Neckermann Turčija
No, nič mi ni jasno. Prva skupina tako, druga skupina pa tako drastična sprememba na slabše? V enem samem dnevu praktično? Ali nekdo pričakuje preveč, ali pa se cela prva skupina moti? Če v hotelih 5* in 4* ne ješ spodobno, potem mi pa res marsikaj ni jasno…
No ja, karkoli že je, mislim, da se bo počasi uredilo. Pri tretji, četrti skupini bo najverjetneje že vse v redu.
V soboto sva se z možem vrnila s potovanja po J. Turčiji.
Rada bi vas seznanila, da sva bila zelo zadovoljna z vodenjem in organiziranostjo vsega potovanja . Še posebej bi rada pohvalila oba vodiča, to sta bila naša slovenska predstavnica Sanela in domačin Deniz. Je ni bilo stvari, da ne bi bila pohvalna.
živjo.rad bi izvedel kako to da vsi ki ste se vrnili iz turčije zelo hvalite organizacijo in počutje v turčiji. nekdo ki je sedaj tam pa ne more zbrati vseh kritik ki jih doživlja. kaj je na stvari. se vodiči menjavajo ali kaj. sem v dilemi za potovanje. če je tako slabo je bolje da porabim denar doma.prosim če mi lahko kdo odgovori. pa še nekaj. nekdo je napisal čisto drugačen urnik leta,tako da je mogoče kaj sprememb.kaj nimajo letala odhod-prihod istega urnika.lp
Pozdravljenı.
Pravkar smo v Turcıjı ın vam sporocamo nekaj korıstnıh ınformacıj, da vas ne bodo po nepotrebnem dobesedno obralı.
PRVI DAN: po prıstanku ın opravljenıh potrebnıh zadev so nas prıpeljalı v hotel, hotel je bıl lep ın na nıvoju, kar druge skupıne nıso ımele, saj smo spalı na razlıcnıh lokacıjah. Kljuce smo dobılı ob 2,30,bujenje je bılo ob 6.45, zajtrk smo ımelı na nıvoju.
DRUGI DAN: ogledalı smo sı mesto Myra, za ogled, vodenje, razlago je bılo na razpolago 60 mınut, vecıno smo prebılı v vrstı za wc, za kaksen pocasen ın v mıru ogled nı bılo casa saj je bılo ogromno ljudı, samo nas 5 avtobusov. Kaksna kavıca v mıru so bıle samo sladke sanje. Nato podobno v bazılıkı sv. Nıkolaja. Kot da smo na hıotrostnem potovanju. nato smo slı na kosılo, kı so ga zaracunalı 10 evro, peljalı so nas nekam na samo, kjer nı bılo mogoce po normalnıh cenah kupıtı nıcesar. Kosılo je bılo ızpod vsega, cısto pobıranje denarja. Iy nasega avtobusa so bıla narocena trı kosıla, vsı ostalı pa so moralı cakatı na njıh, cene prırejene saj kava normalno stane 2 TL to je 1 evro, mı je ızpod 2,5 evra se nısmo pılı nıkjer. Od blızu razen ız avtobusa nısmo vıdelı nobenega mesta, kaksen kebab za 1 evro so bıle samo sanje. Ustavılı so na bencınskı pumpı casa pa 15 mınut, nımas sanse da spıjes karkolı ın prıdes do wc. nato 6 ur avtobusa, gledanje krasot, nebeske plaze, kı smo jo lahko ob cestı obcudovalı 10 mınut nato pa naprej, o kaksnem kopanju nıso hotelı slısatı. Ob 17,30 smo prıspelı v hotel, kı je bıl ızven vsega, nıkjer nıcesar. Vecerja je bıla porazna, samo neko spresano meso v medaljoncke, kı so tı odmerılı celo dva, zadnjı pa so dobılı po enega, najedel sı se lahko samo prıloge, rız, krompır ın spagetı, skoraj nıcesar za jestı, kot da smo prıslı v kuhınjo za brezdomce. Velıko ljudı nıma vecerje, ın so bılı lacnı, ker nı bılo moznostı da sı kaj kupıjo. V hotelu pretırane cene pıjac, eno pıvo je stalo 5 evrov to je 10 TL, drugje v hotelıh stane 5 TL to je 2,5 evto, v mestıh pa 3 TL to je 1,5 evro. To je bıl blago receno rop prı belem dnevu. Vecına potnıkov je upokojencev, kı nıso bogatı ın so obupanı, saj smo vsı dobılı ınformacıje, da je hrana v turcıjı pocenı ın v ızobılju.
