Ne želim zveze, a se počutim osamljeno
Vse kar moraš narediti je, da si obogatiš življenje s še kakšnim hobijem, kjer bi lahko spoznala kakšno dobro prijateljico, ki bo s teboj tudi za kakšne praznike. Če ne drugače, kdaj povabi na kavo tudi kakšne sosede – jaz npr. soseda, ki sta čez 80. Išči različne možnosti, ki ti ustrezajo. Boš že našla.
Pa verjetno bo mimo že prišel tisti, ki bo “pravi” zate. Se pa strinjam, da je boljše tako kot pa da si z nekom, samo da imaš nekoga.
Osamljenost pa čutijo tudi tisti v vezi in ta je še bolj grozna. Imaš nekoga ob sebi, pa ga nimaš.
Hmmm….kaj pa te moti npr. na tistih,ki se jih vztrajno otepaš?
Ker poznam kar nekaj takih in drugačnih samskih punc, ki govorijo isto kot ti. Da ni nobenega normalnega itd. Vsakega pol leta jih menjajo, pa sami vaški jeb***, pa taki in drugačni frajerji. Po drugi strani pa jim pošteni, delavni fantje, ki bi jim res dali dušo in srce ter jih po rokah nosili, pač “niso”.
Tudi sam pogrešam isto… Predvsem druženje. Trenutno mi ne uspe najti resne punce za zvezo. Če si zaželiš samo prijateljsko družbo, iskren pogovor, ali skupno aktivnost mi piši na nik1234dj@gmail.com
Ker poznam kar nekaj takih in drugačnih samskih punc, ki govorijo isto kot ti. Da ni nobenega normalnega itd. Vsakega pol leta jih menjajo, pa sami vaški jeb***, pa taki in drugačni frajerji. Po drugi strani pa jim pošteni, delavni fantje, ki bi jim res dali dušo in srce ter jih po rokah nosili, pač “niso”.
[/quote]
Ja kaki lazijo za mano…to da se spustim v vezo mi more moski biti vsec fizicno, da se ujamem na vseh nivojih in imava iste interese, da je financno neodvisen in ima urejeno sluzbo itd…, ker res ne mislim pri 40-tih zivet eno leno pijavko na socialni pa verjemi, da jih je ogromno takih. Pa da je na splosno samostojen, da rad gre kam na potovanje, da ne rabi vse mamice vprasat, da je pozoren in komunikativen. Verjemi, da je to misija nemogoce…ce pravis, da jih vec zensk to pravi pol vidis, da je zal res.
Hvala Tinca, bom upošteval. Kot rečeno, me stisne na momente :/
[/quote]
Jaz tud pravim, ne nizat kriterijev tam kjer ti je res pomebno. Vcas si kak blesav kriterij damo pa je treba mal revizije nardit, ce je smisel. Moram ti pa povedat neki. Ko pride otrok, verjem se vse spremeni. Takrat se v vecini nas zensk prebudi neka zver….dobesedno. Za nas je precej vec prilagajanja in obveznosti, kot za moske. Veliko je tipov, ki bi se naprej fural lajf kot so ga fural pred otrokm. Trust me, ne gre. Normalno da se nsm odtrga in zacnemo tezit. Vsaj dokler ni otrok samostojen merkat nase, poskrbet za osnovno prehrano, pospravt zadeve je treba vedt da lohk da niti 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prejsnjega lajfa ne bo … zenske smo dejansko bolj obremenjene….no vsaj take, ki gledamo na otrokov razvoj, ga ne vlacimo po vseh mogocih pasjih procesijah, skrbimo da ima uravnotezeno prehrano ( da frutkov ipd skoraj da ne kupimo), da ima otrok red spanja od malega, potem so tu se bolniske, obiski zdravnikov, to je tud na nas obicajno, pa tisti stres-klic iz vrtca da z otrokom neki ok…ce si nekdo res zeli druzine, bo to zastopil in prilagodil. Tisti ki si jo v resnici ne zeli, pa jo ima ker se to spodobi, tam pa je problem. In zastopi se neki. V tvojih letih, je verjetno tudi oseba nasproti