ne želi poroke…
Mislim, da je večina v ozadju “racionalizacija” pri ženskah, zakaj niso poročene, čeprav s stalnim partnerjem živijo že “celo večnost”, pa jih še ni zaprosil ali je odklonilen, ko pogovor nanese na to. Lažje je tem ženskam iskati neko logiko in smiselnost v tem, zakaj niso poročene, ker s tem tiho soglašajo s svojim partnerjem, čeprav si seveda želijo poroko, ampak točno vedo, da jih ne bo zaprosil za roko…
Jao jao. Vedno utrujate s sprejemanjem drugega in nekimi napačnimi (ali vsaj drugačnimi) prepričanji, pa poglej, kaj pišeš tu- razmišljaš zelo ozko in plehko, oprosti. Kot, da je poroka edina gesta, da tip resno želi živeti z njo.
Ja, TO so samo TVOJA prepričanja in ni nujno, da si jih ostali tudi poslužujemo.
Jao jao. Vedno utrujate s sprejemanjem drugega in nekimi napačnimi (ali vsaj drugačnimi) prepričanji, pa poglej, kaj pišeš tu- razmišljaš zelo ozko in plehko, oprosti. Kot, da je poroka edina gesta, da tip resno želi živeti z njo.
Ja, TO so samo TVOJA prepričanja in ni nujno, da si jih ostali tudi poslužujemo.[/quote]
Problem je v tem ker tako razmišljanje ni logično…
zato ker nikoli pa ne pomislijo proti…
če imaš nekoga rad ga neboš utrujal z poroko
če imaš nekoga rad se ti ni problem NE-poročiti!
itd itd
Vedno pro-žensko ups pardon ODRASLO in ne-infantilno!
Ja, TO so samo TVOJA prepričanja in ni nujno, da si jih ostali tudi poslužujemo.[/quote]
itd itd
Vedno pro-žensko ups pardon ODRASLO in ne-infantilno![/quote]
No, jaz se strinjam z obojim. Tudi s tem, da če imaš nekoga rad, ti ni problem se NEporočit. 🙂
Partnerja morata komunicirat med sabo. Spraševat po forumih zakaj se tvoj partner noče poročit, ne bo prineslo kakšnega pametnega rezultata. Če imaš nekoga tako zelo rad, da se hočeš poročit z njim, ga verjetno tudi tako dobro poznaš, da poznaš odgovor na to vprašanje. Spodobilo bi se, da ga.
Drugače pa tako kot jaz opažam malo to situacijo pri frendih in znancih, problem poročiti se ali ne pri tistih, ki so že več let skupaj, sploh ni povezan z vprašanjem ali imaš nekoga dovolj rad, ali misliš resno ( če recimo kupjeta skupaj stanovanje, najbrž mislita resno), ali čakaš da še kaj boljšega pride mimo. Pri tistih, kjer en je za poroko, drugi pa ne, je ponavadi problem bolj v tem, da imata različne poglede na samo poroko. Enemu se to zdi lepo, romantično, nek izkaz ljubezni, drugemu pa nekaj brezveznega, nek ceremonial na ravni starih šeg in navad in je ravno zaradi tega proti temu, ker iz svoje zveze noče delat šova.
Še najpogosteje pa danes slišim marsikoga praviti, da se ne bo poročil, ker je škoda metat denar za takšne stvari. Seveda, lahko greš eno sredo na matični in to narediš praktično zastonj. Ampak, roko na srce, takšnih je malo. Če se že podajajo v to, naredijo zadevo vseeno vsaj kanček bolj slovesno. In kakorkoli obračaš, poroka potem je nek strošek. Pri meni je bila recimo v krogu ožjih družinskih članov in najbližjih prijateljev, pa sva vseeno potrebovala zanjo kar nekaj denarja. In ker s tem absolutno ne bi hotela obremenjevat drugih, recimo starše, sva to naredila takrat, ko sva si to lahko privoščila. Vem pa, da tega recimo 5 let prej ne bi mogla. In razumem, da si tudi kdo drug v sedanjih razmerah tega ne more privoščit. Tako da posploševat kar nekaj v tri krasne, da nekdo nekoga nima rad, če se ne poroči z njim, nima smisla. Ljudje smo si med seboj različni. Tudi partnerske zveze so različne. Včasih lahko na podlagi svojih izkušenj in vedenj vlečemo vzporednice z drugimi, včasih pa lahko s tem tudi ustrelimo zelo mimo.
itd itd
Zanimivo je, kako se moški vedno trudijo ne-poročiti, ženske pa poročiti. :)) Ženskam poroka pomeni varnost, stalnost ter neko zagotovilo, da bodo otroci preskrbljeni.