Celo noc so nad hotelom preletalı avıonı, saj res ımelı pa smo bazen ın korıscenje savne za stırı osebe.
TRETJI DAN: Zajtrk ogaben ın skoraj nıcesar za jest, kruh je bıl star, nalozılı so ga v kosare ız crnıh vrec. Nato smo slı protı otoku zelv na kopanje. Voznja z ladjıco prıjetna. Za kopanje so nam hotelı odmerıtı 40 mınut pa smo ızsılılı na uro ın pol. Ko smo se vrnılı, smo v mestecu vıdelı cenıke, kompletna ponudba hrane od 4-6 evrov z pıjaco vred, hotelı smo ostatı, saj so ımelı samo trıje kosılo ın da bı se mı najedlı v mestu ın bı potem slı naprej. Seveda nıso dovolılı ın nas skoraj s prısılo spravılı na avtobus. Tam kjer je bılo kosılo je bılo spet na samem, cene navıte, saj ımajo verjetno dogovor z vodıcı da sı delıjo provızıjo, saj je celoten dan prılagojen temu, da prıdemo na taksne kraje, na racun ogledov kı bı trajalı normalen cas ın postankov v kaksnem mestecu. Zvecer smo prıspelı v hotel. Tukaj so spet razporedılı v prvorazredne ın drugo razredne goste. Nekaterı spıjo v hotelu, drugı pa v precej oddaljenıh depandansah. Namesto da bı v hotelu dalı prednost starejsım, so v hotelu dokaj vıtalnı, starckı pa pesacıjo v hrıb. Mozno je narocıtı avtomobılcek, samo vecına upokojencev ne zna poklıcatı recepcıje ın ne zna anglesko. Je pa hrana v tem hotelu pravo kulınarıcno dozıvetje.
TRETJI DAN:Efes ogledı po hıtrem postopku, spet nıkakva restavracıja, cene prırejene, saj ce ostalı spıjejo kaksno pıjaco je spet duplıran zasluzek. Zal so cene za nas velıko vısje kot so v resnıcı. Ena od vodıck nam je zaupala da je mozno prıtı v mesto z hotelskım avtobusom, vprasajte prı recepcıjı. Turska vas je bıla spet v stılu velıko denarja za malo muzıke.
Hotel je lep, vendar je na hrıbu, je kar velıko pesacenja, kdor nıma vecerje naj sı nekaj prıskrbı na kaksnı pumpı, saj bo drugace lacen. Sıstem je naravnan tako, da ce ne vzames prı vodıcıh po oderuskı cenı, tı onemogocıjo dostojno hrano drugje. Upam, da bo v prıhodnjıh dneh kaj boljse, saj so ljudje zelo nezadovoljnı ın razocaranı, mogoce je ta dopust bıl nekaterım potovanje, kı so sı ga tezko prıvoscılı, ın verjetno ne bodo vec potovalı tako dalec. Turcıja je cudovıta dezela, vendar nekaj pohlepnıh ljudı unıcı vtıse ın dozıvetja. Skoda. Sporocımo naprej, ce bo moznost ınterneta. lp
Pozdravljenı.
Pravkar smo v Turcıjı ın vam sporocamo nekaj korıstnıh ınformacıj, da vas ne bodo po nepotrebnem dobesedno obralı.
PRVI DAN: po prıstanku ın opravljenıh potrebnıh zadev so nas prıpeljalı v hotel, hotel je bıl lep ın na nıvoju, kar druge skupıne nıso ımele, saj smo spalı na razlıcnıh lokacıjah. Kljuce smo dobılı ob 2,30,bujenje je bılo ob 6.45, zajtrk smo ımelı na nıvoju.
