Neckermann Turčija
Z možem potujeva 28. 4. 2012 . Moram povedati , da me je malo strah . Vaše izkušnje so tako različne , da se sprašujm ali ste potovali vsi z isto agencijo . To potovanje bo najino prvo potovanje v tujino, hrvatija ni tujina. Zanima me , če nas na Brniku čaka predstavnk agencije , ali si prepuščen samemu sebi.Tudi kakšne temperature so v tem času, kakšno garderobo potrebujeva.
Pozdravljeni!
Kar nekaj ćasa je minilo in nič se več ne oglašate na to temo . Rada bi imela kakšno povratno informacijo, o potovanju po Turčiji. Je res tako slabo organizirano ali pa je to tisto, sto ljudi ,sto čudi.To potovanje bo moje prvo potovanje in upam ,da res drži , če nisi prevzeten in če si normalen , se imaš lahko lepo.Se veselim kakšnega odgovora in lep pozdrav.
Halo 61
Zavedaj se da ljudje placajo za dopust v upanju da se imajo fajn in se lahko pobahajo kako so se imeli fajn ko se vrnejo domov. Vecina se pretvarja da je bilo vse fajn toda nekaterim je vseeno, zato imas 100 ljudi 100 cudi kot nekdo pravi.Ne izpades prevec brihten, posebno ko so ti vsi rekli, da malo denarja malo muzike, toda ti si sel kljub temu na dopust ki mnogo ljudi ne priporoca.Pravzaprav si topel butelj in bos sam kriv ce se bos imel super zanic, kar je 99% mozno. Jaz pravim zakaj reskirat ko je toliko izbire danes.Sam vem kako je letni dopust vazen, pomemben, si napolnis baterije do naslednjega leta ne glej na vsak ficeng. Enkrat na leto se spogaj in privosci fajn dopust, kjer se ne jezis in prepiras z osebjem in prides nazaj dobre volje.
Lp Brit
.
oj 61
S fantom sva bila v Turčiji od 5-12.11 2011. Predstavnik Nikala nas je čakal na Brniku in tudi v Antalji.
Midva pripomb nimava. Hoteli so bili lepi in čisti, osebje prijazno. Priporočam nakup večerje. Hrane je bila odlična in dovolj, vsakdo je lahko našel kaj zase (seveda so bili tud taki ki so bili lačni ampak ne zaradi slabe hrane). Ogledi po programu so bili strokovno vodeni. Nikjer nas niso silili k nakupu.
Dobre vtise pa seveda lahko pokvarijo sopotniki na avtobusu ki jih motijo najmanjši spodrsljaji in vnašajo slabo voljo in negativno energijo na celotno skupino.
Ne ozirajte se na negativne kritike in se na potovanje odpravite z veliko dobre volje.
Lep pozdrav!
Turčija 7.- 14. 4. 2012
Včeraj sem se vrnila s potovanja… in bi šla takoj nazaj ! Kdor ima pomisleke, naj ne okleva, moja izkušnja je več kot pozitivna, čeprav sem se pred potovanjem oborožila z mnenji s tega foruma, plusi in minusi…Definitivno zdržijo samo plusi – če ste količkaj dobrovoljni, se boste imeli (kot mi2 s hčero) fantastično !!!
Pohvale organizatorjem, zlasti pa našemu vodiču Dejanu,turški vodički Zehri in šoferju Serdanu,pravi biserčki pa so bili tudi sopotniki z avtobusa 62, nepozabna ekipca …Niti enega godrnjača ni bilo med nami,čeprav je bil starostni razpon skupine med cca 20 – 78 let,smo družno in v en glas žurali in uživali.Velik doprinos je vsekakor Dejanovo izjemno poznavanje zgodovine, politike, kulture, kulinarike, zabave, športa, trga, pravzaprav vsega, kar zadeva Turčijo, nekoč in danes… HVALA, Dejan !
Turčija je izjemno čista, raznolika, dišeča, samosvoja in predvsem prijazna in varna dežela.
Na tem potovanju sem doživela prvi vpogled v njene skrivnosti.Bilo je nepozabno…
Če bom le imela možnost, jo ponovno obiščem !
No, pa napišem čisto sveže izkušnje še jaz iz potovanja po Turški rivieri.