tebe dozivela marsikaj, tudi konkretno razocaranje v resni zvezi ali da ji nasproti hodijo samo poroceni ali v vezah za kar izves naknadno ali taki ki hocejo samo sex dobit in so zato sladki, nikol ne ves kaj imas nasproti, kaj je dala oseba cez, kaj si res zeli….in ja vem tudi vam ni lahko…na zacetku pase da je ustimana, pa fina … a kaj ko pol spoznas, da nic ne zna in da ne bi sluzbe ne bi nic…pa zanimiv…zmer vec tipov je, ki bi zelel bit vzdrzevani s strani zenske….jaz vem, da bi verjetno ostala kar sama. Sem se pa zaenkrat zaklela, da ce kdaj slucajno ostanem sama z otrokoma, sem za druge zaprta. Moj svet bosta onedva se naprej, da ju pripravim na samostojno in odgovorno zivljenje, ne da bi jima vnasala se strese z novimi osebami v druzini itd. Ce bi bila pa brez pa….ne vem kako bi to prenesla, da ne bi imela otrok in partnerja s katerim bi gradila druzino. Ker druzina je nekaj kar sem si zelela. Je pa tako, rekla sem si da nimam kaj zgubit, ker oba se starava. Zato sem po nekaj pogovorih predlagala da vrzeva karte na mizo. Naj pove on kaj hoce v zivljenju, kako se vidi, kaj mu pomeni, potem pa se jaz povem svoje. Ker najbolj je, da en hoce otroke, drug pa ne. En isce sam sex, drugi se preda z vsem ker isce resno zvezo. Jaz zase lahko povem, da se drzim vsega kar sem mu rekla, on pa je na kaksne stvari pozabil, pa ga moram spomnit😁. Vso sreco in ja vcas dobis tam ko najmanj mislis. Sploh ksne poroke in pikniki so zakon😊. Se vseen boljs kot internet, vsaj prec v zivo vidis osebo.
Nisem mislil komentirat ampak po vseh komentarjih bom. Glej življenje je tako ali tako prekratko da bi trpeli, vsaka zveza pusti posledice tako dobre kot slabe. Če v življenje pritegneš en in isti tip moškega ali da te takšni pritegnejo potem moraš tu narediti nekaj na sebi, ni toliko na njih kakšen tip človeka izbereš. Poskusi kaj drugega. Pa ne spuščaj kriterijev kot ti govorijo, kriterijov ki jih imaš, torej ne imej prevelikih in ne premajhnih. Neko pravo razmerje kriterijev torej. Zveze pa so tako ali tako dogovarjanje in kompromisi. Prav nikjer ni ves čas idealno. Otrok je pa stvar izbire. Vem pa kako je ko se ti zveze enostavno zamerijo, ne razmišljajo samo ženske tako, tudi moški. Hudo je takrat ko so prevare v zvezi, pa tudi takrat je več poti (eni preživijo in gredo skupaj naprej, eni celo močnejši in bolj povezani kot prej, drugi enostavno gredeno narazen). No ja smo pa tretji ki bi radi preboleli in ne mormo pa se nam zveze zamerijo. Za izlete in dopuste pa tudi agencije organizirajo dopuste za samske.
[/quote]
Odrasle ženske iščemo odrasle moške, ne pa pridne fantičke.
Torej poštenega in delovnega moškega se išče. Po rokah me pa ni treba nositi, saj imam noge, da lahko hodim. Nikakor pa normalna in zrela ženska ne potrebuje nekoga, ki ji bo igral hlapca. To je pa problem večine moških danes. Ali mislijo, da se morajo ponižati. Ali pa verjamejo, da morajo žensko izkoristiti. Tistih, ki razumejo, kaj je partnerstvo dveh zrelih odraslih oseb je pa tako malo, da jih za nas ženske zmanjka.
Zato pa nekatere gremo na umetno oploditev, da imamo na koncu vsaj otroke, če že do mož ne pridemo.
Kako pa razbereš v prvem trenutku, da je človek, ki te povabi na kavo/večerjo, ali pa prosi za kontakt “servilnež”, oz. “priden fantiček ter brez službe”?