Pa še to – otrok, rojen v zakonski zvezi, se po zakonu šteje za moževega otroka, čeprav je biološki oče morda nekdo drug (t.i. kukavičji otroci). Otroka, ki ni rojen v zakonski zvezi, pa mora njegov oče priznati kot svojega. Da ne govorim o kompliciranih situacijah, ko oče umre v prometni nesreči ali drugače pred rojstvom otroka in pred priznanjem, da je njegov.
itd itd
Zanimivo je, kako se moški vedno trudijo ne-poročiti, ženske pa poročiti. :)) Ženskam poroka pomeni varnost, stalnost ter neko zagotovilo, da bodo otroci preskrbljeni.[/quote]
Antilopa to pomeni izključno to, da poroka ”DAJE” (v prenesenem pomenu) več ženski kot moškemu….
In če smo realni ženska dobi v 90%+ s poroko več kot moški…
Zanimivo je, kako se moški vedno trudijo ne-poročiti, ženske pa poročiti. :)) Ženskam poroka pomeni varnost, stalnost ter neko zagotovilo, da bodo otroci preskrbljeni.[/quote]
Antilopa to pomeni izključno to, da poroka ”DAJE” (v prenesenem pomenu) več ženski kot moškemu….
In če smo realni ženska dobi v 90%+ s poroko več kot moški…[/quote]
Absolutno drži. Edino, če se moški poroči zaradi finančnih razlogov, ima on sigurno več od nje. Vse ostalo lahko moški dobi brez poroke – kuhanje, pranje, likanje, seks, otroke…:)) Zato moškim tudi ni toliko do poroke.
In če smo realni ženska dobi v 90%+ s poroko več kot moški…[/quote]
Absolutno drži. Edino, če se moški poroči zaradi finančnih razlogov, ima on sigurno več od nje. Vse ostalo lahko moški dobi brez poroke – kuhanje, pranje, likanje, seks, otroke…:)) Zato moškim tudi ni toliko do poroke.[/quote]
Jaz grem stavit da bi se vsak(celika večina) moški hoto oženit z svojo drago če bi mu poroka po zakonu dovoljevala še 1 ljubico recimo (ali spolno partnerko)
Absolutno drži. Edino, če se moški poroči zaradi finančnih razlogov, ima on sigurno več od nje. Vse ostalo lahko moški dobi brez poroke – kuhanje, pranje, likanje, seks, otroke…:)) Zato moškim tudi ni toliko do poroke.[/quote]
Jaz grem stavit da bi se vsak(celika večina) moški hoto oženit z svojo drago če bi mu poroka po zakonu dovoljevala še 1 ljubico recimo (ali spolno partnerko)[/quote]
Saj za ljubico ne rabiš zakonske podlage. :))) Pa tudi v takem primeru ne gre za “njegovo drago”, ker če bi bila “njegova draga”, ne bi imel ljubice. A ti misliš, da samo moški varajo? Pejt malo na forum nezvestoba – varanje….:))
Jaz grem stavit da bi se vsak(celika večina) moški hoto oženit z svojo drago če bi mu poroka po zakonu dovoljevala še 1 ljubico recimo (ali spolno partnerko)[/quote]
Saj za ljubico ne rabiš zakonske podlage. :))) Pa tudi v takem primeru ne gre za “njegovo drago”, ker če bi bila “njegova draga”, ne bi imel ljubice. A ti misliš, da samo moški varajo? Pejt malo na forum nezvestoba – varanje….:))[/quote]
Seveda ne rabiš… ampak govora je o ŽELJI po poroki… če bi bilo v družbi smatrano da imeti ljubico ko si poročen je ok medtem ko če nisi ni ok, bi bila to neke vrste gonilna sila moškemu ki bi LAHKO (ali najverjetneje) prevagala tehtnico pri tem da se mu je ali ni za poročiti…
Spet žensko mipšljenje če bi bila njegova draga nebi imel ljubice……. pa ti veš da je moškemu v genih da ”oplodi” čimveč potencialnih žensk?
