ne vem več
S tem razmišlanjem težko, da bi lahko med vama bilo kaj več, ker si preveč omejen s tem, da bi ta s katerokoli bi že bil imela zaradi tvojega (baje radodarnega??) vpliva (kaj) bolj lagodno življenje….koliko je takšno razmišljanje človeško ali ne, ne bom delala nekih sodb. No, v takem primeru imaš na tehnici dvoje: ali odmisliš vse pomisleke in se vseeno nekako zbližaž s to punco, poskušaš regulirati to domnevno izkoriščevanje in hkrati sprejmeš, da te morda njen otrok ne bo sprejel (to se ne da kar tak predvideti, niti vsiliti) ALI poiščeš žensko, ki je ful preskrbljena in je možnost, da bi te izkoriščala skorajda minimalna. Vedi pa, da ni zveze v kateri ni nekega vzajemnega vlaganja in žrtvovanja, včasih en več včasih drugi, brez tega “zakupa” nobena zveza nima prihodnosti. Če sklepam po sebi, bi se težko približala človeku, ki ima otroka, ker bi me preveč mučilo, koliko otroku sploh pomenim, ali bi morda tak otrok zasovražil svoje biološke starše, jih zanemaril zaradi mene, bi me sploh upošteval ali kaj bi bilo, bi znala z njim ravnati…..
Je pa res, da s človekom, ki ne bi dal nič od sebe in oz bi mi dal večkrat vedeti, da se ga ne izkorišča ne bi hotela nič – takšno filozofiranje razumem, kot da bom sama v odnosu ravno tako izkoriščena in popolnoma nič drugega.[/quote]
sploh ne, hočem biti z osebo, ki ni z mano samo zaradi materialnih dobrin ampak zato, ker me ima rada, hočem osebo, ki me spoštuje, ljubi mene mojo osebnost, ki me ceni ne glede na ostale okoliščine, ni da nočem deliti svojega denarja z drugimi, tako, kot je bilo napisano v enem komentarju, samo ne bi se rad opekel in bil z nekom, ki ni z mano zaradi ljubezni, ta punca mi je res ušeč in verjetno sem ravno zaradi tega v taki dilemi, ker se ne bi rad opekel….ne vem kako naj preverim kake namene ima
Ja, vsi razumemo tvoj strah oziroma dvom, premagati ga boš moral pa sam. Nočeš veze, v kateri te punca vidi kot nekoga s katerim bo imela lagodno življenje? Torej želiš obratno? Da nima lagodnega življenja, da ji je ob tebi težko, nelagodno? Potem je nimaš prav zelo rad oziroma ti ni preveč všeč, da ne prehitevam.
Če boš tako nadaljeval, kot si začel, ne skrbi, sploh ne bo želela v vezo s tabo oziroma še “huje”, saj ji niti ne daš te možnosti, torej so tvoje prognoze brez pomena.
Kako bi pa sploh vedel, da te ima punca samo zaradi denarja v primeru, da bi bil z njo v zvezi, s katerokoli?
Ne vem, čemu tako kompliciraš. Nič od tega, kaj bi ti rad, da te spoštuje, ceni in ljubi in ves preostali blablaba se ne zgodi od danes na jutri. Če si ji všeč, je možno, da te povsem vzljubila in imela neizmerno rada takšnega kot si, če ji nisi, bo iskala druge + zakaj bi lahko bila oz je s tabo (in seveda tudi bo)…a je to tak problem ugotoviti, pri čem si z njo. Na forumu sprašuješ nekaj kar ne moremo povedati namesto tiste punce. Hipotetično, da bi bil brez vsega oz bi se komaj prebijal iz meseca v meseca (no tudi to je v tvojem primeru možno kljub 4 podjetjem, da ne bo pomote), česa bi se v tem primeru oklepal, da ne bi vzpostavil stika z njo, ali bi se še vedno spraševal, če bi te lahko imela rada takšnega kot si (brez lagodja, karkoli že to je), te ne bi le izkoriščala ?