Namreč, danes smo se vrnili iz omenjenega popotovanja.
Še vedno sem pod vtisi tega potovanja in žal, prevladujejo bolj slabi, kot dobri.
Vsekakor sem bila navdušena nad samo Turčijo, preprostimi gostoljubnimi turki,
prekrasno naravo (pustimo umazanijo) in zgodovinskimi znamenitostmi.
Kot prvo v začetku nisem vedela, da obstajata dve potovanji in sicer Turkša riviera in potovanje po Likiji, saj sem že v samem štartu dobila ponudbo neckermanna za Tuško riviero.
Zmotilo je me predvsem to, da pri Turški rivieri smo morali za skoraj vsa potovanja
doplačati. V programu smo imeli za en dan Pomukkale, za drugi dan Hierapolis, kar pa smo naredili oboje v enem dnevu, saj se praktično nahaja skupaj.
Za zanimive stvari smo imeli časa premalo, za brezvezna nakupovanja(zlato, tepihi,usnje..)
pa mnogo preveč.
Medtem, ko drugi dve skupini, ki sta imeli krožno potovanje po Likiji, so za isto začetno ceno
dobili brez doplačila večino vsa potovanja.(Myro,še celo Efes,obalo želv..)
Skratka doplačati so morali le turško vasico, Hanam in turški večer in derviše.
Mi pa smo morali po osebi doplačati: Myro 40Eur, gora Tahtali 30,Manavgat z ladijco40,
turški večer 35,hanam 25,derviši 15,-če si vzel komplet skupaj 160eur+ 40 Myra(vse s kosilom).
Skratka, ko mi je kolegica iz skupine, ki so šli po Likiji povedala, kaj vse so videli za veliko manj denarja me je minilo vso veselje…
Skratka tisti, ki še potujete oz. se odločate, se definitivno odločite za krožno potovanje po Likiji, ker v istem času, za precej manj denarja vidite veliko več!
Vse ostalo je že dobro napisala tudi maslo.
Drugače pa veliko baranjtajte in uživajte v krasni Turčiji.
Tako, pa so očitno že ponudbe za naslednji – jesenski krog potovanja po Lykiji, tokrat od Studia moderna. Kljub vsemu prebranemu, sem se prijavila za 23.11.2012. Za dve osebi 513 €, + doplačilo za večerjo 200 €. Vstopnine vključene. Cena je definitivno zelo ugodna, pa še prepričana sem, da bo potovanje perfektno. Še gre kdo ta termin?
Tudi sama sem bila na tem potovanju leta 2004 za takratnih 42.000 SIT/OS in je bilo super v primerjavi s ceno in s tem kar smo dobili! Mi smo bili nastanjeni ves čas v istem hotelu 5* (odprli so ga cca 3 tedne pred našim prihodom) en manjši kraj ob obali blizu Side. Vsak dan smo imeli ob 8h se mi zdi štart za oglede, vračali smo se ponavadi okoli 17h (tut prej) in res smo veliko videli. Potem je ostalo vedno še za kopanje v morju, čeprav je bil že prvi teden novembra (voda je bla čist OK, nobenih “šokov”)! Vodič (domačin Turk, ki je govoril nemško) je bil fenomenalen in smo občasno še sedaj v stiku, zraven pa je bila ena študentka Slovenka za prevajalko, za katero tudi nimam žal besede in glede na to da govorim in razumem oboje je zelo dobro in dosledno prevajala! Bila nam je tudi zelo v pomoč pri našem individualnem raziskovanju in najemu avta, ker je bila tam že od aprila in se je z nami potem vračala domov.
Z možem sva se polna lepih vtisov v soboto vrnila iz Turčije. Bila sva na potovanju po Likiji. Popotovanje je bilo dokaj utrujajoče, kar pa v bistvu moraš vzeti v zakup, če želiš v enem tednu videti in doživeti toliko stvari. Hrana je bila okusna, mogoče bi lahko v nekaterih hotelih imeli večjo izbiro pri večerjah. Cene v hotelih so dokaj zasoljene za slovenski žep, vendar smo imeli čez dan možnost kupiti pijačo na avtobusu in si narediti nekaj zaloge za lepši večer v hotelu 🙂 Imeli smo tudi super vodiča, ki si zaslužita vse pohvale, saj sta se zelo potrudila in nas nasmejala na vsakem koraku, ter z obilo dobre volje skrbela za odlično vzdušje na avtobusu in ogledih. Skratka, bilo je fino!
