Necepljeni brez bolniškega nadomestila
svbba, 22.09.2021 ob 09:56
Anonimno 2069, 22.09.2021 ob 06:05
Ja, načelom kar podpiram.
Zdaj imamo tak primer, jaz sem cepljena, hčerka najstnica doma okužena, druga hčerka 6r pa v karanteni. Jaz moram hodit v službo in se testirat s HAGT(ne samotestirat) na 48 ur. Ni prijetno, s tem da moram popoldne še naloge predelat z mlajšim otrokom., ker mi logično ne pripada višja sila.
Sodelavka, necepljena, z rizičnim stikom, ostane doma in uživa lepo jesensko vreme 10 dni, plačana karantena. Jaz delam pa še namesto nje.
Kot necepljena bi lepo imela 10 dni počitnic, plačanih.
A so te s pištolo za vratom prisilili, da se cepiš??
Drugače pa tole s karantenami ca cepljene in necepljene je itak ena bedarija..
Recimi v avstriji, pri moji sestri je tako, v šoli je doma samo učenec/i, ki sedi neposredno zraven okuženega, ne pa kar cel razred..Ker ponavadi kasneje itak noben učenec ne zboli.
za anonimno 2069
Bodite odgovorni, 22.09.2021 ob 07:34
kaj pa podpiras, 21.09.2021 ob 22:40
Edino pravilno, 21.09.2021 ob 21:56
Etina710, 21.09.2021 ob 21:54
Evo, Nemci od 11. oktobra ne bodo dobili nadomestila v času karantene če ne bodo cepljeni. Najprej so samo tri zvezne dežele napovedale to, sedaj bodo to prakticirale vse:
Samo vprašanje časa kdaj bodo to kopirali tudi pri nas.
Podpiram!
Kaj podpiras?
Tele eno zaostali, tudi ti prides na vrsto, nic bat!
Namesto da bi se zgledovali po razvitih Evropskih državah, se mi seveda obnašamo kot balkanci z svojo mentaliteto in anticepilskim razmišljanjem.
Drugače kot z zaostritvijo pogojev pač pri nas ne gre.
Ce bi bili odgovorni, bi se zgledovali po razvitem svetu ze prej in vzpostavili recimo zdravstvo, kot je na Svedskem, solstvo kot je na Norveskem, gospodarstvo kot je v Nemciji in imeli bi politike, ki ob napakah odstopijo s polozaja, kot je to praksa v tujini!
Tako pa smo v vsem komplet Balkan in bomo ostali Balkan!
Ja, marsikaj je prišlo iz Nemčije, ki jo nekateri tako poveličujete. Tudi Hitler, Goebels, Himler, Mengele in tisoče l(j)udekov z ordung und disciplin mentaliteto, ki so sprva le ploskali ideji, da se evidentira Žida, kasneje pa so na njih – in ne le na njih – opravljali grozljiva mučenja.
Prepozno so spoznali, da so enkrat tudi sami prišli na vrsto.
Zdaj se bolniška odpove necepljeni. Jutri morda nosečnicam, tistim 70+.. . V končni fazi se sploh ukine. In tudi javno zdravstvo. Naj se zdravi, kdor lahko plača. Tudi operacije, kemoterapije, biološka zdravila. Hitro smo lahko tam.
Forum je zaprt za komentiranje.