
za mene osebno: enratno in neponovljivo (glej začetek zapisa)
pripombe: draga (filter!) kava (2€), pivo 2,5ˇ2dcl vina 3-4€ …
turško osebje: se trudijo in takoj odpravljajo nerodnosti, pomankljivosti
vodiči: respect Silviji … odlična vodička in Ozkan_u … sprejemljiv poba
Tudi mi se odpravljamo na pot v Turčijo. Ker si večerij nismo vplačali, nas zanima, kako je s plačilom večerje v hotelu oziroma smo še bolj zainteresirani za večerje v mestu – izven hotelov.
Kako daleč so hoteli od mest oz kako je s prevozi do tja? Vsakršna informacija na temo “večerje” bo dobrodošla. Lp
Vanda Mofardin
Re: turčija
14.03.12 19:24
Vsem uporabnikom foruma!
Če se morete se izognite nesramni nekorektni akciji Nikala.
NATEG STOLETJA
je edini univerzalni opis potovanja. Višek nesramnosti neke agencije, diletantskega vodenja vodičke Jasne in Turka Hasana in neprofesionalne reakcije Nikala tj. Jane Hreščak na množične pritožbe potnikov skupine 25.2 – 03.03 2012. Skoraj neverjetno. Pozivam vse bodoče potnike, da raje odpišejo že vplačanih 25 % predrage “poklonjene” eksibicije in si prihranijo, kar smo doživeli oziroma zapravili tisti, ki smo se že vrnili. Prijave Tržnemu inšpektoratu RS in Gospodarski zbornici RS so v teku, seznanjemi so tudi različni mediji, ki bodo objavili naše izkušnje. Skupina 25.2. do 03.03. bo z vsemi sredstvi skupno nastopila proti Nikalu, ki mu je Neckermann podaril bazo podatkov razočaranih potnikov na turško riviero.
Priporočam vam, da plačate večerjo v hotelu, hrana je o.k., hoteli so kar precej iz mesta. Taksi je sicer možno dobit, vendar je drag. Želim vam lepo vremo in boljše vodenje kot smo ga imeli mi. Mi smo imeli v terminu od 25.2. do 3.3.2012 sneg, mraz in veter , za nameček pa še katastrofalno vodičko.
lep pozdrav mi smo se vrnili pred 6 dnevi iz tega potovanja in imam same pohvale glede hrane pijače in vodičev ki jih ocenim z oceno 100 če bi bilo možno . vse pohvale bus 61 . vodiču matiji in azemu . imeli smo dovolj časa za nakupe in pitje kave . prostega časa na pretek in njiker nas niso priganjali s časom . nikjer te nihče ne sili kupovat . kosila so zelo okusna prav tako večerja v bistvu vsa hrana je prfektna .in seveda grem takoj še enkrat tja če mi uspe dobiti tako ceno . HVALA AGENCIJI NIKAL ZA PRELEPO DOŽIVETJE .SE VIDIMO
Imate mogoče link na članek ali kaj podobnega, da malo preberemo.
lp[/quote]
Turška riviera[/quote]
to nima neke veze z Nikalom, razen natega….
Torej se večerje lahko plačajo tudi v hotelu. Kolikšno pa je doplačilo v hotelu?Ali je potrebno vplačati 7 dnevni pavšal ali se lahko vplača večerja vsak dan posebej? Lp[/quote
Posamično plačilo večerje ne vem če se lahko plača, 7 dnevni pavšal pa je 100 € na osebo. Obvestilo o tem je nam poslal Nikal. Hrana je dobra in veliko različne, da o sladicah ne govorim.
Nič mi ni jasno. Velikoooo negativnih kritik, ne razumem. So temu vzrok nenadejano visoke cene v Turčiji kot vas večina meni; je pretežna krivda vodičev, od katerih – roko na srce – je v precejšnji meri marsikaj odvisno ali kaj tretjega. Glede na izkušnje mnogih, ki pa jih je lepo povzela gospa Vanda, resno razmišljamo, da za Turčijo zapravimo le 25% polog.