Tudi midva z možem sva se v soboto 13.10.2012 vrnila iz potovanja po Turčiji (Od Istanbula do Antalije).
Povem lahko le to, da sva bila oba prijetno presenečena nad samo lepoto države, prijaznostjo ljudi in tudi nad organizacijo potovanja agencij Nikal in Tristan. Res vse pohvale, saj praktično nismo imeli nikakršnih slabih izkušenj. Največje zasluge za naše zadovoljstvo, pa sta vsekakor imela naša vodička Tinkara ter turški vodič Serkan, ki sta nam v času potovanja podala neverjetno veliko informacij. Naša Tinkara je bila kot zgodovinski leksikon, poleg tega pa pa še izredno prijazna, uslužna ter zabavna. Njeno zgodovinsko znanje pa je dopolnjeval Serkan, ki nas je seznanjal z turškimi običaji, navadami in s samim življenjem v državi. Lahko rečem, da je bilo kljub natrpanemu urniku naše potovanje nepozabno.
Želela pa bi opomniti vse, ki se odpravljate na potovanje na sledeče. Preden se odločate za takšne vrste potovanj se morate zavedati, da potujete s skupino in da so za vsako teh potovanj napisani točni dnevni plani, po programu, ki ga je agencija objavila. To pa pomeni, da si ne morate izbirati kje in kdaj boste jedli, kako dolgo si boste ogledovali kakšno znamenitost in kako dolgo boste nakupovali. Si predstavljate, kako bi bilo, če bi 30 ljudi želelo uveljavljati svoje različne želje. V kolikor se nimate namena prilagajati, raje ne hodite nikamor, oziroma pojdite v svoji režiji, pa se vam ne bo potrebno pritoževati nad organizacijo, ki ni bila pisana vam na kožo.
Moj nasvet za bodoče potnike:
Najprej dobro preberite program ali se pozanimajte v agenciji, kaj vam program potovanja nudi (kaj boste videli, kaj je potrebno doplačati, kako je s hrano…). Sprijaznite se s tem, da niste doma, in da je pijača in hrana v hotelih višjih kategorij in tudi v restavracijah zasoljena ( npr. pivo od 3 do 6 €), na kar agencija nima vpliva. Upajte, da vam bodo dodeljeni dobri vodiči, da boste kar največ izvedeli o državi in ljudeh in se jim prepustite, da vas popeljejo novim doživetjem naproti. Ne utrujajte se z morebitnimi drobnimi spodrsljaji, saj smo vsi samo ljudje, zato lahko imamo tudi napake.
In še moj nasvet za agencijo Nikal:
Če želite zadovoljne potnike, ki se bodo z veseljem vračali in potovali z vami, dobro preverite kakšne vodiče najemate. Naša skupina iz avtobusa S1 vam zagotavlja, da sta bila Tinkara in Serkan ključ do zadovoljstva vseh potnikov. Tinkara in Serkan, še enkrat hvala!
Lep pozdrav
Glede na vse napisano od 2001 do sedaj me predvsem zanima kako ste zadovoljni z zadnjimi potovanji – mislim da se začnejo v februarju 2013 – z Nikalom. Lahko gdo napiše kakšne vtise, se je kaj spremenila organizacija, plačljivi izleti, predrago za naše žepe….
Prosim naj se kdo javi, od zadnjih izletnikov, midva z možem greva 30.03.2013.
Hvala
Bila v zadnjem terminu lani: Myra, Pammukale,… Bila zelo zadovoljna. Vendar bodite pozorni na opis aranžmaja – gre točno po planu. Tisti, ki tega niso pozorno prebrali, so bili že prvi dan razočarani. Prvi večer ti podrobno opišejo dodatne izlete in ponudijo cene. Prav tako ponudijo večerjo in kosilo za tiste, ki si ob prijavi tega niso doplačali. Oboje ne rabiš, priporočam pa večerjo že ob prijavi. Za kosilo pa je vedno dovolj časa, da si vzameš kaj na poti, če pa imaš kakšen piškot s sabo, tudi preživiš brez problema. Sicer si pa lahko sproti vzameš kosilo, je pa za to, kar nudijo, malo predrago – se ne splača. Večerja v hotelu je odlična, imaš dovolj časa in ta čas lahko izkoristiš za klepet in druženje z ostalimi potniki.
