Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne razumemo se

Ne razumemo se

Kaksen odnos je to?
Imam dve sestri s katerimi si nismo ravno blizu. Namrec ne razumem tega. Ena sestra (24) živi pri fantu in tisti cas, ko je tam mi neprestano pise po messengerju, me klice, ce zelim kaj iz trgovine… Ko pa pride nazaj domov in, ko me vidi me sploh ne pozdravi, se sploh ne pogovarja z mano, se dela kot, da me ni. Vedno se nekaj pritozuje, zakaj delam to zakaj ono.
Potem druga (28) pa zivi se doma, ima fanta, ne dalec od nas. Ko pride iz sluzbe se uleže na kavc in tam lezi do vecera. Jaz imam ponavadi se delo za faks, starsi vecinoma delajo in sestra ne, da bi kaj skuhala, pospravila, umila posode ali mi vsaj pomagala. Ponavadi rece “saj ni nic moje in gre v sobo”. Ce ji starsi kaj recejo se skrega in se ne pogovarja in hitro tece k stari mami potozit, da kaksni smo doma itd. In potem se cudi od kje ima pritisk.
Ponavadi sem cez teden v studentu in me vsakic klice, da naj grem z njo domov, ker ona ne misli delat tega in tega. In, ce povem kar ji gre.. Je ze vse narobe.

Imas dve cudni sestri.
Ena, ki se dela pred svojim tipom sladka do tebe, doma pa druga zgodba.
Oprosti, ta ima gnil karakter, po vremenu.

Druga pa ne ve kaj bi s sabo.

Prakticno nimas sestre. Zdaj ce so starsi normalni potem vsaj to. Njih spostuj in pomagaj kolikor lahko. Saj oni tudi tebi pomagajo.

Glede sester, sprejmi tako kot je in najdi si “sestro” med prijateljicami.

Ne pusti se izkoriščat. Naj si naredita sami, če ne pač ne bosta imele nič. Postavi se zase in delaj svoje, tako kot one dve delata svoje.

PridnaPupa

Predvidevam, da takšen odnos ni od včeraj. Ta mlajša starejša se verjetno res dela pred fantom ali pa ji tvoja starša norita, da mora skrbeti zate, ta najstarejša pa je verjetno morala večino otroštva zate skrbeti kot najstarejša – predvidevam da je 5-8 let starejša od tebe, hkrati pa, če je edina še doma, mora večino skrbi za starše prevzeti in za stare starše (ker praviš, da vsakič gre “jokati” k babici), zdaj ko je to s korono pa je še prihranke morala načeti, nestabilnost s službami in odrekanje “izhodom” pa še dodatno obremeni. Ne vem kakšno delo ima, da je tako crknjena – lahko je utrujena ali nejevoljna.
Pa da ne bo pomote, lahko sta tudi samo žleht, objektivno pa lahko le ti presodiš.
Da dam en butasti primer: tvoja starša in najstarejša sestra imajo vsi službo – zakaj tvoja sestra nima pravice priti domov utrujena in je dolžna kuhati in pospravljati za celo familijo, tvoja starša pa ne? Kaj sta stara? Ste jima dolžne “plačevati” za obstoj?
Saj ne, da je faks “brezvezno gnitje” in je vse skupaj tvoj problem – ti imaš tudi pravico priti nazaj utrujena tako kot ostali. Pač oprosti, ampak meni se sliši, kot, da prideš za vikend domov in začneš ta starejši pametovati, da mora tuj dr*k iz WC-ja drgniti za popolnoma pokretne starše – misliš, da ko tebe ni jo tvoja starša razvajata? Verjetno ji dovolj bremena namečeta že čez teden (psihološkega in fizičnega) – zakaj pa misliš, da tako nori, da moraš domov za vikend?

Sestr si ne izbiraš sam, za 20let nazaj ne moreš spremeniti, lahko se pa vseeno malo potrudiš (po presoji seveda) za vaše odnose, ker ko bodo ta stari nepokretna, onemogli, potrebovali dom za ostarele, boste morale skupaj stopiti, se vsaka zase zlomiti pod bremeni ali pa boste druga drugo poklale.

Še enkrat: to je moje mnenje na podlagi lastnih izkušenj – sama veš v koliko meri drži, če pa nisi ziher pa je en zelo dober “trik”, da si na papir napišeš “zgodbo” iz druge perspektive (tako zmanjšaš vpliv svojih čustev):
npr. Tvoj vidik okoli ta mlajše starejše bi lahko postal – “ta stara me celi teden preganja, da moram preverjati, ali ima sestrica za papat, pa za pupat, pa ali jo zebe, ali žura, kot, da da ne more sama na WC, (zame pa nobenega ni brigalo), če ta mala doma ne pove bom pa še dodatno poslušala, da zanjo ne skrbim. Zdaj pa spet za vikend domov, kot da doma nimam nič za delat in spet samo cirkus in poslušat pa še z ritjo ploskati kako ni šla na študentski žur zaradi korone.

Ponovno: ne vem kaj imate doma in kakšne odnose in obveznosti ste imeli v družini, je ravno tako možno, da sta samo sestri gnili, lahko pa preprosto ne poznate in ne pomislite kako se druga počuti. Naredi inventuro tudi pri sebi – ki si bila 3 leta stara nisi imela veliko dolžnosti do negovanja vašega sestrskega odnosa, zdaj ko ste vse odrasle pa verjamem, da je težko iz nule (ali minusa) začet graditi.

Glede takega obnašanja mi je pri obeh to res čudno. Kak odnos adijo in to pri teh letih. Ampak vidim da je več takih ko pri 28 ali več letih bekatere be naredijo niti osnov kot si rekla (pospravljanje posode, čiščenje oken, sesanje itd)…
Vidim pa da je večina takih, ki jih že od nakega niso navadli kaj so njihova obvezna opravila in potem ko so starejši njihovi otroc in je že zdavno zamujeno se na njih kregajo da ne nardijo nič itd. Malo prepozno ampak ja. Iz napak se vsi učimo/jo. Eni imajo že v sebi da bolj vidijo kaj je za narediti. Mogoče pa če se starejša odseli k svojemu in če jo bojo tam malo sterali pa je kaj možnosti da bo kej. Ker nekateri se drugje bolj potrudijo, da ne izpadejo lenobe.

Za prvo sestro pa sem sploh brez besed. Kak je mozn da u živo tok ignorira aaa. Kera sestra omg. Po tel pa vsa sladka. So pa eni tolk medeni tut ko kaj rabijo. Sam te tvoje ne znam opredelit če te kliče če ti kej rabiš, ko te vidi pa kot da si duh. Mal čudn vse skup. Ker tisti medeni pol tud v živo v rit lezejo človeku. Edino če hoče pred fantovo družino pokazat kao da vidjo na videz kok se razumete kao. Čudna uglaunem ja.

Kak pa se oni 2 med sabo razumeta?

Kak si pa si s starši blizu? Predvidevam da bolj. Res je pa da nisi nič pisala od njih. Kak odnos imata starša med sabo?

Kot je zgoraj že napisala. Ne vem kak so vzgojili starši te 2 res. Aha v študentu si ti drugače.

Haha, zaračunaš najemnino + stroške + strošek pospravljanja za njo … vprašanje kolk dolg se bo še tako obnašala pr svojih 28 letih, kot kaže brez ekstra prihodnosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close