Po tvojem cviljenju, cincanju in neodločnosti pa sem vedno bolj prepričana, da rabiš eno oreng dečvo, da te v red spravi, joooj….
Od kdaj pa imajo uspešni slovenski podjetniki čas za babe in oštarije? V podalpski mitologije velja prepričanje, da taki 24 ur na dan ,7 dni v tednu živijo in dihajo samo za svoje firme in garajo, garajo, garajo…
Sploh pa naj bi bili podjetniški tipi menda odločni ljudje akcije, ne pa neke cince, ki mesece premlevajo, kako pristopit k neki delojemalki iz gostinskega sektorja. Sicer premožnim res ni lahko, ker z vsakim fukom z neznanko potencialno ogrozijo kakšno svojo bajto ali vikend, ampak za podjetnike se vendar govori, da jim tveganje ni tuje. Vsaj tako govorijo zase, ko opravičujejo svoje visoke dohodke na račun minimalcev svojih zaposlenih – da je to pač nagrada za tveganje. Tudi v urejeno spolno življenje je treba kaj investirat in tvegat s kakšno (vsaj na videz) voljno “poslovno” partnerko, čeprav nagrada na koncu ni nujno zagotovljena v skladu z načrtom in pričakovanji.
Pozdravljen Fotrov sine! To sem jaz, tista stara kapitalistična vešča, ki zaposluje delavce – se me mogoče še spomniš?
Hotela sem samo predlagati, če bi zaprosil administratorja, da tvoje poste nekako označi z
POZOR – POVEČANA DOZA ZAGRENJENOSTI!
Samo tolk, no…
Lepo te pozdravljam,
M.
Očitno ti manjka marsikaj, saj kot sam veš materializem ni vse, a ne? Tvoje mnenje o ženskem spolu je vezano na to, kako ti dojemaš svet, ljudi okoli sebe. Očitno se pehaš za stvarmi in se počutiš ogroženega. S tem podzavestno privlačiš takšne osebe, ki morda res razmišljajo le o materialnem okoriščenju.
Tvoja zgodba ima luknje. Praviš, da je prišla ona, v smislu tistega prijetnega občutka? Kako le, opazil si jo šele, ko te je kliknila na fb. Najboljše mi je pa to, da si spremenil lokacijo malcanja:))). Ahja, pač še nisi goden za ženski spol, kaj češ:). Pri nekaterih to pride z leti, pri drugih pa nikoli. Tebe preganja misel, da te vse ženske vidijo skozi $. Ko (če) boš prerasel to miselnost, bo tudi tvoj mali svet egoistkov postal širok, z velikim srcem.
P.S. Verjemi, če bi ti bila punca res všeč, ne bi vse skupaj trajalo dve leti. Saj nisi star 16 let in čakaš na polnoletnost, a ne?:)
No, ne tako…so ljudje, ki naletijo na nekoga, ki jim je nenormalno všeč, čutijo, da je to to, ne storijo pa popolnoma nič zaradi takšnih in drugačnih razlogov, vmes pa minevajo leta in leta in leta, ogenj pa še kar tli…..
No, ne tako…so ljudje, ki naletijo na nekoga, ki jim je nenormalno všeč, čutijo, da je to to, ne storijo pa popolnoma nič zaradi takšnih in drugačnih razlogov, vmes pa minevajo leta in leta in leta, ogenj pa še kar tli…..[/quote]
Nekdo, ki je do 28 na noge postavil štiri podjetja … mu ne more manjkati ciljna orientiranost in nagnjenost k akciji … TAKOJ
No, ne tako…so ljudje, ki naletijo na nekoga, ki jim je nenormalno všeč, čutijo, da je to to, ne storijo pa popolnoma nič zaradi takšnih in drugačnih razlogov, vmes pa minevajo leta in leta in leta, ogenj pa še kar tli…..[/quote]
Nekdo, ki je do 28 na noge postavil štiri podjetja … mu ne more manjkati ciljna orientiranost in nagnjenost k akciji … TAKOJ[/quote]
To si morda ti takšna ali pa kdo od teh, ki jih po znaš. Ni vsak človek nagnjen k tveganju na vseh področjih, bolj ko je osebno bolj se boji, da bi ravno na tem področju, ki ga ne obvaduje propadel, izvisel…vsaj jaz to tako razumem.