Izlet ni naporen. Vsak dan je na programu en ogled ali največ dva (na enem kraju), sicer pa ogromno prostega časa. V hotelu ste večinoma do pete ure popoldan, samo drugi dan se mi zdi, da je bilo kasneje, ker je bilo malo več vožnje. Če se ne odločiš za kakšen dodaten izlet, potem ta čas v hotelu izkoristiš za uživanje: bazen, sprehod. Masaže so za doplačilo. Prav tako naj opozorim, da je pri večerji pijača plačljiva in precej draga (ne gre za all incl.), zato pazite, četudi si boste natočili sami čaj ali kavo pride natakar po 3 € !!! Ja, pijača v hotelu je res draga. Si pa na avtobusu lahko kupite pivo in ga prešvercate v hotel. Sicer je baje tudi tam 2 €, ampak še vedno je v hotelu ponekod tudi 6 €. Za vodo smo dali na avtobusu vsak 5 € in je bilo neomejeno. Zvečer si je seveda ne smete pozabit vzet iz hladilnika na avtobusu.
Mogoče še to – prvi dan te vode še ni bilo in v hotelu po večerji nastopi žeja. Zato je najbolje, da si vzamete za prvi dan par stekelnic od doma in jo date med prtljago.Tako si boste pač prišparali kakšen euro, ki vam bo kje drugje prav prišel.
Glede nakupov – nakupujte v manjših krajih, je ceneje. V Antalyi je bilo zadnji dan premalo časa in če točno ne veš kaj bi rad, se zgubiš med vso tisto goro robe, ki jo ponujajo. Če že, potem priporočam trgovine, kjer so fiksne cene. Na tržnici pa moraš imet energijo za glihat.
Sicer pa kava je večinoma dva eura, čaj pa je zelo dober in v večini od 0,5 do 1 €. Skratka to si res lahko vsak privošči. Pa toplo se oblecite, tudi Turčija ni tako topla kot se nam zdi.
Skratka, to res ni izlet, ki ste ga mogoče vajeni pri drugih agencijah, je pa zato dostopen tudi tistim, ki bi radi videli in doživeli Turčijo in ne nameravajo zapravit celo goro denarja. Za denar, ki sem ga odštela, sem videla maksimalno
Pravkar smo se vrnili iz Turčije in bilo je fantastično. Vse pohvale našemu fejst vodiču DEJANU…car!! In seveda naši tuški vodički Orhideji in šoferju. Vsa doplačila skupaj so nanesla 140 EUR (vsi dodatni izleti + 4 kosila). Lahko smo kupili posamezne izlete. Sama sem doplačala vse izlete brez kosil (100EUR), ker smo imeli polpenzion. Kosila niti nismo potrebovali. Dotatni izleti oz. za doplačat so bili: turški večer, ples dervišev, natur safari. Ostali ogledi in vstopnine so všteti že v ceno. Vode smo imeli na pretek v avtobusu (vsak je dal 5 EUR in je imel vodo ze cel teden). V hotelu pa je pijača draga, kar je logično.
Bila v Turčiji z Nikalom. Pričakovala sem,da bo za malo denarja malo muzike. Bilo pa je še slabše od pričakovanja. Gre za nekakšen nakupovalni izlet,katerega pa strogo ˝vodi˝ vodič,po programu agencije.
Nekdo od udeležencev je pripomnil,da je to šolski primer modernega trženja.
V programu izleta je tudi ogled izdelave tepihov, izdelava nakita in usnja. Ti ´ogledi´ se izvajajo v dopoldanskem času. Priprava za nakupe se začne že v avtobusu med vožnjo do predvidene destinacije,,ko nam vodič razlaga kako se nakup splača,ker je zagotovljena kvaliteta z nekakšnim certifikatom,ker vrednost zlata in tepihov strmo narašča,ker so sedaj popusti,ker blago dobimo kot tujci brez prometnega davka- skarata kupite. Ob prihodu do vseh treh nakupov.destinacij nas pričaka predstavnik ´´hiše´ z dobrodošlico v nekakšnem mešanem jugoslovanskem jeziku. Ta nam spet ponovi približno enako lekcijo kot smo jo imeli na avtobusu- nato pa je na vrsti najpomembnejša stvar nakup.