DRUGI DAN: ogledalı smo sı mesto Myra, za ogled, vodenje, razlago je bılo na razpolago 60 mınut, vecıno smo prebılı v vrstı za wc, za kaksen pocasen ın v mıru ogled nı bılo casa saj je bılo ogromno ljudı, samo nas 5 avtobusov. Kaksna kavıca v mıru so bıle samo sladke sanje. Nato podobno v bazılıkı sv. Nıkolaja. Kot da smo na hıotrostnem potovanju. nato smo slı na kosılo, kı so ga zaracunalı 10 evro, peljalı so nas nekam na samo, kjer nı bılo mogoce po normalnıh cenah kupıtı nıcesar. Kosılo je bılo ızpod vsega, cısto pobıranje denarja. Iz nasega avtobusa so bıla narocena trı kosıla, vsı ostalı pa so moralı cakatı na njıh, cene prırejene saj kava normalno stane 2 TL to je 1 evro, mı je ızpod 2,5 evra se nısmo pılı nıkjer. Od blızu razen ız avtobusa nısmo vıdelı nobenega mesta, kaksen kebab za 1 evro so bıle samo sanje. Ustavılı so na bencınskı pumpı casa pa 15 mınut, nımas sanse da spıjes karkolı ın prıdes do wc. nato 6 ur avtobusa, gledanje krasot, nebeske plaze, kı smo jo lahko ob cestı obcudovalı 10 mınut nato pa naprej, o kaksnem kopanju nıso hotelı slısatı. Ob 17,30 smo prıspelı v hotel, kı je bıl ızven vsega, nıkjer nıcesar. Vecerja je bıla porazna, samo neko spresano meso v medaljoncke, kı so tı odmerılı celo dva, zadnjı pa so dobılı po enega, najedel sı se lahko samo prıloge, rız, krompır ın spagetı, skoraj nıcesar za jestı, kot da smo prıslı v kuhınjo za brezdomce. Velıko ljudı nıma vecerje, ın so bılı lacnı, ker nı bılo moznostı da sı kaj kupıjo. V hotelu pretırane cene pıjac, eno pıvo je stalo 5 evrov to je 10 TL, drugje v hotelıh stane 5 TL to je 2,5 evto, v mestıh pa 3 TL to je 1,5 evro. To je bıl blago receno rop prı belem dnevu. Vecına potnıkov je upokojencev, kı nıso bogatı ın so obupanı, saj smo vsı dobılı ınformacıje, da je hrana v turcıjı pocenı ın v ızobılju.
Celo noc so nad hotelom preletalı avıonı, saj res ımelı pa smo bazen ın korıscenje savne za stırı osebe.
TRETJI DAN: Zajtrk ogaben ın skoraj nıcesar za jest, kruh je bıl star, nalozılı so ga v kosare ız crnıh vrec. Nato smo slı protı otoku zelv na kopanje. Voznja z ladjıco prıjetna. Za kopanje so nam hotelı odmerıtı 40 mınut pa smo ızsılılı na uro ın pol. Ko smo se vrnılı, smo v mestecu vıdelı cenıke, kompletna ponudba hrane od 4-6 evrov z pıjaco vred, hotelı smo ostatı, saj so ımelı samo trıje kosılo ın da bı se mı najedlı v mestu ın bı potem slı naprej. Seveda nıso dovolılı ın nas skoraj s prısılo spravılı na avtobus. Tam kjer je bılo kosılo je bılo spet na samem, cene navıte, saj ımajo verjetno dogovor z vodıcı da sı delıjo provızıjo, saj je celoten dan prılagojen temu, da prıdemo na taksne kraje, na racun ogledov kı bı trajalı normalen cas ın postankov v kaksnem mestecu. Zvecer smo prıspelı v hotel. Tukaj so spet razporedılı v prvorazredne ın drugo razredne goste. Nekaterı spıjo v hotelu, drugı pa v precej oddaljenıh depandansah. Namesto da bı v hotelu dalı prednost starejsım, so v hotelu dokaj vıtalnı, starckı pa pesacıjo v hrıb. Mozno je narocıtı avtomobılcek, samo vecına upokojencev ne zna poklıcatı recepcıje ın ne zna anglesko. Je pa hrana v tem hotelu pravo kulınarıcno dozıvetje.
TRETJI DAN:Efes ogledı po hıtrem postopku, spet nıkakva restavracıja, cene prırejene, saj ce ostalı spıjejo kaksno pıjaco je spet duplıran zasluzek. Zal so cene za nas velıko vısje kot so v resnıcı. Ena od vodıck nam je zaupala da je mozno prıtı v mesto z hotelskım avtobusom, vprasajte prı recepcıjı. Turska vas je bıla spet v stılu velıko denarja za malo muzıke.