Jaz že skoz govorim da je partnerstvo v naši družbi čisto pro-žensko…. in zato moški nimajo/mo nobene želje po poroki, ker pere, kuha, lika nam lahko mati še ”dosti let” umremo itak prej kot ženske, poroka pa je itak obveza zaradi katere naše ženske postanejo v POVPREČJU manj urejene in bolj obilne….
najboljše 20-30 letnice so pa itak boljše od velike večine 30-50 letnic….
Saj vem da za ljubico ne rabiš zakonske podlage drugač ampak govorim hipotetični primer kdaj bi več moških (dosti več) želelo se poročit… ker bi tudi oni meli nekaj od tega….
ne pa samo bolj zanemarjeno in obilnejšo žensko…
Jaz ne poznam trenutno nobene ženske (poročene) ki bi bila po poroki bolj seksi kot pred poroko… govorim seveda o moji generaciji +/- par let se pravi 23-29 letnih ženskah… večina jih je po poroki slabših kot na slikah z maturantskih/absolventskih izletov 😉
Saj za ljubico ne rabiš zakonske podlage. :))) Pa tudi v takem primeru ne gre za “njegovo drago”, ker če bi bila “njegova draga”, ne bi imel ljubice. A ti misliš, da samo moški varajo? Pejt malo na forum nezvestoba – varanje….:))[/quote]
Seveda ne rabiš… ampak govora je o ŽELJI po poroki… če bi bilo v družbi smatrano da imeti ljubico ko si poročen je ok medtem ko če nisi ni ok, bi bila to neke vrste gonilna sila moškemu ki bi LAHKO (ali najverjetneje) prevagala tehtnico pri tem da se mu je ali ni za poročiti…
Spet žensko mipšljenje če bi bila njegova draga nebi imel ljubice……. pa ti veš da je moškemu v genih da ”oplodi” čimveč potencialnih žensk?
Jaz že skoz govorim da je partnerstvo v naši družbi čisto pro-žensko…. in zato moški nimajo/mo nobene želje po poroki, ker pere, kuha, lika nam lahko mati še ”dosti let” umremo itak prej kot ženske, poroka pa je itak obveza zaradi katere naše ženske postanejo v POVPREČJU manj urejene in bolj obilne….
najboljše 20-30 letnice so pa itak boljše od velike večine 30-50 letnic….
Saj vem da za ljubico ne rabiš zakonske podlage drugač ampak govorim hipotetični primer kdaj bi več moških (dosti več) želelo se poročit… ker bi tudi oni meli nekaj od tega….
ne pa samo bolj zanemarjeno in obilnejšo žensko…
Jaz ne poznam trenutno nobene ženske (poročene) ki bi bila po poroki bolj seksi kot pred poroko… govorim seveda o moji generaciji +/- par let se pravi 23-29 letnih ženskah… večina jih je po poroki slabših kot na slikah z maturantskih/absolventskih izletov ;)[/quote]
Meni sošolci pravijo, da sem skozi ista kot v srednji šoli, da bi me prepoznali tudi če me 10 let ne bi videli. 🙂
Je pa res, da se je tudi precej žensk moje generacije malo zapustilo. Ne le po poroki, na splošno po enem 25. letu. Po kakšnem porodu pa sploh. Ampak to bolj kot poroka prinese način življenja. Slabe navade in razvade se do 25. leta še ne poznajo toliko na ženskem telesu, potem pa.
Ne ne gre na tist način se bo poročil s tabo, ker si ti to želiš… , gre na tist način, da sam čuti, da se želi poročit z njo in če tega ne čuti pa je vseeno želel imet otroke z njo (pazi otroke! ne psa, mačko nap.), jo je preslepil oz je ona “malo” naivna, da je šla v ta špil predno ji je izkazal kako resno namero, da bo res živel z njo…….
[/quote]
Čakaj malo. Kaj pa je za tebe poroka? Kakšna gesta, kaj s tem partnerju poveš, čemu se zavežeš? In zakaj misliš, da mora te resne namene oz. karkoli boš že odgovoril, partnerju pokazati/dokazati/se zavezati… ravno s poroko.