No, ne tako…so ljudje, ki naletijo na nekoga, ki jim je nenormalno všeč, čutijo, da je to to, ne storijo pa popolnoma nič zaradi takšnih i n drugačnih razlogov, vmes pa minevajo leta in leta in leta, ogenj pa še kar tli…..[/quote]
Nekdo, ki je do 28 na noge postavil štiri podjetja … mu ne more manjkati ciljna orientiranost in nagnjenost k akciji … TAKOJ[/quote]
Postavil al podedoval velika razlika…ce preveris ime ki ga je nekdo v postu omenil dobis ven nikogar drugega kot sina razvpitega slo.podjetnika umorjenega pred leti tako da me sploh ne cudi zakaj taka zagrenhenost in halo okrog kesa,ampak jebat ga ugled treba mirkat kes je pa zihr zelooo tezko zasluzen bog ne daj da ga dobi dekle nizje klase. Za svoja leta in izkusnje predvsem zivljenske bi lahko bil bolj zrel in bi sam pristopil na pravi nacin ne pa da na foromu sprasujes kaj in kako mislm poba pamet v roke
Postavil al podedoval velika razlika…ce preveris ime ki ga je nekdo v postu omenil dobis ven nikogar drugega kot sina razvpitega slo.podjetnika umorjenega pred leti tako da me sploh ne cudi zakaj taka zagrenhenost in halo okrog kesa,ampak jebat ga ugled treba mirkat kes je pa zihr zelooo tezko zasluzen bog ne daj da ga dobi dekle nizje klase. Za svoja leta in izkusnje predvsem zivljenske bi lahko bil bolj zrel in bi sam pristopil na pravi nacin ne pa da na foromu sprasujes kaj in kako mislm poba pamet v roke[/quote]
Veš kaj, če nekdo piše “star sem 28 let in pri svojih letih imam 4 uspešna podjetja” si vsak normalen človek predstavlja, da je to napisal zato, ker jih je ustvaril (in s tem hotel dokazat svojo uspešnost pri zgolj 28. letih…). In ne zato, ker jih je pokradel ali podedoval.
Imena pa res nisem “registrirala”, in nikoli v življenju nisem brala črne kronike 🙂 Se opravičujem 🙂
Kljub vsem podjetjem in bogastvu si še vedno prereven siromak, da bi lahko kupil žensko.
Tudi če ne bi imel toliko denarja, ne bi mogel biti “ziher”, da je s tabo iz ljubezni. Morda bi bila s tabo, ker ji pomagaš z otrokom, ali bi bila s tabo, ker noče biti sama, ali bi bila s tabo ker dobro kuhaš, ali bi bila s tabo ker jo razvajaš, ali bi bila s tabo ker si edini, ki se je zanjo zanimal, ali bi bila s tabo ker si lep (in ji laska pred kolegicami…) … Skratka – ta negotovost / to tveganje je prisotno pri vsakem odnosu, ne glede na to, koliko denarja imaš.
In tako kot bođ ti negotovo, bo tudi ona. In se bo spraševala, ali si z njo samo ker je lepa, ali ker je trenutno pri roki in “uporabna”, ali ker … karkoli
In kaj pomeni, da se ne bi rad opekel? Saj se vendar ne boš poročil z njo prvi dan. Pojdi počasi, vzemi si čas za spoznavanje, in boš že ugotovil, ali je to to. In če ni, pač – naprej. Boš spoznal eno drugo.
Vsekakor – moj osnovni občutek je še vedno ta, da ti “vidiš”, kako se ženske želijo pri tebi okoristiti, ne glede na to, ali to res želijo ali ne…Torej velik del problema je v tvoji percepciji in ne v namenih žensk …
Pa če imaš priložnost si poglej film: Ženske ljubijo diamante. Ti bo marsikaj razjasnil 🙂
Saj si v drugem delu komentarja napisal, da te je strah, da se boš počutil izkoriščanega.
