Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ne znam speči zajca

Ne znam speči zajca

Mislim da že naslov pove vse. Enostavno je neužiten, okus grozen.

Kako naj ga spečem, da bo okusen, katere začimbe naj uporabim.

jaz spečem zelooo okusnega zajca.
Natrem ga s soljo in dodam samo rožmarin.
V vroče olje (2 žlici) vržem kose zajca in na pol pokrito zapečem toliko, da je kar fejstr rjavo, nato zalijem z belim vinom in pokrijem (ker zelo šprica in se para dviga – imam res potem vso kuhnjo umazano). Ko se para malo umiri, ponovno odkrijem in zajca obrnem, da se (na pol pokrito) zapeče še na drugi strani, spet ponovim zalivanje z vinom. Nato pa v pokriti posodi dušim še kar dolgo (sicer je trd), najbrž kar celo uro ali več. po potrebi zalivam. če vidm, da se “kuha” namesto peče, odkrijem, da se izsuši.
Tudi moja mama ne naredi dobrega zajca, ker ga dejansko kuha in ne peče. In okus je ogaben. Pri meni pa bi še prste pojedel. Z rožmarinom pa ne šparajte

še to: zares dobro ga zapecite, da je zelooo rjav, zato dobi okus. Ne skrbite, ne bo se zažgal.

Pri nas kunce oziroma zajce damo vedno v paco, šele nato pa v pečico. Samo, če gre za mlade, paco izpustimo. Ga pa tudi vedno razkosamo.

Jaz razkosanega solim, popram in potrosim z rožmarinom. Nato ga zapečem na olivnem olju z obeh strani. Ko dobi barvo, ga pokrijem s pokrovko, ki pa mora dobro zadrževati vlago, in dam ogenj na malo. Dodam razno zelenjavo: čebulo, korenček, zeleno, cvetačo … kar pač imam. Zalivati po navadi niti ni treba. Tako dušim nekaj časa, malo obrnem, sicer pa ne odpiram preveč posode, da vlaga ne uide.

Jaz kose zajca (npr. stegno) pečem cca 2 uri oz. toliko časa, da meso skoraj “odpade” od kosti. Če se meso še drži kosti, ni okusno. Meso pa samo solim in dodam malo čebule in česna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close