Pozdravljeni!
Tudi mi smo potovali z agencijo Nikal in imamo številne pripombe. Po tej poti želim opozoriti na neprofesionalnost agencije, sodelavcev in turških partnerjev.
Agencija Nikal nas je obvestila, da bomo 14 dni pred odhodom prejeli natančen program potovanja. Ko so nam še enkrat poslali program identičen tistemu, ki smo ga prejeli ob prvem vabilu sem poklicala agencijo in prosila za pravi program. Gospa s katero sem govorila je povedala, da je za program v celoti odgovorna turška agencija. Že to je bilo zelo nenavadno. V tem provizoričnem programu je pisalo, da nas bo že na letališču čakal predstavnik agencije. To ni bilo res. Nihče ni čakal. Vodička Jasna je zadnja vstopila (domnevam, da je zamudila) in se ni niti predstavila ali omenila, da je povezana s tem potovanjem.
Na letališču so nas razdelili po avtobusih in smo nadaljevali proti hotelu. Naša vodička je bila Silvija. Njena neprofesionalnost se je pokazala takoj, ko je na glas prebrala imena in priimke tistih, ki niso vplačali večerjo.
Takoj naslednji dan so se začeli šoki! Najprej smo takoj zjutraj, na neprofesionalnem “sestanku” (kažejo plastificirane slike potencialnih destinacij in se niti ne potrudijo, da bi naredili vsaj kakšen krajši ppt) bili seznanjeni z dejstvom, da za VSE izlete moramo dodatno plačati. Tisti, ki smo iz spoštovanja do Turčije imeli turške lire, smo morali dvigovati evre na bankomatih. No…nazaj k izletom. Tudi pri teh veljajo neka pravila in nimaš proste izbire ali možnosti kombiniranja. ZELO SLABO pa je to, da ni alternative. Potniki, ki ne kupijo ponujenih izletov se mmorajo prilagajati ostalim.
No, naslednji šok pa je nakupovanje! Zgodaj zjutraj smo morali vstati, da bi nas peljali v neke hale, kjer naj bi nakupovali. Seveda, alternative ni. In enkrat naj bi Silvija celo rekla, da je to obvezno!!! !!! To je poniževanje Turčije. Tudi dejstvo, da ti na avtobusu rečejo, da vas peljejo v halo, kjer boste lahko kupili zelo dobre ponaredke…je žalitev – tako Turčije, kot tudi potnikov.
Ko smo se pritožili, da teh nakupovalnih izletov ni v programu (v programu samo “priporočajo nakup zlata…”), se je turški vodič čudil in povedal, da je to organizirala slovenska agencija!!!! Se opravičujem, ni šlo za vodiča, šlo je za spremljevalca. Silvija nas je med vožnjo seznanjala s splošnimi dejstvi o Turčiji in nam predstavila kaj vse bi lahko videli, da se bomo lahko pripravili za naslednje potovanje. Turški vodič Deniz pa je samo spremljal skupino.Le enkrat se je razburjel in nam pamet solil, da si zasluži spoštovanje. Seveda, to je bilo skrajno neprofesionalno. Kot vodiča bi ga spoštovali – če bi bil dober vodič.
In še za konec: za ogled Antalye smo imeli 2 uri, kar je premalo. Do nekega slapa smo se peljali 45 min v eno smer (vodička nam je pred odhodom povedala, da izlet traja 45 minut – to bi pomenilo – v celoti). Za ogled Hierapolisa smo imeli le dve uri.
Edino, kar je bilo dobro sta bila zadnja dva dneva, ko smo se sami organizirali in videli 10x več!
Skratka, vse kar je zapisano, naj bo v opozorilo bodočim potnikom, agenciji pa podatek, na katerem lahko grdaijo in postenejo dobra ali vsaj povprečna agencija.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.