Glede cen-za primerjavo, usnjeno jakno so mi ponujali za 900 €,z nekakšnim cenkanjem smo prišli do 450€,kar je bila tudi zadnja cena. Povsem enako jakno,samo brez ´˝etikete in certifikata..˝˝sem kupila zadnji dan v mestu v trgovini(ne na bazarju) za 100€. Približno enako se prodaja tudi tepihe in nakit.
Namerno sem napisala,da sem jakno kupila zadnji dan v mestu. Prej,dokler nismo opravili vseh zgoraj navedenih nakupov,nas niso spustili iz vajeti. Avtobusni postanki,zelo kratki,so bili samo tam, kjer so prodajali samo majnše spominke. Da bi imeli kaj prostega časa v mestih sploh ni bilo govora,zmeraj se je nekam mudilo. Zanimivo pa je,da smo se iz hotela odpravljali pozno-ob 8,30,dvakrat pa celo 9,30.
Tako,da je bil programiran termin za individualne nakupe šele zadnji dan verjetno zaradi tega,da ne bi potrošili denar drugje.
Za primernaj naj povem,da v dnevu ko smo imeli izlet v Pamukale, smo več časa porabili za organiziran nakup zlata,kot pa za ogled verjetno največjega čuda narave v Turčiji.
Imeli smo nekaj plačljivih izletov,katerih pa se nisem vseh vseh udeležila. Izlet-vožnja z avtobusom cca 30 km na nekakšen safari,kjer je cca 45 min.hoje po makadamski cesti in nato kosilo je 45 € po osebi.
Tak izlet ti pobere cel dan,kar se mi je zdelo nekakšno zapravljanje denarja predvsem pa časa.
Naj omenim še to,da so vsi hoteli precej oddaljenih od kakšnih naselj,tako da si ob povratku avtobusa v hotel prisiljen koristiti taxi,ali pa lenariti dolg večer v hotelu.
Na nekem izletu,nam je vodič napovedal,da bo na avtobus vstopil fotograf. Ta paparac je potem s fotoaparatom in kamero,brez da bi koga povprašal za dovoljenje,snemal in fotografiral vse povprek na avtobusu in zunaj. Ob povratku smo se ustavili v nekakšni baraki na ˝kavi oz.čaju˝in tukaj smo si na LCD TV ogledali izdelke fotografa -seveda je tudi ža prodajal izdelek,CD .
To so moji vtisi iz tega izleta. Naj bo moje mnenje samo delček mnenj na tem foriumu s katerim se bodo bodoči izletniki lažje odločili za ali proti.
Abra, če bi si dobro prebrala program in napisano na forumu, ne bi smela bit razočarana. V programu točno piše, da greš v zlatarno, usnjarno in tepiherijo. In nikakor se ne strinjam s tabo, da gre izključno za nakupovalni izlet, ker mi smo poleg Pammukal, ki jih opisuješ, videli in zvedeli še veliko več o Turčiji. Četudi ti hoteli zgledajo sredi ničega, če bi si doma pogledala kje stoji hotel in se malo pripravila, bi videla, da si bila vsaj dvakrat peš na dosegu večje vasi. V Kemru so pa kafiči in trgovine 100 m od hotela ob cesti. Saj ne trdim, da Palma ali Kompas nimata boljših izletov, vendar ne za tako ceno. Že zdrava pamet ti mora dat vedet, da ne moreš za 300 € dobit 7-dnevnega izleta z avionom, hotele 4,5 zvezdic z zajtrkom, vse vstopnine po programu in povrh pričakovat še bogat program. Dobiš to, kar piše in nič več. Vzdušje in zadovoljstvo pa je odvisno od posameznika, imaš se kakor si sam narediš
Spoštovani gospod,ali gospa Fantazy. Iz vašega pisanja sklepam, da ste predstavnik agencije, zato bi od vas pričakoval,da kritiko ne sprejmete kot nekaj negativnega,na katero odgovarjate agresivno,ampak da v kritiki vidite dobrodošlo smernico za izboljšanje stanja. Nisem užaljena ker z mano komunicirate na ti,toda predlagam vam,da to metodo spremenite v vikanje,saj boste v poslu bolj uspešni. Glede na komunikacijo vašega vodiča v našem avtobusu,pa bi bilo za vas koristno,če bi opravil kakšen tečaj vljudnostnega komuniciranja.