Se le soočaš s tem, kar si pobral in se naučil od svojih staršev.
Saj nihče ne ve in ne more vedeti, kako se bo njegova veza obnesla. Razlika je le v tem, kakšne misli se v nas prebujajo ob določeni situaciji. Kdor ima slabe izkušnje, bo v njem dvom in strah…A ne glede na vse to, je od tvojih dejanj odvisno kakšna bo tvoja usoda in morebitna veza. Kako boš reagiral v nekem trenutku in če se boš prepustil, da te vodi strah ali pa boš deloval zavestno in odgovorno.
Nekega dne sem pred trgovino srečala berača. Sedel je na tleh z lončkom v roki, v katerem se je valjalo nekaj borih centov. Nisem bila ravno pri denarju, ampak nekaj evrov Marg te ne bo rešilo, pomislim, in zvrnem vsebino svojih žepov v njegov lonček. Nameni mi najbolj prijazen pogled kar sem jih kdaj videla, na kar pa za svojim hrbtom zaslišim glasen krohot. Obrnem se, pred mano stoji ženska, njen dokaj mlad obraz se nekako ne sklada s preostalim delom telesa. Videti je kot ena velikanska gmota maščobe. Primer nepravilnega prehranjevanja v tisti svoji najskrajnejši obliki.
Če jih imam jaz 65, jih ima ona vsaj še enkrat več, me prešine, ampak o kilogramih ne razmišljam več, ker se ta gmota še vedno porogljivo reži, s prstom kaže name, da so vsi obstali in zijajo le še vame.
Kako si neumna, mi reče. Več denarja ima kot ti!
Še enkrat ga pogledam. Njegov obraz je suh in tako izžet, da mi je sedaj že žal, da mu nisem dala še več. Vseeno pa skomignem in sedem v svoj avto, čeprav bi od togote, da si me je tako grdo privoščila najraje zgrizla volan. Doma mi mož pride nasproti. Tako dolgo sva skupaj, da je že po načinu kako sem zgrabila za kljuko vedel, da je nekaj hudo narobe. Mu povem zgodbo in me vpraša: Bi mu še vedno dala denar? Bi, odvrnem. Prosil je za pomoč in zdelo se mi je, da jo potrebuje. Lepo, odgovori ves ponosen name. Ravnala si se po svoji vesti, njegova vest pa je njegov problem, reče, in me v trenutku spravi nazaj v dobro voljo.
Zgodbica ima sicer še nadaljevanje, ko se z debelo posmehljivko čez čas zopet srečava, ampak to nadaljevanje tu ni več pomembno.
Avtor, ne vem kakšna je tvoja vest in me niti ne briga. Jaz ti bom dala nasvet, ne glede na to ali si uspešen podjetnik ali pa samo sam sebe takšnega vidiš. Ker si zanj prosil. Pojdi v cvetličarno in odnesi ženski šopek. Danes imaš izvrstno priložnost. Ne boj se, da se boš opekel. V življenju se boš še velikokrat. Dobro partnersko zvezo imamo lahko le takrat, ko vanjo stopimo reš pečeni. Z vseh strani.
Že spet sumim eno in isto osebo, ki si izmišlja podobne trapaste zgodbe.
http://med.over.net/forum5/read.php?95,8537702
Pri 28 štiri uspešna podjetja!? Lepo vas prosim, da verjamete. :))
Hej a kdo preverja teme katere so resnične in katere ne?
Oz ti to delaš in potem z vso resnostjo pišeš odgovore in limaš (ribiške) slikce?
Pač še ena v dolgi vrsti (hipotetičnih) tem na kateri smo zabil svoj cajt, malo počvekali in to je to. Koga v resnici briga a je tema resnična ali izmišljena? Sploh pa komu mar?…. :/
A chat je pa resničen? Iz tiste moke, kise melje tam potem ti kruh pečeš, mogoče žemljice?
A paziš, da so vse resnično vrezane po sredini? 😉 :))))
Forum je zaprt za komentiranje.