In še to, če tebi poroka predstavlja (kar mi boš pač odgovoril, če mi boš), zakaj misliš, da to isto predstavlja tudi partnerju avtorice, zakaj misliš, da ima on isto razmišljanje, iste predstave oz. zakaj misliš, da bi jih moral imeti, če bi želel dokazat (s poroko) kar mi boš pač odgovoril na prva vprašanja. Bi pa rada slišala, res bi.[/quote]Nima veze kaj je zame poroka (ali zate), tu avtorica toži nad tem, da si želi poroke, želi si neko varnost, ki je sedaj menda nima zato tudi okleva, da bi imela še enega otroka. V bistvu se sedaj gresta kdo bo koga stisnil v kot in kdo bo odnehal. Gradita barikade in vsak na svoj način izsiljujeta nekaj kar se izsilit ne da.
Nerodno je to, da če si je res tako želela poroke, če ji res toliko pomeni zakaj ni s tem pogojem, s to željo seznanila partnerja že pred rojstvom prvega otroka. Zakaj se je sploh zapletala z njim in on z njo(!), sedaj pa vsi ti pogoji, ko je možnost umika “malo” omejena?
A ni to malo otročje, neodraslo?
Sploh pa imet otroka z nekom s komer ne deliš istih misli, nimaš istih vrednot?….. :/ Ja vem, včasih se otroci “kar zgodijo” in se potem za nazaj “urejajo” nekatere stvari, ki bi že v štartu morale bit urejene. Za te stvari nas nihče nič ne pripravi. Starši pogosto ne vedo, še sami ne znajo, šola za te reči nima ne časa ne posluha, družbi kot taki je malo mar, ker več kot je nezadovoljnežev s svojim življenjem, večji bo BDP…..
In kaj čmo sedaj?
Ona se ob njem ne počuti varno, ker se ne želi poročit z njo, posledično je nesigurna vanj, noče več otrok s takim človekom. V bistvu tu ne gre za poroko kot tako, gre za to, da si ne zaupata, da pogojujeta stvari, da se nista sposobna dogovorit, da sta se “zaštrikala” nekje na pol poti od koder ni več (lahke) rešitve/vrnitve, če se stvari le še zaostrujejo, pogojujejo kaj naj kdo za koga naredi, da bo prvi srečen, da se bo počutil varno, sprejeto, ljubljeno……
Zakaj pa ne bi kar tako živela, neporočena? V čem bo razlika med sedaj in potem?
Sedaj je ona nesigurna vanj, potem bo on v njo, da ga je “primorala” v nekaj proti njegovi volji…..
Potem bo tu nezaupanje, ljubosumje, nešteto novih pogojev in ovir, ker…….ker je že na začetku nekaj manjkalo….ali pa bilo preveč…… :/
Kaj je tebe treba bilo….
Ja, TO so samo TVOJA prepričanja in ni nujno, da si jih ostali tudi poslužujemo.[/quote]O_o
Če bi bilo pri tem paru dovolj drugih gest s katerimi bi si izkazovala zaupanje, ljubezen…itd, si avtorica ne bi “izmišljevala” te geste s poroko, tako pa…..
ps
Imaš še kakšen uporaben nasvet/razmišljanje za napisat ali ti hodi le viška sline za pljuvanje po drugih postih?
On_
nisem vedela, da je varnost pogojena s poroko. In to v današnjih časih, ko res ni težav pri ločitvi (razen finančnih, pa še te ne, pač zaprosiš za Bpp, če je potrebno – vsaj za takso, če že za odvetnika ne, ker sploh ni potrebno, da za ločitev potrebuješ odvetnika).
S poroko še ne pridobiš varnosti. Pa dokaz za ljubezen tudi ne. Vsaj dolgoročen dokaz ne.
Tudi če se avtorica ne počuti varno, se bo (po moje) še veliko manj varno počutila, če bo partnerja “silila” v nekaj, v kar ne verjame, kar se mu ne zdi smiselno oz. nekaj, kar naj bi izboljšalo kakovost odnosa. S tem bo kvečjemu še bolj poglobila neko nerazumevanje med njima, mogoče bo celo ustvarila neko zamero pri njemu, češ da ga sili v kaj (ona pa do njega zamero tako ali tako čuti), mogoče bi s tem samo za kratek!!! čas umaknila svojo zamero do njega, vsaj dokler ne bi prišlo do novih nesporazumov, in potem bi si lahko očitala drug drugemu, on, da ga je ona prisilila v poroko, in ona, da ji je obljubil večno ljubezen (ali karkoli že), pa tega nikoli ni mislil resno oz. jo nikoli ni tako zelo ljubil… Recimo.