Želim vam,da kritike spremenite v pohvale, slabo v dobro in dobro v najboljše.
Lep pozdrav
Ravnokar smo se vrnili iz popotovanja po Kapadokiji. Lahko rečem, da je bilo super, mogoče so se malce še lovili prvo sezono (2 leti nazaj, jeseni), ko sem prvič potovala z njimi v Turčijo, ampak sedaj pa zadeve potekajo tekoče in brez težav. Odlična organizacija. Druščina na avtobusu je bila odlično razpoložena, zadovoljna in tudi naš vodič, ter lokalna vodička sta bila dobro usklajen team. Lepo je bilo in sigurno se še vračamo v Turčijo.
Draga Abra..boljše kot si sama napisala jaz ne bi mogla, v bistvu že od prihoda domov iščem nekoga, ki bo potrdil moje misli. Menim, da je sam nakupovalni izlet “sprogramiran” na zapravljanje denarja na TOČNO DOLOČENIH mestih. Tako nasilnega izleta še nisem doživela, saj sem za “ogled” zlatarne/usnjarne in izdelave tepihov, pridobila vsepovsod za svoj vrat hijeno/prodajalca, ki me je zasledoval in moril z nakupom..čeprav sem večkrat povedala, da ne nameravm ničesar kupiti. Glede na to da je bil prostor gibanja popolnoma OMEJEN in nadzorovan je bil čas postanka na teh “ogledih” NEOMEJEN..tako je velika večina tako imenovanih slabih in nezainteresiranih kupcev, čakala tudi po pol ure pred avtobusom, da so se opravili vsi nakupi -čeprav je to bil le en človek!!!!! Čas postanka za kosilo je bil med 20 in 30 minutami. Ljudje, ki niso imeli kosila, si žal niso mogli v okolici naše “restavracije” (in the middle of nowhere) kupiti ali se najesti v lastni režiji. Kosila so bila izpod vsake kritike, nekvalitetna in slaba. Ko smo v Antaliji želeli več prostega časa, nam to ni bilo ugodeno, čeprav se nam nikamor več ni mudilo razen na večerjo. Kdor koli je zamudil, se ga ni blagohotno čakalo kot pred zlatarno(!) ampak je dobil očitajoči pogled turškega vodiča. No, v Antaliji nam je vodička na skrivaj pokazala kje je tržnica – kaj takšnega še nisem doživela. Menim, da je agencija Nikkal našla tržno nišo, kako celi avtobus slovenskih ovc voziti po utrjenin poteh…kot sem prebrala prejšnje kometarje…smo vsi lezli po istih poteh, gledali iste mini mošeje v vasi, ki je nihče ne najde na zemljevidu. Kaki Kemer, Belek..ljude pozabite, spali boste 20-30 km stran od turizma, kafičev in trgovin…v hotelih, do katerih smo prispeli mimo krav, kmetij in nasadov. Pozabite, da boste preživeli dan na plaži, ob morju, saj potrebujete kolo ali pa javni prevoz, za tak luksus. JAZ OSEBNO MORJA IN PLAŽE NISEM DOŽIVELA. Razen iz avtobusa, smo lahko le z otožnimi očmi opazovali kako mimo nas bežijo peščene plaže in civilizacija…saj se nam je mudilo na kosilo v restavracijo, ki je bila vsaj 1 km stran od najbljižje civilizacije ali na ogled (beri prodaje) tepihov. Vsi ki ste hvalili izlet moj poklon, saj na koncu koncev tudi ljudje, ki jim to odgovraja obstajajo. Za konec bi še dodala, da smo prisilno morali na koncu izleta plačati turškemu vodiču ( 1 EUR na dan pričakuje je napovedala vodička) napitnino, ki je le štel denarce od provizij, kjer smo zapravili denar. Hahhahah. Vse pohvale vodički, ki je omilia bedo tega izleta s svojim znanjem in simpatičnem vodenje.
Forum je zaprt za komentiranje.