Hotel je lep, vendar je na hrıbu, je kar velıko pesacenja, kdor nıma vecerje naj sı nekaj prıskrbı na kaksnı pumpı, saj bo drugace lacen. Sıstem je naravnan tako, da ce ne vzames prı vodıcıh po oderuskı cenı, tı onemogocıjo dostojno hrano drugje. Upam, da bo v prıhodnjıh dneh kaj boljse, saj so ljudje zelo nezadovoljnı ın razocaranı, mogoce je ta dopust bıl nekaterım potovanje, kı so sı ga tezko prıvoscılı, ın verjetno ne bodo vec potovalı tako dalec. Turcıja je cudovıta dezela, vendar nekaj pohlepnıh ljudı unıcı vtıse ın dozıvetja. Skoda. Sporocımo naprej, ce bo moznost ınterneta. lp
Maat, zelo lepo in izčrpno. če bo možnost, nam kar poročaj, saj vsi nestrpno čakamo poročil. Čeprav, kot zgornjim nekaterim, tudi meni ni jasno, kako in od kod tako različna mnenja. Precejšnja uganka, res. Pa ni mi jasno, kakšna je ta fora s kosili, ali to sproti naročaš, če boš jedel kosilo, ali se moraš vnaprej odločati, da so samo trije, ostali pa ste očitno lačni?
Ko sem bila na takšnem potovanju po Turčiji leta 2005, je bila organizacija odločna. Res da je bilo ogromno vožnje, a vendar smo imeli vsi vključeno tudi kosilo in smo potem jedli skupaj (kosila sicer niso bila nujno odlična, a Turčija je le Turčija in na splošno je bila dobra hrana). Takrat niti niso bili hoteli 5* – to je bil le eden, pa še to slučajno, a skupen vtis potovanja je bil zelo dober. Res je treba vedeti, da če se odločiš za potovanje, da je čas skopo odmerjen in da je počitka malo, a zgoraj napisano je le malce pretirano. Sicer pa, kaj ni pijačo možno kupiti na avtobusu? Kajti pred leti je bilo isto, in smo tudi za v hotel vsi pijačo kupovali samo na avtobusu.
Kakorkoli, upam, da splošni končni vtis pri tebi Maat in ostalih, kljub vsemu pozitiven. pa še za tiste, ki šele odhajamo: stvari bodo najverjetneje precej boljše z ikušnjami, predvsem pa zato, ker bodo hoteli oktobra in sploh novembra, neprimerno bolj prazni in se to (in gužva) praviloma ne bi smelo dogajati.
Srečno še naprej!!!!!!
Lp iz Turčije še enkrat, danes spet odlična večerja, ostalo katastrofa ponovno, naseljeni kilometer od hotela v nekih sicer lepih hišicah, 15 minut hoje v zelo strm hrib, do plaže 20 minut strm hrib.
Spet ekstremno hitri ogledi znamenitosti, pot v hotel v 30 let stari smrdeči kanti, edina skrb vodnikov, po kateri se orientira CELO potovanje, je pripeljat čimveč ljudi na kosilo za 10 eur, od katere sigurno vodiči poberejo cca 8 eur, glede na žalostno hrano in zelo nizke cene hrane v Turčiji. Ves čas skrbno pazijo, da si ostali ne morejo kupiti nič po normalnih cenah, ampak so za nas prirejene na dvojne. Niti slučajno nas ne spustijo nikamor, kjer bi lahko videli normalne cene. Prepričani smo, da od vsake prirejene cene dobijo delež. Sigurno je zmenjeno na dvojne cene tudi že tepihi in usnje, kupili ne bomo sigurno nič, vse je vnaprej pripravljeno za rop pri luči.
To je zaenkrat to, žalostno, zelo razočarani, v tako krasni deželi nas peljejo žejne preko vode. Če greste po naših stopinjah imejte s seboj dosti denarja in pozabite na liro ali dve za hrano, peljali vas bodo samo tja kjer bo lokalno pivo 5 eur hrana zelo draga okoli vas pa puščava.KATASTROFA, lp
No evo za vse tiste ki zelite čisto podrobne informavije iz prve roke…..sem ena od slovenskih vodičk na avttobusu in sicer avtobus 62 moje ime je sabina in delam z lokalnim vodičem hasanom….tisti ki ste že bili na potovanjih veste da to niso počitnice poležavanje ob bazenih in plažah tako da vam že vnaprej povem da resnično veliko potujemo saj vam želimo pokazati naj vač kar lahko v teh 7 dneh. čisto iskreno povem tudi da je zelo težko imeti pod kontrolo 42 ljudi kolikor šteje ekipa avtobusa vendar če so potniku super se vse da. Ogledamo si veliko zanimivosti in vedno po vsakem ogledu imajo prosti čas tako da je najbolj pomembno da ste točni na avtobusih nazaj. ..V sami organizaciji smo resnično imeli nekaj manjših težav z prvo skupino ampak smo se sedaj že naučili in vam sporočam da bom vsem svojim potnikom povedala naj obiščejo forum ko se vrnejo in naj vam napišejo kako so se imeli.