In če še zraven dodamo vse finančne stroške, govorimo lahko o par tisoč evrih, ali pa vsaj par sto evrih, potem se mi zdi še vseeno bolj smiselno, da ta denar namenita za kakšnega partnerskega terapevta, ki bo delal na tem, da se bosta razumela, sprejemala, spoznala kaj drug o drugemu oz. spoznala neke zakonitosti dobrega, uspešnega, ljubečega odnosa… ali pa si vsaj naj privoščita neke lepe počitnice, kjer se bosta spet zbližala, ustvarila pogoje za prijetno vzdušje, uživanje v samem bivanju in sobivanju… če nič drugemu, jima ostanejo vsaj fotografije in lepi spomini – OBEMA !… in ne samo njej, ki bi poroko, če ji uspe, dojemala kot neko zmago ali nekaj podobnega, on pa bi ob poroki imel nek grenak priokus v ustih…
Če je vzrok za neporoko neljubezen, potem pa tudi poroka ne bo nič spremenila, mar ne…
Ja, TO so samo TVOJA prepričanja in ni nujno, da si jih ostali tudi poslužujemo.[/quote]O_o
Če bi bilo pri tem paru dovolj drugih gest s katerimi bi si izkazovala zaupanje, ljubezen…itd, si avtorica ne bi “izmišljevala” te geste s poroko, tako pa…..
ps
Imaš še kakšen uporaben nasvet/razmišljanje za napisat ali ti hodi le viška sline za pljuvanje po drugih postih?[/quote]
Jaz nje ne dojemam v smislu, da ji primanjkuje gest, s katerimi bi ji on dal vedeti, da misli resno in z njo za celo življenje. Sama sem pač mnenja, da se ljubezen lahko pokaže na tisoč in en način in da je poroka lahko le ena izmed njih. Meni pač ne pomeni nobene varnosti, zanesljivosti, občutka, da partner zdaj pa zares misli resno. Če z njo živi, ima z njo otroka in si želi pe enega, menda ja ni dvoma, da misli resno?!
Njej preprosto poroka pomeni nekaj drugega kot njemu. V celoti se strinjam z it!
ps: ne, nimam viška sline in tudi pljuvanje po drugih mi je tuje, izrazila sem le, da se mi zdiš zelo omejen v svojih prepričanjih- ravno zaradi tega, ker ta prava/napačna/drugačna prepričanja tako glasno omenjaš v vsakem drugem postu.
It, preberi še dvakrat, če ne boš razumela, potem preberi še desetkrat kaj je napisl On. Enostavno ne želiš videti kaj ti želi povedati, kajne? On ti želi povedati, da očitno avtorica posta ni sigurna v razmerju (in verjemi, ni edina). On hkrati ne trdi, da ne dopušča, da varnosti v izvenzakonskih razmerjih ni. Uporabniki tega foruma kot, da ne želite razumeti in slišati še koga drugega. On je že večkrat napisal, da željo po poroki začutiš. Razumete? Začutiš jo. To pa začutiš le, če imaš partnerja iksreno rad, če ga ljubiš. Sicer te želje ni, je ne začutiš. In z njim se absolutno strinjam. Po domače povedano, če drugače ne razumete, slediti je potrebno svojemu srcu. Vse ostalo je bla-bla.
Hvala za komentarje. 🙂 Res mi ne primanjkuje gest v najinem odnosu. Je pozoren, skrben, ljubeč… Tudi varno se počutim ob njem. In tudi verjamem oz vem, da misli resno. Tako kot pravi enaana1 meni preprosto pomeni poroka nekaj drugega kot njemu. Verjetno res, kot je že nekdo napisal… Ko bo začutil, da si tega želi se bova poročila (če bo začutil). 🙂 Nisem pa nikoli nanj pritiskala s poroko in tudi ne nameravam.
Forum je zaprt za komentiranje.