Osnovni bonton narekuje tistemu dedcu, ki ga je vsaj nekaj v hlačah, da plača večerjo, da ženski odpre vrata. Da mu ni težko rečt “Danes si res čudovita!”. Da ob vabilu na prvo večerjo podari rožico. In ti take imenuješ “servilneži”?
Žalostno je, da morate imet pijance, pa razgrajače in pretepače, pa da vas z dvema otrokoma vrže iz stanovanja, da pri 45tih spoznate, da je ravno tisti 35 letni “servilnež” tisti tip človeka, ki si ga želite ob sebi.
In ja, “umetna oploditev”. Ko bi to le delovalo tudi pri moških. Imam dobro službo, pričenjam z gradnjo hiše. In ko berem take in drugačne “zmazke” tukaj, se vsakič bolj zavem, da je “normalnih” žensk z razčiščenimi pojmi, zares vedno manj.
Kot, da bi brala svoje misli. Po zadnji neuspeli zvezi me je kar minilo vse skupaj, a sedaj si vedno bolj zelim neke blizine. Stara sem isto kot ti in kar spoznam moske, skoraj vsi bi radi nekaj imeli brez obveznosti. Imam tudi svoje hobije, sluzbo in vse, vendar mi manjka neka partnerska zveza, nekdo s katerim bi zaspala skupaj, v bistvu, da bi se imela lepo skupaj
Sem samski že dobrih 5 let, nekako podobno po zadnji vezi sem si vzel čas zase, da malo zaživim, morda prvo leto, da sem malo pogrešal bližino ampak, ko se spomniš na preteklost in kaj vse ti je ta bližina prinesla človeka hitro mine vse skupaj. V tem prvem letu se mi je toliko enih plusov za samskost pokazalo, da me je tudi želja po partnerstvu minila.. Sedaj po dobrih 5 letih se mi pa že ideja o dvojini fizično upira.. V teh 5 letih sem imel nekaj seks prijateljic, ki pa je v končni fazi tudi edino, kar še rabim od ženske, občasni seks in nasvidenje ljubica do prihodnjič. V teh 5 letih se mi je tudi precej več stvari odprlo/izboljšalo, kot vsa leta poprej, sedaj partnerstvo vidim kot omejevanje in ujetništvo, koliko enih let,energije in časa sem praktično vrgel stran brezveze, po drugi strani pa sedaj uživam za vse prej nazaj.. Glede otrok sem pa že kot najstnik sklenil, da jih ne želim, danes se mi to upira še bolj kot partnerstvo..
Punce… potolažite se. Pri dobrih 30… imate še čisto dovolj časa, moški pa enako. In ja, da se tudi kasneje spoznati pravega ali pravo – izostren okus in občutek, ki pride z leti pri tem krepko pomaga.
Avtorica – tebi bi pa svetoval, da dobro premisliš svoje želje; namreč kaj hočeš in česa ne. Pri tako razdvojenem pogledu kot je v naslovu te teme ne mešaš samo sebe, pač pa tudi druge, ker v svet oddajaš mešana sporočila.
Živjo
Si se vedno za kavo? Jaz bi šla z veseljem. Upam da si kje iz lj.
Če želiš piši na maja93854@gmail.com
DXQ, 02.07.2020 ob 21:09
Ve kar visajte kriterije do oblakov in cez. Za nagrado se pa lahko pocutite osamljene, lol.
Jao, kaksne domisljave delusional prepotentnice so danansje zenske. Cist se vam je odpeljalo. Servilnezi, kje ste, da jih kratkocasite? lol
Diksi, osamljenost nima veze s tem da si sam. Mnogo ljudi v vezah je namreč osamljenih. Zato nižat nekaj za kar veš da mora biti (recimo zvestoba, predaja, podpora itd itn kar ti je pač pomembno in od tega ne odstopaš) res ni smiselno ker to onesrečuje vse vpletene. Veza pa ni namenjena temu temveč temu da dva delita sebe in skupaj sodelujeta za njuno najvišje skupno dobro na vseh področjih. Jebeš vezo v kateri si sam! Tam sta on ona in njuna veza za katero morata oba 100% skrbet!
Če tega ni se je brezveze it neko polovičarstvo. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.