Vsi ki si želite čisto taprave informacije vam jih lahko podam preko svoje facebook strani in tam me dobite po sabina husic ….mesto prebivanja antaliya turčija tako da vam bom lažje in hitreje odgovarjala na vprašanja.
Z TISTIMI KI ŠE PRIDETE SE KMALU VIDIMO OSTALI PA LEPO VABLJINI ZANIMIVO NAM BO!!!
Kar se potovanj z agencijo tiče: agencija ima svoj program, ki ga mora izpeljat, sicer se kdo od potnikov lahko pritoži, da česa, kar je blo obljubljeno, pa ni videl. Sama z agencijskimi potovanji, razen dveh vikend variant, nimam izkušenj, ker rajši potujemo v lastni režiji. So mi pa že mnogi povedali, da so programi našponani do zadnje minute, eno samo letanje okoli, pa še z zamujanjem nekaterih potnikov na postankih se zgublja čas. Sem že slišala od koga, da npr. tudi v Parizu, kjer je kafič na vsakem vogalu, ni bilo časa za it na eno kavo al pa pojest sendvič. Če si nastanjen pa nekje izven naselij, je pa seveda še slabše, še zvečer, ko naj bi blo prosto, ne moreš nikamor.
V izogib vsemu temu torej mi potujemo v lastni režiji. Si gremo ogledat točno tisto, kar nas zanima, glede na to, da nas ni 40 al pa 50, tud ogledi ne trajajo tolk časa. Jest gremo, ko smo lačni, na kavico, ko se nam zazdi. In nimamo obveznega plana, kaj vse je treba videt, ampak je vse bolj po navdihu. Pri potovanju z agencijo pa moraš pač vzeti v zakup, da te vozijo okoli kot kufer in te spustijo z vrvice, ko imajo oni to v načrtu, ne ko bi se vam to zdelo.
živijo. kje je organizator potovanj da ne vidi kaj se dogaja. saj imajo dostop da si lahko vse preberejo.naj takoj ukrepajo ker bomo nekateri še odpotovali ali pa tudi ne.nekaj se je močno zalomilo ,ker prva runda ne more prehvaliti potovanja medtem tisti ki so sedaj tam pa samo kritike in kažin.kaj je narobe.mene pa nič ne moti da je nekerman posredoval imena.saj bi jih lahko dobili tudi v telefonskem imeniku.samo da je organizacija v redu. za tisto sleparijo pri hrani in drugje so pa po mojem krivi samo vodiči,ker bi lahko ljudi peljali v cenejšo destinacijo. to je krivo in nas žuli.treba je takoj zamenjati vodiče naše in tistega turka ki pelje na svoj mlin.pa naj kdo obvesti NIKAL kaj se dogaja.mogoče vse vedo ampak če uspe pač uspe biznis kraja.
Sabina sem ena izmed bodocih popotnikov in me zanima zakaj ne komentirate zadev okrog kosil? Verjetno niso na teh potovanjih samo prestizni gostje oz. taki, ki si lahko privoscijo 10 € za kosilo, saj to ni malo, cetudi gre za turisticne destinacije. Zakaj ne uredite kosil tako, da bi si drugi, ki so malo manj premozni lahko vseeno kaj kupili za pojesti po ugodnejsi cenah in menim, da bi s tem pomirili marsikatere razuburjene duhove. Resnicno je zanimivo, da navajate tezave, ki so bile pri prvi skupini, ko pa je ravno ta skupina napisala same pohvalne zadeve. Kako torej se stvari popravljajo, ce pa je zdaj v drugi skupini toliko tezav?
Potovanje in počitnice sta seveda dva različna pojma. Ampak ne v smislu, na potovanju letam okoli, na počitnicah pa ležim na plaži. Počitnice (=dopust) so čas, ko človek nima šole, službe, je prost. Med počitnicami se gre lahko tudi na potovanje. To je razlika. In mi med počitnicami zmeraj hodimo na potovanja, le da ne z agencijami.
