NEberem knjig in rabim nasvet.
Zdravo!
Sem najstnica (14) in ne berem knjig. Rabim nasvete kako se naj spravim brati knjige.
Verjeli ali ne ko berem knjigo gledam na uro in preračunavam kot kakšen gps kdaj bo konec te ”muke”.
Ne znam si predstavljati kako lahko npr. moja prijateljica bere knjige eno za drugo. Jaz na leto preberem 3-5, ona pa okrog sto in več. Če upoštevamo 3 za domače branje. Torej rada bi brala knjigo z užitkom in besedo ” muka ” izbrisala. Ko pomislim, da nekateri otroci po svetu sploh nimajo knjig in bi si tako zelo želeli brati mi je hudo in se človek kar zamisli.
Vsak nasvet bo dobrodošel.
Poskušaj najti nekaj, kar te zanima, na podlagi svojih interesov. Ali obiskuješ kake krožke? Nekateri berejo knjige kar po vrsti, drugi pa se odločijo za določeno zvrst, na primer, da bodo brali le detektivke. Povej mi več o svojih zanimanjih, pa ti zahko priporočim kako knjigo.
Aja, verjamem pa, da te domače branje zna odvrniti od branja knjig v prostem času. Kake naslove pa imate za domače branje? Sklepam, da so to večinoma slovenski pisatelji, ali se motim?
Hvala za odgovor. Ja sem bolj tehnični tip, modelarstvo,.. treniram borilno veščino in najdem sprostitev v teh krožkih. Nemaram ravno knjig i vampirjih, kriminalkah, znanstveni fanstastiki. Za domače branje smo imeli Velike zelene oči in moram priznati da je to bila tista knjiga, ki jo z veseljem preberem. Pa tudi pred leti od Wilsonove NAJBOLJŠI PRIJATELJICI, in njene knjige. Zanimajo me takšne bolj na podlagi resničnega dogodka, mogoče o kakšni mucki, ipd.
Tudi sama ne maram znanstvene fantastike.
Menim, da bi ti bile všeč naslednje knjige:
David Hill, Se vid’va Simon
Frances Cherry, Leon
Ron Bunney, Potoni ali splavaj
Poskusi si izposoditi in prebrati kako od teh, pa sporoči, kako ti je bila všeč. Če ti je bila všeč knjiga Velike zelene oči, potem bi ti morala biti všeč tudi Se vid’va Simon.
Lepo, da si ustvarjalen in športen tip. Kar tako naprej!
Oglasi se še kaj! 🙂