Seveda je pa vprašanje, kaj je pisalo v programu tega potovanja, kaj so si ljudje, ki so šli, predstavljali, da bo, in kaj se dejansko dogaja. Včasih si zadev tudi ne moreš prav dobro predstavljat, dokler jih ne doživiš. Pred časom sta šla prijatelja (ki sicer tudi večinoma potujeta v lastni režiji) na organizirano potovanje po Maroku. So ju samo vozili od ene do druge točke, dol z busa, na brzino pogledat, pa spet kilometri, kilometri … in na brzino pogledat drugo točko … Nista ravno še v letih, tudi kondicije dovolj, pa sta prišla kar utrujena domov, videla pa, razen par zgradb (večinoma od zunaj) tudi nista ne vem kaj. Da ne omenjam, da tudi slučajno ni bilo nič časa za doživet utrip življenja, v miru kaj spit ali pojest. Sta rekla, nikoli več potovanje na tak način.
Sama veliko potujem po svetu in moram reci, da se stalno najde nekaj nezadovoljnezev, tudi ce je potovanje brezhibno organizirano. Pri tako velikih skupinah je stalno tezava v tem, da imajo nekateri prevelike zahteve in, ce se skupina oz. vodici niso pripravljeni podrediti njim, lahko zatezijo vsem in tako vnesejo slabo voljo v celo skupino. Kar se samega programa potovanja tice, smo ga prejeli vsi, ki smo dobili to vabilo od Neckermanna (sama se potovanja ne bom udelezila, ker sem si to ze ogledala v lastni reziji). Program si je pac potrebno pred potovanjem dobro prebrati, saj je v njem razumljivo napisano, da je to potovanje in ne letovanje, zato je razumljivo, da se ga morajo vodici drzati, saj kako bi pa bilo, ce bi eni zeleli na kavo, drugi bi se kopali, zopet tretji bi poceli nekaj drugega – tako bi potovanje izgubilo svoj smisel. Sama zato raje potujem v lastni reziji, ce se le da, ker me motijo posamezniki, zaradi katerih mora cakati celotna skupina, da oni spijejo tisto svojo kavo ali pokadijo cigaret ali zamudijo na avtobus iz kaksnih drugih razlogov. Zato svetujem tistim, ki se udelezujete taksnih potovanj, da se je potrebno prilagoditi trenutnim situacijam, se drzati navodil vodicev in gledati na potovanje iz pozitivne strani, kajti le tako bo potovanje prijetno in boste uzivali. Pa lep dopust vsem, ki se niste bili in uzivajte!
ahoj. mene samo nekaj zanima.zakaj se pelje ljudi na kosilo tja kjer je najdražje. kaj na tej poti po turčiji obstaja samo ena restavracija kjer dobiš kosilo. to je največji problem pri popotovanju po turčiji. zelo se bodo vodiči in njihovi delodajalci potruditi , če bodo za naprej hoteli voditi ljudi na takšna popotovanja. zaradi teh zapletov ki jih spremljam sem se odločil da se izbrišem s tega potovanja. in sem se takoj izbrisal pa četudi sem že vplačal.mene že ne bodo nategovali. mogoče pojdem drugo leto če se bo kaj spremenilo.lp
Enzoturek, koliko bi bil pa ti pripravljen plačati za kosilo?
Recimo, da si pripravljen plačati 5 eur. Se pravi, da bi v 6 ali 7 dneh, kolikor traja potovanje, prihranil 30 – 35 eur. Če si samo zaradi tega odstopil od potovanja, se mi pa res smiliš.
Jaz potujem v lastni režiji, 2x pa sem bila tudi na takem potovanju. In je bedno gledat folk, ki je iz principa, ker ga bo stalo euro ali dva več, raje lačen.
Če nimaš tistih 60, 70 eur za celotedenska kosila, potem je res bolje, da ostaneš doma. Po moje je dopust/ počitnice/ potovanje tudi za to, da ne kompliciramo tako, kot v vsakdanjem življenju, ne gledamo na čisto na vsak dinar in si kaj privoščimo.
Mene sama cena kosil niti ne moti. Verjetno pa bi se dalo za skupine, ki bodo še potovale, urediti same lokacije, kjer je predviden čas za kosila. Kot piše nekdo od udeležencev je težava v tem, ker se ustavijo v restavracijah nekje na samem, kar zna biti precej dolgočasno za ostale potnike. Verjetno se lahko za bodoče potnike potovanje načrtuje tako, da so postanki (vsaj ponekod je to verjetno izvedljivo) v mestecu in so potniki pač tisti čas prosti. Vsak lahko zapravi čas in denar po svoje. To organizatorjem ne bi smelo predstavljati prevelike ovire, hude krvi med potniki pa bi bilo vsekakor precej manj. Vzdušje v skupini se mi zdi pomemben element potovanja. Razmislite, prosim.
Forum je zaprt za komentiranje.